Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, mohly byste se prosím podivat na fotku a rict Váš nazor? Jde o ten poslední ukazatel krve. Negativní žlutý není určitě, je spíš zelený, ale na na těch obrázcích na tubě jsou spíš modře a ještě asi ve vazbě na hemoglobin, takže jsem z toho zmatená. Ve skutečnosti je vidět trochu mapa, žíhání. Děkuju.
Podle me je tam jasne krev. Muselo by to byt uplne ciste, aby to bylo negativni. Mam taky doma tyto testy, dvakrat jsem pouzila a v obou pripadech doktorkou potvrzen zanet. Vzala bych moc a supajdila s tim k doktorovi.
Zánět uz dcera jednou měla. Od té doby už jsem byla několikrát s močí zbytečně. Tak jsem radši koupila tyhle testy. Kdyby se aspoň dcera nechala v klidu udržet na nočníku, to je vždycky nervák.
@u763 moje dcera ma momentalne zanet podruhe zhruba po mesici. Na nic bych necekala. Ma tam nalez.
Ok, díky za ujištění. Ráno přivážu dceru k nočníku a pak to odvezu k dr. Díky
A kolik ji je? Ma jeste plenky? Nebo ti cura spis na zachod?
To je případ sám o sobě, je ji 2,5 roku, nerada bych to tady rozepisovala, prostě je stále na plenkách, když má zrovna dobrou náladu a posadim ji na nocnik a dostatečně zabavim, tak tam vydrží, dokud něco neudělá. Ale pořád to absolutně nechápe a navíc je s ni hrozně špatná komunikace, budou nás čekat psychologická vyšetření atd…Je nám to líto, protože jinak je to hrozně šikovná holka, manuálně a motoricky.
Je tam nález krve, ale je potřeba to odečítat po 1 ninutě od namočení, později to může být zkreslené.
Pokud by to šlo chytit moč do skleničky, bylo by to vhodnější, než z nočníku.
@u763 to me mrzi. Doktorka by neco neporadila? Ono se toho asi moc vymyslet neda… a ve vane? Kdyz pustis vodu, mohla by curat rovnou do kelimku… ja takhle maly odchytla moc do sterilni zkumavky a neverila jsem tomu, ze to zvladnem ![]()
Urcite to ale res, neco tam je. Jo a opravdu odecitat vysledek po minute. Pak uz se to muze zbarvit vselijak.
@leryl píše:
Je tam nález krve, ale je potřeba to odečítat po 1 ninutě od namočení, později to může být zkreslené.
Pokud by to šlo chytit moč do skleničky, bylo by to vhodnější, než z nočníku.
To mas asi jedno. Pokud to neni sterilni zkumavka… ja nocnik vymyla horkou vodou. Sterilni nebude ani ta sklenicka.
Nechala bych ji nacurat ve vane rovnou do zkumavky nebo sklenicky. Nocnikem to bude zkreslene. Bude to boj, ale da se. Kdyz byly dceri 2 a ctvrt roku, tak jsme takhle museli davat moc kazdy den. Curala 1× denne, tak vic sanci jsme nemeli
A pro uklidneni, dceru jsem mela na plenach do 3 let. Proste se nedalo. Je hrozne palicata. Kdyz se mi ji ve 2 zacalo darit davat na nocnik, aspon posadit, tak ji vycevkovali a uz se jinam nez do pleny nevycurala. Je hrozne sva, kdyz nechce, tak se s ni nehne. Ve 3 letech videla curat kamarada na travicku a od te doby uz nikdy plenu nevzala. Prostě se to behem minuty zlomilo
Příspěvek upraven 04.12.16 v 19:34
Holky mám vyzkoušené, že do nočníku dám takovou malou vyvařenou nádobku. Nočník je také prolity vrouci vodou. Lepší to už nebude. Táhnout ji do vany, ráno, oproti jejím zvyklostem, nemyslitelné. Na tomhle já se s ní prostě nedomluvim. Ten test byl zelený hned, i po té minutě. Bylo to víceméně jednoznačné.
@u763 zkus tu moc proste jakkoliv. Mne doktorka rekla, ze je jedno, jestli je z nocniku… ale jak rikam, vymyla jsem ho.
@Pomka píše:
To mas asi jedno. Pokud to neni sterilni zkumavka… ja nocnik vymyla horkou vodou. Sterilni nebude ani ta sklenicka.
Jedno je kolečko u trakaře, jak říká můj tatka
.
Jen jsem zmínila, že pokud to jde, je určitě lepší do skleničky přímo.
Na moč. sediment nebo odečtení papírkem u doktorky to sterilní ani být nemusí, ale na kultivaci už jo, jsou na to sterilní zkumavky.