Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj. já jsem ještě narodila ale výsledky by mě moc zajímaly
držim palce, je to zajímavý průzkum ![]()
Ahoj, rodila jsem císařam a bolesti nezažila, takže nic no ![]()
Příspěvek upraven 17.02.11 v 08:08
Jelikož jsem po akutním císaři nadá se na ten dotazník odpovědět a abych odpovídala jen na něco mi příjde jako nesmysl.
Jindřiš píše:
Jelikož jsem po akutním císaři nadá se na ten dotazník odpovědět a abych odpovídala jen na něco mi příjde jako nesmysl.
Máš pravdu už jsem ty svoje odpovědi smazala ![]()
tak dozatník jsem vyplnila, ale podle mě v něm jsou chyby - např. délka fáze vypuzovací doby - nedá se tam napsat desetiné číslo (resp. jen podíl hodiny)
Podle mě sestaveno nerodičkou, tak asi proto ![]()
Tiez som nevyplnila. Moja dlzka porodna bola 20 minut. A porod nebolel … posledne kontrakcie hej, ale to ich bolo zo pat …
Skoda ze sa tak vymykam priemeru, nesportovala som, necvicila, nemasirovala hradzu ani nepila malinik a lanove semienko. My to mame proste v rodine ![]()
A ještě něco k bolesti u porodu. Tak snad jsem Ti pomohla.
A za dokáznik se nezlob, statistiky nemám rada ![]()
korena píše:
tak dozatník jsem vyplnila, ale podle mě v něm jsou chyby - např. délka fáze vypuzovací doby - nedá se tam napsat desetiné číslo (resp. jen podíl hodiny)Podle mě sestaveno nerodičkou, tak asi proto
- a v ot. jak porod bolel není možnést, že nebolel vůbec , jako mě, když jsem měla epidurál, necítila jsem absolutně nic, ani že už je dítě venku
destinné číslo můžeš uvést pomocí tečky. Třeba já zadala 0.15 , takže tak ![]()
Asi by tam mělo být uvedeno, že to není pro ženy, které rodily císařem, ať už plánovaným, nebo akutním… V takovém případě se totiž dotazník nedá vyplnit.
jahůdko: aha, asi jsem to zadávala s čárkou
a to mi to nevzalo
korena píše:
jahůdko: aha, asi jsem to zadávala s čárkoua to mi to nevzalo
Já taky zkoušela nejdřív čárku, ale samo mě to upozornilo, že tam má být tečka ![]()
Bábi Zlopočasná píše:
Tiez som nevyplnila. Moja dlzka porodna bola 20 minut. A porod nebolel … posledne kontrakcie hej, ale to ich bolo zo pat …Skoda ze sa tak vymykam priemeru, nesportovala som, necvicila, nemasirovala hradzu ani nepila malinik a lanove semienko. My to mame proste v rodine
jsem na tom podobně, říkám si, jaká jsem štastná žena ![]()
Ahoj všem rodičkám
napadlo mě najít nějaké souvislosti mezi průběhem porodu a jinými okolnostmi. Třeba žádné souvislosti nejsou, ale mi to nedá se nezeptat. Není nutné odpovídat na všechny otázky. U vícerodiček spíše fakta z prvního porodu. Pokud bude dost dat, určitě udělám nějaké vyhodnocení a napíšu závěr.
Pro rychlejší vyplňování je dotazník také zde:
http://otazky-pro-rodicky.vyplnto.cz/
1. Jaká byla délka porodu (fáze otevírací a fáze vypuzovací)? ( X hod, Y hod)
2. Váš věk? (X let)
3. Rodily jste s epidurálem? (ano, ne)
4. Jak byste popsaly porodní bolesti? (A/B)
/a/ Bolí to hodně, ale dá se to zvládnout
/b/ Raději mě zastřelte, ať tolik netrpím.
5. Byl porod spontánní /a/ nebo vyvolávaný /b/? (A/B)
6. Ve kterém týdnu jste rodila? (X týden)
7. Mívali jste bolestivou menstruaci /a/ žádna bolest, /b/ trochu bolestivá, /c/ obrovská bolest? (a/b/c)
8. Poznáte na svém těle, kdy máte zrovna ovulaci? (ano/ne)
9. Bylo vám v prvním trimestru špatně /a/ vůbec ne, /b/ trošku ano, /c/ velice špatně)? (a/b/c)
10. Byl nutný nástřih? (ano/ne)
11. Masírovali jste hráz? (ano/ne)
12. Máte rádi sex /a/zbožňuji ho, /b/ průměr, /c/moc mě nebere)?
13. Jak rodily vaše matky? (nevím), /a/ zhruba stejně jako já, /b/ lépe, /c/ hůře (nevím/a/b/c)
14. Jaké máte boky /a/ široké, /b/ průměr, /c/ úzké)? (a/b/c)
15. Sportovali jste /a/ vůbec, /b/ trochu, /c/ hodně)? (a/b/c)
16. Jaký byl celkový průběh těhotenství /a/ bez komplikací, /b/ mírné potíže, /c/ rizikové těhotenství – závažné potíže)? (a/b/c)
17. Pili jste čaj z maliníku nebo jedli lněné semínko? (ano/ne)
18. Nějaká zajímavá informace, která mohla mít vliv na průběh porodu?
Děkuji za vyplnění dotazníku. A za váš čas.