Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ja mela z porodu panickou hruzu strasne dlouho, pak jsem se nejak smirila a kdyz to prislo, tak jsem byla celkem v klidu, odrozeno jsem mela bez vetsich problemu a bez epiduralu za 4,5h od prasknuti vody a i kdyz mi po nem kvuli celkem velke ztrate krve bylo fest blbe, porad tvrdim, ze to bylo to nejlehci ![]()
Já jsem asi divná
, ale jelikož sem o první miminko přisla ve 25+1tt po předčasnym porodu.
A teďka mam krasnýho zdravýho chlapečka, ale na porod sem se moc těšila.
Až budu mít Samuelka u sebe
Teda byla to fuška, mel 3 850 g a 52 cm a rodila jsem 9 hodin..
A poporodu sem se těšila až si budu moct pořádně sednout
@verrru
Omilem sem to dala dvakrat..
Pocity před - jdu se zeptat „jestli je to ono“, u obou to pak šlo rychle, u prvního jsem víc krvácela a byla jsem déle slabá, asi tak dva dny
u druhého jsem lítala už odpo jako čamrda ![]()
Netěšila jsem se, nebála jsem se…věděla jsem, že to musí přijít
I 8 měsíců po porodu jsem přesvědčená, že syn bude jedináček…
Na porod jsem se těšila ale zároveň sem se ho bála, jako asi každá
…No a po porodu neuvěřitelná úleva a radost že už to mám za sebou a ten můj uzlíček u sebe!
![]()
První: těšila jsem se a pak byla zklamaná (akutní císař)
druhý: radši jsem se moc netěšila, počítala jsem se vším a byla jsem moc spokojená (v rámci možností pohodový přirozený porod)
Ja po porodu byla mrte v poho akorat samik byl moc velkej. s 2× me stříhali, a dělali vnitřní steh a ten teda bolel
samoj zachvilku budou 2 měsíce.
A už se těším na druhy miminko ![]()
Na porod jsem se těšila ale zároveň sem se ho bála, jako asi každá
…No a po porodu neuvěřitelná úleva a radost že už to mám za sebou a ten můj uzlíček u sebe!
![]()
Jsem skoro 2 mesice po porodu a sem rozhodnuta ze samik bude mít sourozence ![]()
Já se docela těšila, i když samozřejmě strach z neznámého mě neminul. Předporodní kurz i manžel u porodu mi hodně pomohli. Taky si myslím, že je to hodně o psychice. Měla jsem krásný porod!!!
Tesila jsem se na malyho a porod jsem brala jako nutny zlo
nakonec jsem mela porod celkem pohodovy a rychly, takze zadny spatny zazitek. Po porodu jsem byla rada, ze to mam za sebou a mam nadherneho a zdraveho kluka. Pak se tedy rozjelo me rvaci obdobi, ale to uz je jina ![]()
Jako prvorodička jsem stoho měla hrůzu. Jenže když to jde tam, musí to jít i ven. Po porodu jsem si řekla že už nikdy. Ale při pohledu na miminko jsem na tu bolest zapoměla.
Netěšila jsem se, bála jsem se, protože jsem nevěděla, co mě čeká a jaký to bude, jestli malá bude v pořádku atd. prostě jsem měla strach z porodu, ale na druhou stranu jsem se těšila na malou
no a výsledek byl takovej, že jsem za 3,5 hod porodila krásnou zdravou skoro 4kilovou holčičku ![]()
Po porodu jsem se cítila na houby, byla jsem dost oslabená a malou jsem měla u sebe až po dvou dnech
, ale stejně šestinedělí bylo nejhorší
to fakt proklínám a už nikdy víc ![]()