Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hele a muzu se zeptat, jak treba funguje to plavani? To uz vetsi cast deti umi plavat? Neumim si predstavit, jak tam jdou ucitelky s tridou prevazne neplavcu
Nebo chodi rodice pomahat? Nebo kolik byva instriktoru k tomu? Ja to fakt vubec neznam ![]()
Nebo ty lyzaky? Uz jen obout vsechny ty deti musi byt vykon, ja byvam po svych dvou zpocena i na zadku
Jasne, ze tam taky budou mit instruktory, ale i tak? ![]()
@beruska9 píše:
Hele a muzu se zeptat, jak treba funguje to plavani? To uz vetsi cast deti umi plavat? Neumim si predstavit, jak tam jdou ucitelky s tridou prevazne neplavcuNebo chodi rodice pomahat? Ja to fakt vubec neznam
U nás jezdila školka normálně do bazénu, kde měly kurz a instriktory. Takže to samé, jako při školním plavání.
@beruska9 píše:
Hele a muzu se zeptat, jak treba funguje to plavani? To uz vetsi cast deti umi plavat? Neumim si predstavit, jak tam jdou ucitelky s tridou prevazne neplavcuNebo chodi rodice pomahat? Ja to fakt vubec neznam
ty děti se tam UČÍ plavat, postupně - vedou to trenérky a trenéři plavání, ne učitelky, učitelky děti jen dovedou a pomáhají jim v šatně,
je to takové seznamování s vodou hravou formou, mají tam plastové pomůcky, hrají různé hry, básničky, děti to šíleně baví
@stinga píše:
ty děti se tam UČÍ plavat, postupně - vedou to trenérky a trenéři plavání, ne učitelky, učitelky děti jen dovedou a pomáhají jim v šatně,
je to takové seznamování s vodou hravou formou, mají tam plastové pomůcky, hrají různé hry, básničky, děti to šíleně baví
Jo takze je to nejaky bazen s melkou vodou? Tak to asi jo. My na tom skolnim plavani byli v normalnim bazenu, kde by skolkovni rozhodne nedosahli na dno, v te treti tride predse jen vetsina plavat umela, aspon hrabat natolik, ze se neutopili v normalnim bazenu ![]()
Se ptam jak de*il, ale pro me je to fakt sci fi ![]()
@beruska9 lyžáky u nás nebývají, ale děti jezdí od školky MHD i bruslit - to si také říkám, že musí být záhul, když učitelky obouvají třeba 14 dětí, vždy jedou 2 učitelky a někdy i nějaká matka, která má čas, ale to je dobrovolné - v tom případě jim pomůže,
a nikdy nejede celá třída, vždy je někdo nemocný, některý rodič nechce, aby tam dítě jezdilo - je to na dobrovolné přihlášce, bruslení je zdarma a plavání na pololetí platíme 900, vždy plavou druhé pololetí
@beruska9 píše:
Jo takze je to nejaky bazen s melkou vodou? Tak to asi jo. My na tom skolnim plavani byli v normalnim bazenu, kde by skolkovni rozhodne nedosahli na dno, v te treti tride predse jen vetsina plavat umela, aspon hrabat natolik, ze se neutopili v normalnim bazenu
Se ptam jak de*il, ale pro me je to fakt sci fi
jo u nás na plavečáku je velký a malý bazén, v tom malém mají děti v těch 5 letech asi po prsa vody, není to žádný dril, je to fakt zábavnou formou, aby se děti nebály vody
@beruska9 píše:
Hele a muzu se zeptat, jak treba funguje to plavani? To uz vetsi cast deti umi plavat? Neumim si predstavit, jak tam jdou ucitelky s tridou prevazne neplavcuNebo chodi rodice pomahat? Nebo kolik byva instriktoru k tomu? Ja to fakt vubec neznam
Nebo ty lyzaky? Uz jen obout vsechny ty deti musi byt vykon, ja byvam po svych dvou zpocena i na zadkuJasne, ze tam taky budou mit instruktory, ale i tak?
Syn má 5 rokov, budúci týždeň majú plavecký. Budú rozdelený na skupiny, jeden inštruktor na 5 detí. Autobus ich tam dovezie, odvezie, trvá to hodinu denne. Deti, čo nepôjdu, budú zatiaľ v druhej triede. Bazén je detský s plytkou vodou.
@stinga píše:
ty učitelky na ně dohlížejí přece, i při převlékání do pyžama i při oblékání na ven a čistění zubů, a ve školce se do pyžama také neumí převléct?
No on by to asi psychicky nedal být týden bez mámy. Úplně se vyděsil když jsem se ho ptala jestli chce jet:) já si pravé nedokážu představit jak to tam funguje
@stinga píše:
jo u nás na plavečáku je velký a malý bazén, v tom malém mají děti v těch 5 letech asi po prsa vody, není to žádný dril, je to fakt zábavnou formou, aby se děti nebály vody
Jo tak to jo
Ja jako ani nepremyslela o drilu, ale o tom, jak to tam technicky probiha
Treba bazen, kam chodime my, tohle nema. Je tam brouzdaliste ale to je fakt tak 30 cisel a pak bazen, kde je minimum metr. To si se skolkou predstavit uplne neumim. I kdyz…kdyby na ne navlikli ty polystyrenove pasy a podkovy atd, co tam maji, tak asi by to slo i tam…mozna
@zudina píše:
No on by to asi psychicky nedal být týden bez mámy. Úplně se vyděsil když jsem se ho ptala jestli chce jet:) já si pravé nedokážu představit jak to tam funguje
No, ja když tak nad tím přemýšlím, tak mladsi dítě bude příští rok předškolák a možná by to i dal
Za to starsi je ve druhé třídě a mají jet na 3 dny a nevím, jestli pojede…ale on je takový…trochu specificky ![]()
@beruska9 píše:
No, ja když tak nad tím přemýšlím, tak mladsi dítě bude příští rok předškolák a možná by to i dalZa to starsi je ve druhé třídě a mají jet na 3 dny a nevím, jestli pojede…ale on je takový…trochu specificky
No jestli tvůj predskolak chce jet, proč ne:) můj kategoricky odmítl a já si to taky nedokážu představit ze tam bude sám
@zudina píše:
No jestli tvůj predskolak chce jet, proč ne:) můj kategoricky odmítl a já si to taky nedokážu představit ze tam bude sám
Nevim, je to ciste hypoteza a jeho skolka ani nejezdi. Jen ze bych si dokazala predstavit, ze by to dal ![]()
Naše skolka byla nedávno a děti nadsene. Naše petileta taky. Jet chtěla sama, kdyby nechtěla, nejela by. A jely učitelky, které vím, že jsou skvele.
@klamonožka píše:
Ty jsi jako dítě nejezdila?Ještě dítě nemám v tom věku, takže na to možná budu pohlížet jinak, ale já jsem to naopak vždycky považovala za normální, myslím dokonce, že jsem byla na školce v přírodě i víckrát (asi ve 4 a pak v 5 letech), ale přesně už si to nepamatuju. Jen vím, že se mi tam líbilo.
Nejezdila, byla jsem poprvé ve 3. třídě, navenek jsem byla hrdinka, ale strašně se mi stejskalo
ale nevím, jak to zvládají dnešní děti, jestli třeba v tomto věku, myslím 3. třída, mají povolené mobily a mohou třeba volat domů
@Zoe1 píše:
Nejezdila, byla jsem poprvé ve 3. třídě, navenek jsem byla hrdinka, ale strašně se mi stejskaloale nevím, jak to zvládají dnešní děti, jestli třeba v tomto věku, myslím 3. třída, mají povolené mobily a mohou třeba volat domů
Moje dítě bylo poprvé ve 4 letech se školkou, do které chodilo jen jeden den v týdnu, mobil dostalo až na konci páté třídy. Vždy odjíždělo natěšené a vracelo se nadmíru spokojené.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.