Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky ![]()
Syn má v neděli třetí narozeniny a miluje mašinky.. Koupila jsem silikonovou formy vlaky a stále dumám co do toho použít za těsto aby mašinky vynikly.. Chtěla bych z nich potom poskládat jakoby narozeninový dort…
Mašinky jsou cca 8,5 * 5 cm veliké..
poradí mi někdo? A mám je před pečením vymazat?
Nebráním se ani nepečenému. Díky moc všem
@Týnuše1980 píše:
Ahojky![]()
Syn má v neděli třetí narozeniny a miluje mašinky.. Koupila jsem silikonovou formy vlaky a stále dumám co do toho použít za těsto aby mašinky vynikly.. Chtěla bych z nich potom poskládat jakoby narozeninový dort…
Mašinky jsou cca 8,5 * 5 cm veliké..poradí mi někdo? A mám je před pečením vymazat?
Nebráním se ani nepečenému. Díky moc všem
Udělala bych buď normální dortový těsto, třeba ořechový, nebo i piškot, pak nazdobila ![]()
@Seizdra Ony ty mašinky jsou už samy od sebe vytvarované, tak bych nejspíš jen polila nějakou polevou a základ na čem by stály by byl nějak asi vláčnější… Tak potřebuji těsto, co by dělalo co nejméně bublinek a vyšlo krásně hladké
@Týnuše1980 píše:
@Seizdra Ony ty mašinky jsou už samy od sebe vytvarované, tak bych nejspíš jen polila nějakou polevou a základ na čem by stály by byl nějak asi vláčnější… Tak potřebuji těsto, co by dělalo co nejméně bublinek a vyšlo krásně hladké
Tak piškot
jinak teda pokud to není vytvarovaný hodně, tak to jen tak polity nevynikne. Když už to chceš jen polit, třeba čokoládou, tak to pak nazdob bílou, jako obrysy. Jde koupit i právě přímo v takové tubě právě na takový akce ![]()
@Seizdra Ono je to právě hodně vytvarovaný, vložila bych odkaz, ale neumím to skrýt… Jinak děkuju
@Týnuše1980 Já mám silikonovou formu bábovku a když do ní naliju bábovkový těsto, tak to tu formu krásně okopíruje, nejsou tam nijaký prolákliny, ďourky, nic.
@Týnuše1980 Myslím, že vím, jakou formu myslíš, já bych použila piškotový těsto, a pokud pak nebudeš potahovat marcipánem, tak ozdobit čokoládou, třeba i bílou můžeš nabarvit potr. bavivem
A jinak silikonové formy nemusíě vůbec vymazávat, jde to ven témeř samo ![]()
@Zandula ještě jsem jí právě nepoužila, tak jsem zvažovala jestli se má vymazat nebo ne…
Tak moc děkuju… Jen polívat ono tím marcipánem by to taky moc nešlo.. je to fakt hodně tvarovaný
Piškot se mi ze silikonové formy ještě nikdy nepovedlo pěkně vyklopit.
Vymazané/nevymazané ![]()
Těsta, ve kterých je tuk - v pohodě. Takže já bych dala nějakou „třenou bábovku“ nebo tak.
@Pipet Asi zítra zkusím kousek z bábovky a kousek piškotu a uvidím ![]()
Díky
Prosím moc o recept-kolik těsta jste použila?
Mám tu formu taky-mašinka a 8vagonků.
Moji Pavlíci budou mít svátek, tak je chci překvapit.
Zdravím všechny, použijte těsto na tvarohovou bábovku, polijte čokoládou, místo koleček nalepte lentilky, kde je vagónek s prohlubinkou, vysypte nějakým čokoládovým sypáním nebo barevným sypáním. Jinak formu nevymazávám, vyklopí se to krásně samo…ahojte