Test kočárku

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16365
7.5.13 14:54
@dajka16 píše:
@adeeelia Jo správné to je, ale proč nezatrhnou prodej nebezpečných kočárků nebo nesjednaj s výrobci nápravu. Myslím, že není dobře když se tu dá koupit kočár nebezpečný pro dítě. Ne každej má přístup k jejich testům.

prodej těch opravdu nebezpečných případně zatrhne ČOIka, to asi není v kompetenci časopisu
K testům si myslím má přístup každý kdo chce, to hlavní se vždycky objeví někde v TV nebo novinách

a náprava si myslím se pomyslně sjedná sama…viz to, že tentokrát už se třeba nenašly ftaláty, to je super zpráva ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
7.5.13 14:54
@neprihlasena píše:
Přímo u Firkonu píší:
„Firkon Verano
cena: 8900 Kč
dostatečně (39 %)
pvelmi dobře odpružený,
vhodný do terénu; pohodlné
umísťování dítěte; pohodlné čištění
mvelký a těžký; komplikované
sundávání sedačky; nepraktické
skládání, objemný ve složeném
stavu; nepohodlné polohování; špatné polstrování; nevhodný na
schody a do veřejné dopravy
Kočárek má bezpečnostní
nedostatky!“
V textu potom dále:
*"Bezpečnost se ukázala jako problém
u celkem tří testovaných kočárků. Mezi
hlavní potíže se řadí nedostatky v mechanické
bezpečnosti, především
spousta „pastí“ na dětské prstíky, tedy
míst v dosahu převáženého dítěte, kde
mohou prsty uváznout, skřípnout se
nebo dokonce střižná místa mezi různými
pohyblivými částmi. Spoustu
těchto míst přímo v dosahu i menších
dětí „nabízí“ kočárky Liberta a Firkon.

by mě zajímalo, kde ty pasti na prstíky jsou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
7.5.13 14:56

Zajimavy, skoda, ze to není konkretni, opravdu me nenapada, kde by si dite skriplo prsty :nevim: skladani se mi zda velmi jednoduche a po slozeni se mi nezda vetsi nez ostatní kocarky, vlezl se i do prtave toyoty yaris :lol:

vozim v nem taky uz druhé dite, jedine co vidim jako problém, je maly sportak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
7.5.13 14:57
@quinny píše:
prodej těch opravdu nebezpečných případně zatrhne ČOIka, to asi není v kompetenci časopisu
K testům si myslím má přístup každý kdo chce, to hlavní se vždycky objeví někde v TV nebo novinácha náprava si myslím se pomyslně sjedná sama…viz to, že tentokrát už se třeba nenašly ftaláty, to je super zpráva ne ;)

to o těch ftalátech je super zpráva, jen by mě zajímalo, jak to třeba výrobce Firkonu bude řešit, to bude muset přebudovat celou konstrukci :think: neboco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
7.5.13 14:58

@veveruskaa Na jednom z obrázků je naznačené, že je možné u Verana strčit prst mezi sedátko a opěrku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
7.5.13 14:59

@Hanulka82 jo krátký, úzký a špatně polstrovaný sporťák :zed:, ale hluboká korba je bezkonkurenční :pankac:, je těžký, tojo, ale já jsem s ním až na těch pár výhrad spokojená, a pak mám dobré golfky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30806
7.5.13 15:01
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
7.5.13 15:02
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
7.5.13 15:02
@veveruskaa píše:
to o těch ftalátech je super zpráva, jen by mě zajímalo, jak to třeba výrobce Firkonu bude řešit, to bude muset přebudovat celou konstrukci :think: neboco

no to by asi měl ne 8)
KOčárek je něco, v čem by dítě mělo být v jakéms takéms bezpečí a ne aby se člověk musel bát, že si tam o konstrukci přiskřípne či amputuje prsty :zed:

Jinak u toho Firkonu to tam focené není, jen na té Libertě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
7.5.13 15:03

@kotyk aha, teď jsem se byla kouknout, máme už sportovní verzi, je fakt, že když se odhrne polstrování v místě přechodu sedačky v opěrátko, tak tam jsou nějaké pružiny… ale moje děti teda zajímaly jiné věci, hlavně jak se dostat z kočáru, nebo jak si v něm sednout, aby byl lepší výhled… to spíš bych si skřípla prsty já, při skládání, když bych nevěděla jak se skládá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
7.5.13 15:05
@quinny píše:
no to by asi měl ne 8)
KOčárek je něco, v čem by dítě mělo být v jakéms takéms bezpečí a ne aby se člověk musel bát, že si tam o konstrukci přiskřípne či amputuje prsty :zed:Jinak u toho Firkonu to tam focené není, jen na té Libertě ;)

právěže u firkonu to není tak jak na tom obrázku, tam je to schované pod postrováním :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
7.5.13 15:06

Me neprijde ani zvlast tezky, vozim v nem mimino a na okraji sedi skoro 4leta a vezu je v pohode obe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
7.5.13 15:08

Našla jsem fotku firkonu http://i.dtest.cz/…ff2fd515.jpg?…
tak přesně tady jsem to jsem našla i já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
7.5.13 15:10
@Hanulka82 píše:
Me neprijde ani zvlast tezky, vozim v nem mimino a na okraji sedi skoro 4leta a vezu je v pohode obe :lol:

no asi jak komu, někdo má třeba větší svaly, pro mě je hlavně těžký s nákupem a když musím tlačit jednou rukou do kopce a druhou táhnu starší… :lol:, ale zase je fakt stabilní, taky někdy vozívám na okraji starší, ale ne do kopce teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
7.5.13 15:11

Ja to dam i do kopce :lol: ale pak jsem jak před infarktem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie