Test na covid a kapky do nosu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No protože nechceš vyplavovat a ředit prostředí na sliznici, hrozí pak zkreslení výsledků.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Asi potřebuji co nejkoncentrovanejsi sopel a kapkama ho rozredis tak by to
možná test nemusel zachytit. Bych si tak tipla logickou úvahou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
No já si dala před antigením testem sprej do nosu a vyšel mi pozitivní
A nebylo mi lautr nic. Po 30min. mi ho udělali
znovu a negativní.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Ou takže je možné že pokud covid budu mít a dám si nosní sprej tak je možné že mi test může vyjít negativní? Já jen že nosní spreje používám často (jaro, léto alergie) nebo časté nachlazení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Jak kapky ovlivňují test?
Ahoj, mám jít na test a dlouhodobě používám kapky do nosu. V čem vlastně ovlivňují pcr test? A je to spíš tak, že test je kvůli tomu falešně negativní nebo naopak falešně pozitivní? Jen jestli je mám vynechat a zajímá mě, jaký to na to má vliv
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Ahoj, mám jít na test a dlouhodobě používám kapky do nosu. V čem vlastně ovlivňují pcr test? A je to spíš tak, že test je kvůli tomu falešně negativní nebo naopak falešně pozitivní? Jen jestli je mám vynechat a zajímá mě, jaký to na to má vliv
Nevím, jak to ovlivňuje výsledek testu. Ale pokud bez kapek „nepřežiješ“, užij je radši půl hodiny předem, jestli ti to vydrží působit, než užívat hned před vstupem na odběry. A až se budeš cítit zdravá, začni tu závislost řešit. S hodně velkou vůlí to zvládneš sama jednoduše abstinencí, nebo v horším případě (a při menší vůli) můžeš dostat na orl kortikoidní sprej, který taky pomůže se zklidněním sliznice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Petule030 píše:
Nevím, jak to ovlivňuje výsledek testu. Ale pokud bez kapek „nepřežiješ“, užij je radši půl hodiny předem, jestli ti to vydrží působit, než užívat hned před vstupem na odběry. A až se budeš cítit zdravá, začni tu závislost řešit. S hodně velkou vůlí to zvládneš sama jednoduše abstinencí, nebo v horším případě (a při menší vůli) můžeš dostat na orl kortikoidní sprej, který taky pomůže se zklidněním sliznice.
To nejsou kapky na ucpaný nos, ale předepsané od lékaře určené na
dlouhodobé užívání a jsou vhodné i pro alergiky. Takže to bez nich
zvládnu, nejsou na ucpaný nos, jen mě zajímalo proč to tak vlastně
je.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
To nejsou kapky na ucpaný nos, ale předepsané od lékaře určené na dlouhodobé užívání a jsou vhodné i pro alergiky. Takže to bez nich zvládnu, nejsou na ucpaný nos, jen mě zajímalo proč to tak vlastně je.
Aha, promiň, pochopila jsem to jako že kapky na ucpaný nos. V tom
případě tuplem netuším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Petule030 píše:
Aha, promiň, pochopila jsem to jako že kapky na ucpaný nos. V tom případě tuplem netuším.
To se neomlouvej, já bych to pochopila stejně
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Taky jsem to pochopila jako sprej do nosu. Ten dobře ničí sliznici.
Raději týden rýmu než toto. Ale pokud to máš na alergie… Jinak cokoliv
ovlivní výsledek. Před odběrem by se 1-2 hodiny nemělo pít nic. Tak
prostě si to časově naplánovat takto, ať máš 2 hodiny čisto
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@adamcoka píše:
Taky jsem to pochopila jako sprej do nosu. Ten dobře ničí sliznici. Raději týden rýmu než toto. Ale pokud to máš na alergie… Jinak cokoliv ovlivní výsledek. Před odběrem by se 1-2 hodiny nemělo pít nic. Tak prostě si to časově naplánovat takto, ať máš 2 hodiny čisto
A ovlivňuje to výsledek spíš k falešné negativně nebo naopak?
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Řekla bych že spíše falešně negativně. Ale ověřené to nemám, jen
mi to logicky tak sedí…
Představím si třeba špinavý hrníček a když ho propláchnu vodou, tak ten
nepořádek z něj zmizí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Je možné být těhotná 6+ měsíců a mít negativní testy ?
- Kde se provádí covid test v neděli????
- Duch na testu Dr. Max - cysta/pozitivní/vadný?
- Je to podle vás pozitivní test?
- Genetické testy - karyotyp
- Je těh. test pozitivní?
- Silně pozitivní těhotenský test už 24 Dc
- Úzkost a deprese po Covidu
Dobré odpoledne.
Věděl by někdo proč si před testem na Covid nemohu dát nosní kapky nebo sprej? Jaký to má vliv na test?