Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My máme skvělé učitelky co jezdí už léta a je to tam skvělé, vezli jsme tam syna a viděli. Letos nám skoro každý den posílaly mailem fotky a co dělali ![]()
Ozivuji. Nevíte jestli děti co nejednou na školku v přírodě musí být ten týden doma, nebo můžou chodit do školky do jiné třídy?
@zudina píše:
Ozivuji. Nevíte jestli děti co nejednou na školku v přírodě musí být ten týden doma, nebo můžou chodit do školky do jiné třídy?
Zeptej se ve skolce, jak to maji zorganizovane. Ja bych predpokladala, ze bude v jine tride.
@zudina no jasně, že mohou chodit do školky, někdo ti říká něco jiného? Jak bys asi vysvětlila svou nepřítomnost v práci?
Čumím jak blázen, ze školky pořádají školku v přírodě, že na to jsou děti ještě malé, aspoň jsem si to dosud myslela.
@Zoe1 píše: Čumím jak blázen, ze školky pořádají školku v přírodě, že na to jsou děti ještě malé, aspoň jsem si to dosud myslela.
Podle mě jsou malé, proto tam syn ani nejede
@Zoe1 píše: Čumím jak blázen, ze školky pořádají školku v přírodě, že na to jsou děti ještě malé, aspoň jsem si to dosud myslela.
Jo, nektere to delaji. Nastesti my takovou netrefili
Me to prijde jako naproste silenstvi, ale zjevne tady jsou s tim i dobre zkusenosti ![]()
Jedina moje prenesena zkusenost je ze skolky, kde jsem kdysi davno brigadne ucila anglictinu. Decka se vratila rozhadana na zivot a na smrt a minimalne 2 tydny s nimi neslo nic, takze asi tak ![]()
@beruska9 píše:
Jo, nektere to delaji. Nastesti my takovou netrefiliMe to prijde jako naproste silenstvi, ale zjevne tady jsou s tim i dobre zkusenosti
Jedina moje prenesena zkusenost je ze skolky, kde jsem kdysi davno brigadne ucila anglictinu. Decka se vratila rozhadana na zivot a na smrt a minimalne 2 tydny s nimi neslo nic, takze asi tak
Já si nedovedu představit ze ten můj rarach by se sám převlékl do pyzama, oblékl se vhodně na ven, vybalil si kufr a složil si věci do skříně, nebo ze by si sám vyčistil zuby apod. Navíc jedou na týden! Bez rodičů mi to přijde drsné v 5 letech
@zudina píše:
Já si nedovedu představit ze ten můj rarach by se sám převlékl do pyzama, oblékl se vhodně na ven, vybalil si kufr a složil si věci do skříně, nebo ze by si sám vyčistil zuby apod. Navíc jedou na týden! Bez rodičů mi to přijde drsné v 5 letech
Ja jako dite byla poprve ve 3. tride, driv se to nedelalo, a to mi prijde adekvatni. Ale tady jsem obcas za helikopteru, co vychovava nesamostatne deti, takze asi tak ![]()
No je to na kazdeho zvazeni, ale me fakt zarazilo, kdyz jsem zjistila, ze se to vubec nekde dela. Nebo ze ze skolky jezdi plavat nebo na lyzak. Absolutne mimo moje chapani
Ty ucitelky obdivuji teda.
@beruska9 píše:
Ja jako dite byla poprve ve 3. tride, driv se to nedelalo, a to mi prijde adekvatni. Ale tady jsem obcas za helikopteru, co vychovava nesamostatne deti, takze asi tak
No je to na kazdeho zvazeni, ale me fakt zarazilo, kdyz jsem zjistila, ze se to vubec nekde dela. Nebo ze ze skolky jezdi plavat nebo na lyzak. Absolutne mimo moje chapani![]()
Ty ucitelky obdivuji teda.
teď se teda musím smát, promiň,
u nás školka v přírodě nebývá, zažila jsem jen já jednou a to mi bylo 5, po povodních školka dostala nabídku školky v přírodě, bylo to super a se vším jsme si s pomocí učitelek jako děti poradily, vždyť ty děti tam jedou se svými kamarády a se svými učitelkami, nejsou tam samy v neznámu ![]()
a plavat u nás jezdí děti ve větší trídě odjakživa, zase už já jsem jezdila a moje dcera také jezdí, jezdí se MHD a nic nebezpečného na tom nikdo neshledává
@zudina píše:
ty učitelky na ně dohlížejí přece, i při převlékání do pyžama i při oblékání na ven a čistění zubů, a ve školce se do pyžama také neumí převléct?
@zudina píše:
A proč by tohle všechno mělo dítě dělat samo?
ony tam s dětmi jsou učitelky a ty jim pomáhají. Kluk jel prvně v 5 letech na školkový lyžák a pak i letní školku v přírodě a obojí si užil. Obojí bylo pondělí až pátek.
@stinga píše:
teď se teda musím smát, promiň,
u nás školka v přírodě nebývá, zažila jsem jen já jednou a to mi bylo 5, po povodních školka dostala nabídku školky v přírodě, bylo to super a se vším jsme si s pomocí učitelek jako děti poradily, vždyť ty děti tam jedou se svými kamarády a se svými učitelkami, nejsou tam samy v neznámu
a plavat u nás jezdí děti ve větší trídě odjakživa, zase už já jsem jezdila a moje dcera také jezdí, jezdí se MHD a nic nebezpečného na tom nikdo neshledává
Klidne se smej, ja mam proste jine zkusenosti, jak skolu v prirode, tak plavani jsem absolvovala az ve 3. tride, stejne tak jako vsichni v mem okoli, takze to pro me byla novinka
Asi jiny gang no
![]()
Ty jsi jako dítě nejezdila?
Ještě dítě nemám v tom věku, takže na to možná budu pohlížet jinak, ale já jsem to naopak vždycky považovala za normální, myslím dokonce, že jsem byla na školce v přírodě i víckrát (asi ve 4 a pak v 5 letech), ale přesně už si to nepamatuju. Jen vím, že se mi tam líbilo. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.