Terorista ve školce

227
13.1.10 20:36

Terorista ve školce

Dobrý večer,

tak se to týká i nás a já jsem se dnes dozvěděla, že moje za týden 4-letá dcera má ve školce nepřítele. Tento kluk ji prý zacpává rukou ústa, protože nechce aby mluvila, nadává jí, že je tlustá, že neumí mluvit a hlavně ji bije, štípe a straší. Je mi dcery hrozně líto, protože je taková hodňoučká, vděčná za jakýkoli zájem ze strany dětí ve školce, je nadšená, že má třeba novou kamarádku a teď toto. NEjhorší na tom je, že mě o tom učitelka neřekla dřív, trvá to už druhý měsíc. Řešila to pouze s rodiči toho kluka. Kluk ji prý vyloženě vyhledává, aby jí mohl jakkoli škodit :twisted: Učitelka ji prý ochraňuje jak se dá :nevim: KDyž jsem jí navrhla, ať tedy kluka přemístí do druhé třídy, tak řekla, že by to pro něho bylo drastické. A pro mou dceru to drastické není? Teď když si to uvědomuji, tak mi docvakávají určité věci, dcera se v noci budí, bojí se, už se mi několikrát počurala. :cry: Mám jít za ředitelkou a trvat na přemístění kluka? Jo, ještě dodám, že s rodiči kluka jsme mluvili, prý to s ním řeší, vždy jim slíbí, že už to neuděla, byl za ním i manžel a domlouval mu. :zed: Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6336
13.1.10 21:00

Ahojky, tak ja bych to na tvem miste urcite s reditelkou konzultovala, jestlize to jen s ucitelkami je jaksi k nicemu. Snad se to brzy srovna, drzim palce. Myslim, ze nekdy proste ochranovani ze strany ucitelky nestaci a kdyz to tedy jinak nejde, tak by se to melo resit i zajmu vsech ostatnich deti, ktere tomu musi prihlizet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
13.1.10 21:00

Ahoj. Tak na tohle je těžké něco poradit. Děti jsou zlé a pokud se objeví slabší jedinec který se neumí bránit, tak to hned poznají a dělají mu zle. :-(
Můj synovec zažívá něco obdobného, to už mu je ale 11let. Ve škole mají jednoho ZMETKA který si vždy vyhlédne nějaké dítko a to pak tyranizuje. Teď momentálně to odnáší ten náš. Ostatní dítka se dotyčného bojí zastat aby se jeho hněv neobrátil proti nim. Náš Ráďa teď jenom čeká až ten dotyčný si vybere zase někoho jiného (bohužel) :roll: Jen by mě zajímalo kde se to v některých těch dítkách bere že jsou tak zlé!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
13.1.10 21:01

Ahojky,

to je hloupa situace,akorat se obavam,ze to nebude ten chlapec,ktery bude premisten...... :think:

Pokud se to nezlepsi,asi bych tam dcerku nejakou dobu nedavala vubec,pokud s ni muzes byt doma!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
13.1.10 21:31

Ono řešit toto s rodičema toho kluka - co s ním zmůžou? Max. mu domluví nebo dají na zadek, ale ve školce s ním nejsou, tak je to dle mýho bez efektu.

Naučila bych dceru se bránit. Nemusí se s ním prát, jen jí třeba řekni, že když na ní bude kluk dorážet, ať na něj pořádně zařve Nééé, nech mě!

Moje dcera taky není žádný zázrak v průbojnosti, ale tohle jsem jí učila už dávno, než do školky nastoupila. A co jsem vykoukala tajně za oknem :wink: , tak to používat umí. Umí říct Ne, umí říct Nech mě, nelíbí se mi to.

To je podle mě základ. Nesmí se dát! A pak to samozřejmě řešit dále s učitelkou, ředitelkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
13.1.10 21:34

No určitě bych to nějak řešila a trvala at hlavně to řeší školka. už jenom kvuli tomu, že dcerka evidentně tím trpí..A pokud už to trvá díl než měsíc je zřejmé že učitelka to asi nezvláda..Takže ja bych to určitě nenechala jenom tak… nesnesla bych pomyšlení že by někdo terorizoval mé děti. U mě je spíše jiný problém spíše mám strach že ten muj synátor bude terorizovat ostatní. Jako on je někdy v pohodě ale někdy má takové z ničeho nic vykyvy že třeba štipné někoho nebo prostě on to ani nemyslí špatně ale on neví ještě jak se co dělá s citem..Takže i na věci které se dají dělat jemně je hodně drsný a zbrklí.. Chodím s ním mezi děti a snažím se mu říkat co se má a co nemá ale bohužel setkávam se i s tím že některé děti se ho bojí…Mrzí mě to a snažím se aby se choval slušně ale nevím někdy jak na něho. není nezvladnutelný typ to né jenom ještě nemá jasno jak neubližovat…Utěšuju se zatím tím že je malý…ale budou mu 3 roky..ja ho třeba dávat do jeslí a tam říka mi učitelka že je hodný a nebije se tak doufám že má respekt s cizích že někdy jenom předemnou zkouší co muže a co ne…A doufám že mi učitelky nelžou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
13.1.10 21:36

Promluvila bych si s ředitelkou, žádala přemístění toho kluka nebo dcerky, ale hlavně aby byly od sebe. Samozřejmě bych nejprve zkusila trvat na přemístění toho kluka. Řešila bych to hned zítra, řekla bych, že je to nutná záležitost a počkala si na ředitelku, i kdyby zrovna neměla čas. Každý den navíc je pro malou spousta stresu. A ředitelce bych zdůraznila, jak se to projevuje doma (počůrávání atd.), klidně lehce nadsaď.
U nás ve školce jedno dítě už vyloučili, právě pro agresi vůči druhým. Je mi líto i toho dítěte, které by mělo být přeřazeno či vyloučeno, protože se asi pere samo se sebou a má problém, který nikdo neřeší, ale kvůli tomu přeci nemůžou trpět ostatní děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3856
13.1.10 21:42

tak tohle je moje noční můra, dcera je taky hodně neprůbojná, dost si nechá líbit. do kolektivu chodíme, ale pořád je to tak že mě má za zadkem… takže jak to bude ve školce, kdo ví…

určitě bych to řešila ve školce, tak aby efekt byl okamžitý. přestat ji do školky dávat by v ní možná mohlo vypěstovat ještě větší strach a nedůvěru. a důležitý je určitě i trénovat dítko v tom aby umělo říct ne, nedělej mi to, aby se umělo bránit… ale jak to provést, to nevím. natálka se umí bránit doma, jinde prostě ztuhne a konec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
13.1.10 21:43

Děkuji za rady, rozhodně budu trvat, aby přemístěný byl ten kluk. Zítra tam asi vlítnu, i když jsme s manželem chtěli týden počkat, jestli manželovy domluvy pomůžou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
13.1.10 21:46

Achjo, dcerky je mi moc lito, deti jsou vazne nekdy krute. Uz jsem to v nake diskusi kdysi psala, nevim, jestli by to bylo pouzitelne v tomhle pripade, je to prihoda ze zakladky.
Chlapecek takhle porad ublizoval jedne holcicce, tak si ho jeji maminka odchytla a seriozne ho poprosila, ze vi, ze holcicce naky kluci ve tride ublizujou, ze vi, ze je na nej spoleh, tak by ho rada pozadala, aby na ni dohlidnul a branil ji pred kymkoliv, kdo by ji ublizoval.
Kluk byl hrdy na to, ze dostal dulezity ukol a o holcicku zacal pecovat.
Vim, ze to zni hrozne idylicky, pro me taky, slysela jsem to z treti ruky, a kazdy se k tomu postavi jinak, jen nekdo to asi zbasti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
13.1.10 21:52

Je mi moc líto tvé holčičky i tebe.
Já bych si v prvé řadě promluvila s tím zmeťourem, hezky o samotě bych si ho odchytla a mluvila a mluvila a hodně důrazně.
POkud to nepomůže, jdi za jeho rodiči, pokud jsou aspoň trošku slušní, snad mu domluví.
A šla bych za ředitelkou, když paní učitelka to odmítá řešit.
Prostě bych mluvila a mluvila a taky se snažila naučit dcerku bránit, i když chápu, že musí být chudinka vyklepaná a do školky chodit se strachem :cry: .
Držím palce, aby se to vyřešilo, je to fakt hodně stresující situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
13.1.10 23:21
Sunnyside píše:
Ono řešit toto s rodičema toho kluka - co s ním zmůžou? Max. mu domluví nebo dají na zadek, ale ve školce s ním nejsou, tak je to dle mýho bez efektu.

Naučila bych dceru se bránit. Nemusí se s ním prát, jen jí třeba řekni, že když na ní bude kluk dorážet, ať na něj pořádně zařve Nééé, nech mě!

Moje dcera taky není žádný zázrak v průbojnosti, ale tohle jsem jí učila už dávno, než do školky nastoupila. A co jsem vykoukala tajně za oknem :wink: , tak to používat umí. Umí říct Ne, umí říct Nech mě, nelíbí se mi to.

To je podle mě základ. Nesmí se dát! A pak to samozřejmě řešit dále s učitelkou, ředitelkou…

Já to dítě učím stále, ale je mi to tak nějak na pendrek. Mám podezření, že v té školce dokonce skoro ani nemluví (jeho tatínek byl stejný) :? .
To samé ze strany toho kluka - rodiče můžou domlouvat do aleluja, ale tím se mu tipec nezatne, ve školce je za dupou nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
14.1.10 08:34

Děvčata, nejste v tom rozhodně samy, tohle stává poměrně často. (Něco podobného jsem zažil už v dospělém věku na voně.) Lidská společnost je založená na tom, že někdo je „dole“ a někdo „nahoře“. Ve školce se to začíná rozvrstvovat a některé dítě - i když ne vědomě - holt to snažení dostat se „nohoru“ přehání. Je otázkou, jestli v tomhle půjde ten kluk usměrnit.
Renulo, připrav se na opravdový boj (i když ti držím palce). Znám případ, kdy maminka na malé vesnici na Znojemsku řešila to samé co ty. Jenomže jak už to tak bývá, narazila na hradbu předsudků, že o takových věcech se prý nemluví. Na stranu malého agresora se postavila dokonce dětská psycholožka! Pro narůstající neshody s okolím se nakonec musela rodina z té vesnice odstěhovat… Držím palce, ať to u tebe dopadne jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
14.1.10 08:37

A ještě mě napadá, pokud dopadneš jako ta maminka na Znojemsku, pohrozil bych na tvém místě medializací případu, zvlášť ohledně chování dospělých. Toho se lekne snad každý, kdo trpí nějakými předsudky. A pracovnice školky obzvlášť… Ale jak říkám, přeju ti, ať se setkáš s jiným přístupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
14.1.10 10:09
makina píše:
Je mi moc líto tvé holčičky i tebe.
Já bych si v prvé řadě promluvila s tím zmeťourem, hezky o samotě bych si ho odchytla a mluvila a mluvila a hodně důrazně.
POkud to nepomůže, jdi za jeho rodiči, pokud jsou aspoň trošku slušní, snad mu domluví.
A šla bych za ředitelkou, když paní učitelka to odmítá řešit.
Prostě bych mluvila a mluvila a taky se snažila naučit dcerku bránit, i když chápu, že musí být chudinka vyklepaná a do školky chodit se strachem :cry: .
Držím palce, aby se to vyřešilo, je to fakt hodně stresující situace.

Souhlas s Makinou. Řešila bych to stejně. Otázka však je, jak si odchytit toho ...........tak, aby jste byli o samotě a mohla jsi mu „vyčistit žaludek“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin