Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak dělali se testy tak nemudruj
mám syna a ten je celý švagr a néééééé fakt není jeho a nikdo nad tím nepřemýšlí protože tchýně si taky porodila švagra prostě to je genetika
Testy DNA určí otcovství spolehlivě a strýce by vyloučily. Podoba se prostě dědí nejen po otci. Představ si, že můj brácha má syna, který je moje věrná kopie. Podoba, gesta, vyjadřování…a to jsem jeho teta. Vždycky si všichni mysleli, že je to moje dítě. A přitom to je jen synovec.
Můj mladší syn je cely tchán. Ten šprýmař s tím rád a často ve společnosti nevhodně vtipkuje.
A ne, fakt není jeho. ![]()
Má neteř, má stejnou oční vadu, kterou nikdo jiný nemá a pět rodů dozadu neměl. Ani od švagrové.
Je snad neteř má dcera a vyměnily nám je v porodnici?
Dělaly se testy DNA? Jako vážně jí nikdo nevěřil, že dítě je vlastní obou rodičů? Nebo byl důvod jí podezírat?
Jako dějí se různé věci, ale pokud je v tom nevinná, tak je mi jí fakt líto. A takovou nedůvěru bych nikdy neodpustila.
I strýc je její biologický příbuzný, takže nevidím důvod, proč by mu nemohla být podobná. A moc nechápu, o co ti jde. Holčička už tátu má, dokonce geneticky potvrzeného, tak mi přijde zbytečné se v tom jakkoliv dál hrabat. Jen bys zbytečně vytvořila zlou krev.
Mně třeba strejda kdysi tvrdil, že pošťačka u nich ve městě vypadá úplně jako já. A taky si nemyslím, že je to moje máma. Podobní si můžou být i cizí lidi, takže u příbuzných už na tom vůbec není co k divení.
Podobná diskuze tu nedávno byla taky přítelkyně taky testy u otců dětí vyžádala si je tchýně
Moje neteř je celá já, ze svých rodičů toho má pramálo, každý si myslí, že je moje. A vím jistě, že jsem ji neporodila ![]()
@Anonymní píše:
Moje neteř je celá já, ze svých rodičů toho má pramálo, každý si myslí, že je moje. A vím jistě, že jsem ji neporodila
I přesto bych udělala raději testy DNA ![]()
@berusa.m píše:
I přesto bych udělala raději testy DNA
To je fakt, třeba mimzatajili, že jsem byla rok v kómatu…
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám takový možná divný dotaz ale vůbec s tím nemám zkušenost a žádné informace k dohledání nemám,Mám přítele ten má 6 letou dceru která by jako z oka vypadla jeho bratrovi každý kdo ji vidí tak si hned myslí že je to dítě jeho bratra, při narození jeho dcery se dělali testy DNA aby určily otcovství na kterých byl jen přítel tam mu vyšlo že je dítě jeho, mě tak jen vrtá hlavou jestli se to může stát pokud ta holčička byla jeho bratra že by se ukázalo že je dcera jeho i když by byl jen strýc
Nemožné to není, ale je to hodně nepravděpodobné. Testy otcovství nikdy otcovství neurčují, jen vylučují. I u DNA testů vypočítává znalec jen pravděpodobnost, že zkoumaný muž je otcem.
Ta je tak vysoká (99,99 %), že se to bere jako prakticky prokázané, ale pořád nevylučuje otcovství jiného muže se stejnou frekvencí vyšetřovaných znaků, zejména blízkého příbuzného.
Znalec se při odběru ptá na existenci blízkých příbuzných a podle toho vyhodnocuje větší počet alel (posudek je pak dražší), aby se to pravděpodobnostně srovnalo.
Nas syn je celý děda a švagra v něm taky občas vidíme a fakt není ani jednoho z nich. DNA testy nelzou.
Ze si ty nove pritelkyne nedaji pokoj ![]()
Uz ani testum DNA se neveri.
![]()
Ted si vem, ze treba jednou budes taky ex s ditetem a nova zena se bude stourat v tom, jestli dite neni souseda, postaka, kolegy, tchana apod.
Moje dite ma takovy univerzalni oblicej, uz jsem videla hodne chlapu, kterych by mohlo byt.
A ne, nebyla jsem na party z konkurzu na urcitou hereckou roli.
Vlastne by me i zajimalo, jestli kvuli tomu tchyne nebo nextka udelala testy DNA. ![]()
Asi bych me i tesilo, ze utratila par tisic zbytecne. ![]()
Ni mě by nenapadlo vrtat v podobě strýce a synovce, pokud by v tom nebylo nějaké důvodné podezření. jste taková zvláštní rodina?
Moje segra má syna a ten je celá já. Kdo nás nezná, myslí si, že je můj 🤷🏼♀️ Genetika…
Dobrý den, mám takový možná divný dotaz ale vůbec s tím nemám zkušenost a žádné informace k dohledání nemám,
Mám přítele ten má 6 letou dceru která by jako z oka vypadla jeho bratrovi každý kdo ji vidí tak si hned myslí že je to dítě jeho bratra, při narození jeho dcery se dělali testy DNA aby určily otcovství na kterých byl jen přítel tam mu vyšlo že je dítě jeho, mě tak jen vrtá hlavou jestli se to může stát pokud ta holčička byla jeho bratra že by se ukázalo že je dcera jeho i když by byl jen strýc