Školka v přírodě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15995
10.5.23 16:13

Hele a muzu se zeptat, jak treba funguje to plavani? To uz vetsi cast deti umi plavat? Neumim si predstavit, jak tam jdou ucitelky s tridou prevazne neplavcu :nevim: Nebo chodi rodice pomahat? Nebo kolik byva instriktoru k tomu? Ja to fakt vubec neznam :nevim:
Nebo ty lyzaky? Uz jen obout vsechny ty deti musi byt vykon, ja byvam po svych dvou zpocena i na zadku :mrgreen: Jasne, ze tam taky budou mit instruktory, ale i tak? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
10.5.23 16:15
@beruska9 píše:
Hele a muzu se zeptat, jak treba funguje to plavani? To uz vetsi cast deti umi plavat? Neumim si predstavit, jak tam jdou ucitelky s tridou prevazne neplavcu :nevim: Nebo chodi rodice pomahat? Ja to fakt vubec neznam :nevim:

U nás jezdila školka normálně do bazénu, kde měly kurz a instriktory. Takže to samé, jako při školním plavání.

• Citovat
  • Upravit
76462
10.5.23 16:16
@beruska9 píše:
Hele a muzu se zeptat, jak treba funguje to plavani? To uz vetsi cast deti umi plavat? Neumim si predstavit, jak tam jdou ucitelky s tridou prevazne neplavcu :nevim: Nebo chodi rodice pomahat? Ja to fakt vubec neznam :nevim:

ty děti se tam UČÍ plavat, postupně - vedou to trenérky a trenéři plavání, ne učitelky, učitelky děti jen dovedou a pomáhají jim v šatně,
je to takové seznamování s vodou hravou formou, mají tam plastové pomůcky, hrají různé hry, básničky, děti to šíleně baví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
10.5.23 16:19
@stinga píše:
ty děti se tam UČÍ plavat, postupně - vedou to trenérky a trenéři plavání, ne učitelky, učitelky děti jen dovedou a pomáhají jim v šatně,
je to takové seznamování s vodou hravou formou, mají tam plastové pomůcky, hrají různé hry, básničky, děti to šíleně baví

Jo takze je to nejaky bazen s melkou vodou? Tak to asi jo. My na tom skolnim plavani byli v normalnim bazenu, kde by skolkovni rozhodne nedosahli na dno, v te treti tride predse jen vetsina plavat umela, aspon hrabat natolik, ze se neutopili v normalnim bazenu ;)
Se ptam jak de*il, ale pro me je to fakt sci fi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76462
10.5.23 16:19

@beruska9 lyžáky u nás nebývají, ale děti jezdí od školky MHD i bruslit - to si také říkám, že musí být záhul, když učitelky obouvají třeba 14 dětí, vždy jedou 2 učitelky a někdy i nějaká matka, která má čas, ale to je dobrovolné - v tom případě jim pomůže,
a nikdy nejede celá třída, vždy je někdo nemocný, některý rodič nechce, aby tam dítě jezdilo - je to na dobrovolné přihlášce, bruslení je zdarma a plavání na pololetí platíme 900, vždy plavou druhé pololetí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76462
10.5.23 16:20
@beruska9 píše:
Jo takze je to nejaky bazen s melkou vodou? Tak to asi jo. My na tom skolnim plavani byli v normalnim bazenu, kde by skolkovni rozhodne nedosahli na dno, v te treti tride predse jen vetsina plavat umela, aspon hrabat natolik, ze se neutopili v normalnim bazenu ;)
Se ptam jak de*il, ale pro me je to fakt sci fi :mrgreen:

jo u nás na plavečáku je velký a malý bazén, v tom malém mají děti v těch 5 letech asi po prsa vody, není to žádný dril, je to fakt zábavnou formou, aby se děti nebály vody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27888
10.5.23 16:46
@beruska9 píše:
Hele a muzu se zeptat, jak treba funguje to plavani? To uz vetsi cast deti umi plavat? Neumim si predstavit, jak tam jdou ucitelky s tridou prevazne neplavcu :nevim: Nebo chodi rodice pomahat? Nebo kolik byva instriktoru k tomu? Ja to fakt vubec neznam :nevim:
Nebo ty lyzaky? Uz jen obout vsechny ty deti musi byt vykon, ja byvam po svych dvou zpocena i na zadku :mrgreen: Jasne, ze tam taky budou mit instruktory, ale i tak? :nevim:

Syn má 5 rokov, budúci týždeň majú plavecký. Budú rozdelený na skupiny, jeden inštruktor na 5 detí. Autobus ich tam dovezie, odvezie, trvá to hodinu denne. Deti, čo nepôjdu, budú zatiaľ v druhej triede. Bazén je detský s plytkou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3821
10.5.23 16:48
@stinga píše:
ty učitelky na ně dohlížejí přece, i při převlékání do pyžama i při oblékání na ven a čistění zubů, a ve školce se do pyžama také neumí převléct?

No on by to asi psychicky nedal být týden bez mámy. Úplně se vyděsil když jsem se ho ptala jestli chce jet:) já si pravé nedokážu představit jak to tam funguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
10.5.23 16:53
@stinga píše:
jo u nás na plavečáku je velký a malý bazén, v tom malém mají děti v těch 5 letech asi po prsa vody, není to žádný dril, je to fakt zábavnou formou, aby se děti nebály vody

Jo tak to jo :palec: Ja jako ani nepremyslela o drilu, ale o tom, jak to tam technicky probiha :mrgreen: Treba bazen, kam chodime my, tohle nema. Je tam brouzdaliste ale to je fakt tak 30 cisel a pak bazen, kde je minimum metr. To si se skolkou predstavit uplne neumim. I kdyz…kdyby na ne navlikli ty polystyrenove pasy a podkovy atd, co tam maji, tak asi by to slo i tam…mozna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
10.5.23 17:44
@zudina píše:
No on by to asi psychicky nedal být týden bez mámy. Úplně se vyděsil když jsem se ho ptala jestli chce jet:) já si pravé nedokážu představit jak to tam funguje

No, ja když tak nad tím přemýšlím, tak mladsi dítě bude příští rok předškolák a možná by to i dal :think: Za to starsi je ve druhé třídě a mají jet na 3 dny a nevím, jestli pojede…ale on je takový…trochu specificky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3821
10.5.23 19:53
@beruska9 píše:
No, ja když tak nad tím přemýšlím, tak mladsi dítě bude příští rok předškolák a možná by to i dal :think: Za to starsi je ve druhé třídě a mají jet na 3 dny a nevím, jestli pojede…ale on je takový…trochu specificky :lol:

No jestli tvůj predskolak chce jet, proč ne:) můj kategoricky odmítl a já si to taky nedokážu představit ze tam bude sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
10.5.23 20:13
@zudina píše:
No jestli tvůj predskolak chce jet, proč ne:) můj kategoricky odmítl a já si to taky nedokážu představit ze tam bude sám

Nevim, je to ciste hypoteza a jeho skolka ani nejezdi. Jen ze bych si dokazala predstavit, ze by to dal ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
10.5.23 20:29

Naše skolka byla nedávno a děti nadsene. Naše petileta taky. Jet chtěla sama, kdyby nechtěla, nejela by. A jely učitelky, které vím, že jsou skvele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
10.5.23 20:34
@klamonožka píše:
Ty jsi jako dítě nejezdila? :think: Ještě dítě nemám v tom věku, takže na to možná budu pohlížet jinak, ale já jsem to naopak vždycky považovala za normální, myslím dokonce, že jsem byla na školce v přírodě i víckrát (asi ve 4 a pak v 5 letech), ale přesně už si to nepamatuju. Jen vím, že se mi tam líbilo. :)

Nejezdila, byla jsem poprvé ve 3. třídě, navenek jsem byla hrdinka, ale strašně se mi stejskalo :-D ale nevím, jak to zvládají dnešní děti, jestli třeba v tomto věku, myslím 3. třída, mají povolené mobily a mohou třeba volat domů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
10.5.23 20:46
@Zoe1 píše:
Nejezdila, byla jsem poprvé ve 3. třídě, navenek jsem byla hrdinka, ale strašně se mi stejskalo :-D ale nevím, jak to zvládají dnešní děti, jestli třeba v tomto věku, myslím 3. třída, mají povolené mobily a mohou třeba volat domů

Moje dítě bylo poprvé ve 4 letech se školkou, do které chodilo jen jeden den v týdnu, mobil dostalo až na konci páté třídy. Vždy odjíždělo natěšené a vracelo se nadmíru spokojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin