Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@nozu píše:
@janyicka já vím, že je to mimo téma, ale u vás mohou mít děti do školky vlastní nádoby na pití? U nás toto být nesmí, vše zajišťuje školka. víš jen abys teď něco pracně nesháněla a pak nezjistila, že to dítěti do školky dát nemůžeš.
záleží na zařízení. Většinou v soukromých nebo lesních mívají vlastní lahve na ven.
@nozu U nás je to kombinace obojího. Když jsou děti ve školce v budově nebo na zahradě, tak mají pití i nádoby zajištěny. Případně na hodinové vycházky se pití neřeší. Na delší výlety to ale musí zajišťovat rodiče.
@Lucie008 My máme od ní lahve na pití pro děti. Ale jak jsem psala, když jdeme ven a dám je do batohu a cestou nejsou v úplným klidu a rovně postavené, tak se „natlakujou“ a při otevření tečou brčkem docela dost. V létě je to pro děti skoro i bonus navíc, protože „kašny“ milujou, ale na zimu se bojím, že by malá byla pořád mokrá. Ale možná mají u termosek nějaký jiný systém a neteče to. Nemáte termosku náhodou odzkoušenou i v terénu (nebo na delší cestě autem po kočičích hlavách
)?
@janyicka Blbej dotaz - co se muze na nesycenem piti natlakovat?
@j.a.n.i1 No to je právě to, co nevím. Prostě, pokud ty naše lahvičky otevřu poté, co ležely v batohu, tak z brčka vystříkne pití. Myslím, že nějaký fyzikář by tento jev úplně jasně vysvětlil, ale asi jsem chyběla ve škole, když jsme to probírali ![]()
@janyicka píše:
@j.a.n.i1 No to je právě to, co nevím. Prostě, pokud ty naše lahvičky otevřu poté, co ležely v batohu, tak z brčka vystříkne pití. Myslím, že nějaký fyzikář by tento jev úplně jasně vysvětlil, ale asi jsem chyběla ve škole, když jsme to probírali
a co mají za pití? Vodu nebo nějaký sirupy/džusy/čaje?
@hofka nejde o druh pití, zatím si myslím, že jde o naplnění lahvičky společně s tím, jestli je zavíráš otevřenou (jako to brčko) nebo zavřené.
Taky mám ten problém.
Taky mame tu drahou „inteligentni“ termisku uz 2 roky a spokojenost. Je nerozbitna, dite ji samo obsluhuje, ted ji taha na plavani. Dobre se cisti, neplesnivi (vse s brckem mi casem. zplesnivelo, porad to zapominam vcas vylit a vycistit). Jedine nehody jsem s tim.mela ja, kdyz jsem to spatne utahla, ale to je moje blbost. Ted su chci koupit. jednu i pro sebe, maji ruzne velikosti.
@Ornwen píše:
@hofka nejde o druh pití, zatím si myslím, že jde o naplnění lahvičky společně s tím, jestli je zavíráš otevřenou (jako to brčko) nebo zavřené.
Taky mám ten problém.
jasně, taky možná jak to teplý pití postupně vychládá, vzniká tam třeba podtlak nebo tak něco:-) Fyzika taky není pro mě ![]()
@Ornwen píše:
Taky mám ten problém.
Nevím, my nikdy tenhle problém neměli, ale je fakt, že děti nic jiného než vodu pokojové teploty do lahvičky nedostávají. Jasně pokud něco zůstane třeba v brčku, tak to pak vykápne, ale to je tak malé množství, že od toho nemohou být mokrý.
@Lucie008 My máme od ní lahve na pití pro děti. Ale jak jsem psala, když jdeme ven a dám je do batohu a cestou nejsou v úplným klidu a rovně postavené, tak se „natlakujou“ a při otevření tečou brčkem docela dost. V létě je to pro děti skoro i bonus navíc, protože „kašny“ milujou, ale na zimu se bojím, že by malá byla pořád mokrá. Ale možná mají u termosek nějaký jiný systém a neteče to. Nemáte termosku náhodou odzkoušenou i v terénu (nebo na delší cestě autem po kočičích hlavách)?
Taky se mi stávalo, že pití vytékalo. Bohužel se synovi včera povedlo ji rozbít, spadla mu na zem a je v ní díra
:/. Na to, že má být z odolného plastu, by mohla něco vydržet.
@robínek píše:
Taky mame tu drahou „inteligentni“ termisku uz 2 roky a spokojenost. Je nerozbitna, dite ji samo obsluhuje, ted ji taha na plavani. Dobre se cisti, neplesnivi (vse s brckem mi casem. zplesnivelo, porad to zapominam vcas vylit a vycistit). Jedine nehody jsem s tim.mela ja, kdyz jsem to spatne utahla, ale to je moje blbost. Ted su chci koupit. jednu i pro sebe, maji ruzne velikosti.
Můžeš mi prosím poslat odkaz? Třeba do zprávy. Děkuji
@Ornwen píše:
Taky mám ten problém.
A máte to nějak vychytaný? Do lahviček dávám vodu pokojové teploty. Je pravda, že jsou lahvičky vždycky plné. Přeci jen, když jdeme ven, chci mít zásobu
Už jsem je zkoušela po naplnění zavírat s otevřeným i zavřeným brčkem, vylívala jsem i zbytkovou vodu z brčka (zavřela jsem lahvičku s ovetřeným brčkem a to, co do brčka nateklo při šroubování víčka, to jsem vylila a pak teprve brčko zavřela), ale nějak nic nefunguje.
@Lucie008 píše:
Můžeš mi prosím poslat odkaz? Třeba do zprávy. Děkuji
google nenapoví?:-) www.inteligentni-termoska.cz