Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Máme to podobne, já a syn antigenni test na odberovem místě pozitvni, hygiena se neozvala, praktická doktorka nám dala deset dní karantény a manžel pátý den jde na testy protože poprvé byl negativní.
@Anonymní píše:
Dobrý den, obvodní mi udělala antigenní test na covid, vyšel pozitivně. Řekla mi, že mám deset dní karanténu a manžel s dětma (6 a 3,5 let) mají jít 5 den na test. Což vychází zítra. Mě je ale divné, že mě neposlala na klasický PCR test a do teď mi nevolala ani hygiena. Je možné, že mě nenahlásila hygieně? Když to byl jen test u ní v ordinaci. Bude se na mě pak vztahovat ta ochranná lhůta 90 dní, když o mě vlastně hygiena neví? Manžel a děti mají test od svých OL. děkuji
![]()
A příznaky máš? Pokud máš příznaky a pozitivní antigenní, na PCR se podle mě neposílá. To je víceméně jasná věc.
PCR potvrzuje antigenní u lidí, co jsou na ty testy „pro jistotu“ a nemají příznaky.
Těch 90 dní mít budeš.
@Bábrdl tak já hlavně všude čtu, že se s příznaky na antigenní chodit nemá. A proč nevolá hygiena, to je v tomto případě nezajímají kontakty?
A kvůli čemu to potřebuješ vědět? Jestli bys chtěla mít jistotu, pozadej o regulérní test. Pokud už manžel a děti jsou zadáni v systému, test je nemine. A ochranná lhůta, je, dle mne k ničemu, zadne výhody neskrývá. Naopak, prý, nevýhodu, že ti během ni neudělají antigen testy.
@Anonymní píše:
@Bábrdl tak já hlavně všude čtu, že se s příznaky na antigenní chodit nemá. A proč nevolá hygiena, to je v tomto případě nezajímají kontakty?
Me nezavolali nikdy ani při normálním testu. Nemocná jsem byla v říjnu.
@Anonymní píše:
Jasně, že nemá.
Ale tobě je dělala praktická, ne?
Hygiena nestíhá…
Dobrý den, obvodní mi udělala antigenní test na covid, vyšel pozitivně. Řekla mi, že mám deset dní karanténu a manžel s dětma (6 a 3,5 let) mají jít 5 den na test. Což vychází zítra. Mě je ale divné, že mě neposlala na klasický PCR test a do teď mi nevolala ani hygiena. Je možné, že mě nenahlásila hygieně? Když to byl jen test u ní v ordinaci. Bude se na mě pak vztahovat ta ochranná lhůta 90 dní, když o mě vlastně hygiena neví? Manžel a děti mají test od svých OL. děkuji