Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj všichni,
chystáme doma větší oslavu (cca 10 lidí).
Poradíte, co udělat na oběd? ![]()
Měla bych představu nějaké maso hromadně udělat v troubě, abych se nemusela s jednotlivými porcemi šolichat na pánvičce.
Poradíte něco dobrého a slavnostnějšího? ![]()
Pro více lidí vařím třeba hovězí roštěnky na žampionech s rýží. Maso se dělá v jednom pekáči a v podstatě samo ![]()
U nás frčí guláš na pivu s domácím chlebem (teplým) nebo italská špenátová roláda s domácí tatarkou, případně kuřecí kousky v chipsech a sýru s těstovinovým salátem.
Já dělám ražničí v troubě a na oslavu je to super. Nakrájím dopředu a pak dám jen péct. Dám do pekáče nakrájené na kousky např. kuřecí maso, vepřové maso, kuřecí játra, slaninu, klobásu… hodně cibule na kolečka, příp. papriku, osolit, opepřit, případně nějaké koření co kdo má rád, a peče se to. Dá se to právě připravit i dopředu a pak jen strčit do trouby. Podávat buď s pečivem či bramborem.
U nás jsou větší oslavy kolem 25 lidí teda a osvědčilo se mi následující.
Upozorňuji, že to teda není žádná vysoká gastronomie, ale snaha mít v jednu chvíli 25 porcí ucházejícího jídla
.
Taky se mi osvědčilo ražniči, dělám ho s pečenýma bramborama.
Já takto udělala ve velikém pekáči vepř. plecko a krkovičku, spolu s kuř. játry a kousky papriky červené i zelené, cibulí na větší kusy a sem tam prorostlou angl. slaninu, vše na větší kostky, zkrátka RAŽNIČI bez nápichu na špejli, mišmaš, šťáva je z toho úžasná, voňavá a k tomu hrnec rýže, salát zelný s koprem
Napiš mi mailovou adresu, pošlu ti bezva recepty na spoustu masa, jednoduché i s fotem
Promiň, zavtipkuju, kuskus
dneska jsem dělala sladký, hele, hotový bez práce za 10minut a je toho hromada za pár peněz. a je to tááááák hnusný ![]()
Řízky na ruby s bramborovou kaší
mňám hodíš do papíňáku a máš za 20cet minut hotovo
![]()
@Milli-Lilli píše: Řízky na ruby s bramborovou kašímňám hodíš do papíňáku a máš za 20cet minut hotovo
![]()
to neznám?
![]()
U nás se vždycky jako oběd na hromadnou oslavu dělá:
Vývar z játrovými knedlíčky a nudle nebo domácí drobky zavářka.
Pak buď vepřo knedlo zelo nebo pečená kačena se zelím a šiškou a nebo kuřecí řízky a bramborový salát (ten je oblíbený) nebo přírodní vepřové a kuřecí řízky, k tomu pečené/americké brambory, zeleninová obloha prostě nějaké takové jídlo co často neděláme.
A jako zákusek buď dort nebo nějaká roláda.
No a pak ke kávě zákusky koupím a udělám pár chlebíčků a je to.
@terinka4444 já kuskus miluju
. Nejlépe ve směsi - podušená rajčata s bazalkou, do toho vsypat kuskus a nechat nabobtnat, pro mě jedna z nejchutnějších příloh
.