Školka v přírodě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
xzuzkax
10.1.10 15:32

Školka v přírodě

Ahoj! Chci se zeptat, zda byste pustili dítě na výlet se školkou na 3 dny. Dcerka chodí do školky první rok, jsou jí 4 roky. Teď v lednu mají naplánovaný výlet, na hory, sáňkovat. Jeli by ve čtvrtek po obědě a návrat je v pátek ráno. Já z toho nemám moc dobrý pocit, dcerka se těší a manžel by ji poslal kamkoliv. Takže je v podstatě rozhodnuto, ale přece jenom bych chtěla znát vaše názory. Když vidím ve zprávách ty hrůzy, kdy se dítě topí, když je se školou na bazénu, pak má trvalé následky, nebo na někoho spadne na hřišti branka… Přece jenom, učitelky jsou 3 a dětí 30 (nevím přesně kolik jich pojede), a nemůžou mít oči všude. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15319
10.1.10 15:42

Ahoj, dcerka byla už několikrát, ale my měli možnost jet taky, takže jsem vzala mladšího a jela jsem jako doprovod, což ale znamenalo spíš to, že jsem věděla, že je dobře oblečená (podle mých představ :lol: ), protože jsem jí chystala ráno věci a že v noci spala na pokoji se mnou, protože jinak nechtěla jet. Přes den jsme měli někdy oddělený program - zrovna do bazénu jsme s nimi nechodili, ale třeba jsme šli se školkou na pěší výlet apod.
Ono cokoli hrozí i na hřišti, procházce, plavání během školního roku, dcerka chodí třeba se školkou do tělocvičny, taky mám někdy docela strach, ale to by nesměla nikam a musela by být se mnou doma. :nevim:
Ale my máme jiný počet učitelek na počet dětí (jedna na pět dětí, ne na deset).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
10.1.10 16:12

ahoj,se přiznám,že já osobně bych své dcery nepustila,stejně Viki by ani nechtěla.ve 4 letech byla ještě takové „telátko“ a velký mamánek,beze mě ani ránu :-D Naštěstí naše vesnická školka nikam s dětmi přes noc nejezdí :dance:
Je ale super,když může jet i mamka,to je jiná :wink:To u vás nejde?asi ne,jinak bys to napsala že :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
10.1.10 16:33

Ahoj,

dcera jela loni, mesic po 4 narozeninach. Bylo to v cervnu, v horach a na cely tyden. Tvrdi, ze se ji tam libilo a letos pojede zase, i kdyz do te skolky uz nechodi. Program meli tak nabity, ze na nejake styskani nebyl cas, vecer padli deti do postele a hned usinali. Domu dovezla diplomy a nejake ceny ze soutezi.
My jsme meli tel. na ucitelku, kazdy den mezi 21 - 22 hodinou mohli rodice telefonovat a ptat se. Na pokojich spali vzdy 5 deti a jedna ucitelka.
Co si pamatuji, tak mela moznost jet i rok predtim, tedy tesne po 3.narozeninach, ale to nechtela. Ale pamatuji si, ze o mesic starsi jeji kamaradka jela.
Brala jsme to tak, ze je tam kazdy den nejakych 8 hodin, zatimco my jsme v praci, takze pres tyden je s tetami ve skolce delsi dobu nez s nami, tak proc by s nimi nemohla travit cely tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
10.1.10 16:54

A co na to dcera, jak to citi? Pokud by byla odvazna a chtela byt se svymi kamarady i za cenu ze to bude jinde a bez maminky, tak je napul rozhodnuto. Pokud si veri sama, je prima ji v tom podporit. Chapu, ze ty se na to necitis - taky mam k prvnimu silnou pupecni snuru a jsem si jista, ze budu mit problem ho kamkoli pustit. Prvni den ve skolce jsem taky obrecela… Ale oni ti prckove rostou a trocha samostatnosti (zvlast kdyz se na ni citi) jim neuskodi.

Samozrejme by bylo lepsi, kdyby jeli nejdriv jen na jednu noc, ze by si to ozkousela.

Neni to lehky rozhodovani, tak aspon drzim palce, at je vase rozhodnuti pres vsechny aspekty problemu spravne a at to dobre dopadne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
10.1.10 19:11

Úplně nejvíc záleží na povaze dcerky, zda ona to ustojí, nebude se jí stýskat a je hodně kolektivní. Ty jako maminka budeš mít strach pokaždé když se vzdálí ( a to i když pojede v 10 letech do švp - to ti mohu zaručit :mrgreen: :mrgreen: )
Mě na tom nejvíce odrazuje, že je to v zimě, ve sněhu. Zda učitelky dobře obléknou, vysuší, převléknou apod..Aby to pak půlka třídy neodmarodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
10.1.10 19:32

Ahoj, tak já řešila něco podobného nedávno, naštěstí se to vyřešilo víceméně samo, i když já už byla rozhodnutá, že nepojede. Jestli by to zvládla ona, to nevím, na noc sama (tj beze mě i manžela) ještě nebyla, ale věřím tomu, že by to bylo v pohodě. Připravená na to nejsem spíš já (a jak už tady bylo psáno, vím, že nebudu ani později). Oni ale měli jet na celý týden a v době, kdy mám termín porodu. Ale i přesto, že by mi odpadly starosti s tím, kam dám Anežku, až začnu rodit, tak i přesto jsem se rozhodla, že ji necháme doma. Nakonec se ukázalo, že z jejich oddělení (jsou to samí nováčci, tj 3-4 leté děti, co jsou v MŠ první rok, i když třeba naše Anežka už předtím chodila půl roku do jeslí) není přihlášeno žádné dítě, tak jsem ráda, že nemusím mít výčitky, že kvůli mému strachu přijde o zážitky. Spíš mám obavy, jak to budu zvládat, až bude chtít jet ve škole na ŠvP. Sama jsem učitelka (ve škole), tak jako jediné řešení vidím možnost jet taky. Ne, že bych nevěřila učitelkám, spíš znám sebe a svoji úzkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
10.1.10 20:14
Lizbeth píše: Úplně nejvíc záleží na povaze dcerky, zda ona to ustojí, nebude se jí stýskat a je hodně kolektivní. Ty jako maminka budeš mít strach pokaždé když se vzdálí ( a to i když pojede v 10 letech do švp - to ti mohu zaručit :mrgreen: :mrgreen: )
Mě na tom nejvíce odrazuje, že je to v zimě, ve sněhu. Zda učitelky dobře obléknou, vysuší, převléknou apod..Aby to pak půlka třídy neodmarodila.

Jak jsem říkala, dcera tam chce jet. Jezdí často na víkendy k babičkám, ale tohle je přece jen něco jiného. O to oblékání mi jde taky. Minulý týden jsem pro ni přijela do školky a měla na sobě mokré punčochy, prý byly venku a paní učitelka jí dovolila válet se ve sněhu. To chápu, to děti dělají, ale to že byla mokrá se mi nelíbilo. Musím ještě zjistit přesné informace, pak uvidím.Ale nejspíš pojede. Děkuji vám všem za názory!!! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
AngelinaBalerina
12.3.10 17:52

ahoj, tak já už prcka pustila minulý rok, kdy mu bylo 3,5 a byl nadšený, bylo to na 3dny a předtím měli noc ve školce na zkoušku bez rodičů. kdyby jet nechtěl tak nemusel samozřejmě ale moc se těšil. Je pravda že my máme soukromou školku a je tam jedna učitelka na 4děti a vidím během roku jejich zodpovědný přístup k dětem, takže s tím nemám problém. jen mi bylo smutno. Letos jede na 5dní a už ted se hrozně těší.Sama nevím, jak bych to brala v klasické školce kde je málo učitelek, to je pravda.

• Citovat
  • Upravit
1
4.2.12 08:10

Dobrý den maminko, jsem učitelka v MŠ a každoročně jezdíne s dětmi na švp. Vždy jede dostatečný počet dozoru, aby děti byly zabezpečené ve dne i v noci. A co se týká úrazů? S tím musíte tak trochu vyrovnat, ten se bohužel může stát i když vedle toho dítěte stojíte, může se stát i za dozoru obou rodičů a doma. Ale z vlastní zkušenosti mohu říci, že děti se na švp chovají úplně jinak, než ve školce a mluvím v kladných větách.I ti největší lumpové jsou hodní a pomáhají mladším.I ty nejvštší loudové, za které maminky vše udělají, začnou být samostatnější a takový tan kontakt mezi učitelen a dítětem se hodně prohlubuje.Pokud, ale dítě nechce jet na švp, nikdy ho neposílejte násilím.Prostě ještě nevyzrálo být bez rodičů, ono to příjde. Pokud, ale samo dítě chce, nebraňte tomu. Nebývá to na dlouho a děti mají úžasné zážitky. Krom toho, třeba naše MŠ dělá pro rodiče, kteří mají zájem průřez celým týdnem na CD-ROM, takže se mohou rodiče zhruba 45min-1hod pokochat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
7.11.12 18:03

Ahoj všichni kdo máte zkušennosti se školkou v přírodě. U nás je to na jaře poprvé, malýmu bude čerstvých 5let a mají odjet od pondělí do soboty. Jaký na to máte názor?? pustili by jste své děti???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
7.11.12 18:08

Starší jezdil od 3 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
7.11.12 18:18

Děcka jezdila od4let a byla nadšená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
7.11.12 18:20

Ja dceru take zrejme na skolku v prirode na jare pustim, jeste ji 5 nebude (narozeniny ma mesic po prijezdu ze skolky v prirode). Mely by jet pondeli az patek a pokud bude ona sama chtit, tak v tom nevidim problem. Zvazujeme, ze bychom ji pustili uz i v lete na tabor (tak na ten tyden, 14 dni se mi zda pro 5-ti letaka jeste dost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iji
249
8.11.12 12:51

Ahoj, tak já bych malou nepustila ani náhodou. Ona by teda ani nechtěla. Je to mamánek a bezemě ani neusne. Ale bála bych se, že je učitelky pak dobře neusuší a nechají je v mokrých věcech a malá mi pak bude marodit třeba 14 dní :-/. To by mi za to nestálo. Přece jen když je na 1 učitelku 10 dětí je to dost no :nevim:. Ale obdivuju ty učitelky, že to risknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin