Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Vim že se tu často probírají kočárky. I já hledám vhodnou sportovní trojkolku pro Lindu a tohle mě docela překvapilo.
Hážu odkaz a více je prý v dnešním Blesku. Ten bohužel nemám.
Tak zjišťuji, že jsem koupila nevyhovující kočárek, Quinny Speedi. No, ale jak to tak známe, kolikrát jim stačí kravina, a už jim zboží nevyhovuje, tudíž si z toho těžkou hlavu nedělám.
Ahoj,
o špatných kočárcích dnes vyšel článek i na iDnesu: http://zdravi.idnes.cz/…otenstvi.asp?…
Tereza
Me teda na kocarcich vic stve, ze to jsou takovy smejdy a hned se rozpadaj. V porovnani trebas s jizdnimi koly, na kterych vymenujete jen spalky a mazete retez a muzete na nem jezdit 20 let, kocarek je po dvou detech k nepouziti - vcetne tech nejdrazsich. Vsechny dulezite dily jsou pro jistotu z plastu, aby to nahodou nevydrzelo.
Pudloslavo , já třeba měla Inglesinu, což je teda docela drahý kočárek, já ho kupovala od kamarádky, ta ho měla od známé.Každá jsme v něm odvozila jedno dítě, teď jsem ho prodávala dál…a byl naprosto v pořádku, jediný problém na něm nebyl.Ale to se někdy povede, obecně máš vcelku pravdu.Občas jsem měla v práci na starosti burzu kočárků a jsou značky, které jsou samý problém (a nejsou to vždycky jen ty nejlevnější).
Co se týče testů, záleží, jak jsou nastavené normy…není to vždycky o reálném riziku.
Pudlo: náš kočár vydržel 2 děti a nechávám si ho na další - Asahi Scirocco, třeba tady http://www.autohandl.cz/…-WW6XC8.html Neměl jedinou vadu, jedinou opravu, pořád je perfektní.
Mě nejvíc štve, že některý kočárky stojí majlant a nestojí vlastně za nic.
Protože hledám vhodnej sporťák na jaro, pročítám různý diskuze. Snad s žádným ještě nebyli všichni spokojeni.
Já mám teď dorjana po prvním dítku a je teda v pohodě. Kromě brzd, který odešli snad po 14 dnech provozu
Jinak nám vyhovuje. Jen hledám něco lehčího a se snadnou manipulací.
Tak ja mam teda sunt, takovej ten maxi neco trojkombinaci - po sestrenici a skoro mam strach s tim nekam jet. ruzne zapadavaci veci nezapadavaji, cele se to kymaci…
No, já mám Knorr Nizza, PP Centro a Jané Energy
trochu kočárkovej blázen..A řekla bych, že Nizza toho má odježdněno nejvíc a taky nejvíc vydržela. Krom vyšisovaného potahu jí nic není, má velká nafukovací kola, přehazovací rukojeť a je velká..A stála nová 8,5 tis. Když vidím třeba majitelky jiných kočárků, které dali za vozítka jednou tolik a jsou na tom podobně ne-li hůř, žehrám si..Nicméně zase mě tam trochu štve váha..Ale to je asi jediný..
Pudloslavo , já právě po špatné zkušenosti s trojkombinací (těžké, neskladné a stejně jsem variantu sporťák nevyužila) chtěla hluboký kočár a pak sporťák a můžu jen doporučit (asi teda trochu pozdě, co)…
hmm, tak mám taky nevyhovující kočár, taky speedi. ovšem mám ho už téměř dva roky a nepřijde mi, že by byl nevyhovující…
já těmhle testům absolutně nevěřím, ne proto, že něco co mám propadlo, ale proto, že vím, jak to chodí, objedná si to konkurence, atd. ----
mmchodem, zajímalo by mne, které látky jsou považované za škodlivé…
, jaké testy se používaly, jak staré vzorky se hodnotily, jak se uchovávaly atd. - v těch výsledcích tohle nikdy nikde není…
Ono by možná stálo za to, přečíst si originál toho testu. V něm se totiž jasně píše, že všechny kočárky vyhovují všem normám, které jsou na ně kladeny. Jenomže babyweb si potřeboval udělat reklamu a jak víme, bulvár prodává, tak vytáhnul, co se mu hodilo.
Opravdu doporučuji originál testu přečíst, možná se budete divit, co všechno není pravda.
Ach jo.
anonymní, děkuji, mohla bych poprosit o odkaz na originál testu, nechce se mi to dohledávat… ![]()
bylo mi jasné, že to nebude úplně košér ![]()