Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ja bych je zvykala uz od porodnice na jesle v prirode a od 3 let na internat
jinak budou urcite zaostali mamanci
.
@zudina píše:
No on by to asi psychicky nedal být týden bez mámy. Úplně se vyděsil když jsem se ho ptala jestli chce jet:) já si pravé nedokážu představit jak to tam funguje
tak funguje to tak, že dětem učitelky ve všem pomáhají, tak jako jim pomáhají ve školce, ale chlapečka, který nechce jet, bych tam neposílala, každé dítě je jiné a respektovala bych to, že nechce být bez tebe
@beruska9 píše:
Jo tak to joJa jako ani nepremyslela o drilu, ale o tom, jak to tam technicky probiha
Treba bazen, kam chodime my, tohle nema. Je tam brouzdaliste ale to je fakt tak 30 cisel a pak bazen, kde je minimum metr. To si se skolkou predstavit uplne neumim. I kdyz…kdyby na ne navlikli ty polystyrenove pasy a podkovy atd, co tam maji, tak asi by to slo i tam…mozna
no v metru vody by to asi s pomůckami opravdu šlo
@Zoe1 píše:
Nejezdila, byla jsem poprvé ve 3. třídě, navenek jsem byla hrdinka, ale strašně se mi stejskaloale nevím, jak to zvládají dnešní děti, jestli třeba v tomto věku, myslím 3. třída, mají povolené mobily a mohou třeba volat domů
Nevím, ale z dětských táborů, kde jsme měli děcka od 6 let, mám zkušenosti, že to naopak ty mobily hrozně zhoršují - že jsou děti s kamarády, s kolektivem, s vedoucími (učitelkami) v pohodě, plní nových dojmů, ale když pak slyší v telefonu hlas rodiče, tak je to úplně rozlítostní, rozhodí a nezřídka usedavě rozpláče. Takže já osobně bych ani nedoporučila malým dětem s sebou mobil dávat, i kdyby ta možnost třeba byla, protože to mu ono odloučení neulehčí - naopak.
(ale samozřejmě, souhlasím, že by se tam mělo poslat jen takové dítě, které o to samo stojí a je na to zralé)
@Zoe1 píše: Čumím jak blázen, ze školky pořádají školku v přírodě, že na to jsou děti ještě malé, aspoň jsem si to dosud myslela.
joooo taky jsem na to čuměla jak blázen
bydlíme ehm…dost v přírodě…a přesto i naše školka pořádala „školku v přírodě“, mě málem kleplo od údivu
prvorozenej tehdá důrazně prohlásil " mámo, já nikam mimo Lhotu nechci jezdit, a to v žádným pšípadě ", nechtěl se školkou ani na výlety mimo naší zastrčenou a velmi přírodní Lhotu, natož na nějakou pofiderní školku v přírodě
akceptovala jsem, nenutila jsem, na školku v přírodě /nedejbože s výukou plavání /
bych ho stejně nedala, neměla jsem na to nervy, asi mám slabé nervy / mám /
na druhé straně, byli jsme se podívat když pak přijížděli, z autobusu se mátožně vypotácely zeleno -bledé děti, část jich hned po výstupu zvracela, jistě, střevní chřipka…
jako bonus, chytla to tam většina
asi mi není dáno pochopit některé české zvyky typu školek a jeslí v přírodě… ![]()
@Borrealis Já jsem nesnášela celou školku. A SVP a tábory ještě i na prvním stupni. Přísahala jsem si, ze moje děti nikdy k ničemu takovému nutit nebudu. Takže starší, ktera ještě ani není predskolak, školku miluje a SVP si prosadila jako nezbytnou nutnost. Už v den návratu řešila, kdy pojedou příště. Jelo víc děti stejně starých jako ona, naopak nejeli všichni předškoláci. Je to škola i pro mě, nepodsouvat jí své názory a obavy, když je jina než já.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.