Těsto na vánočku se trhá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Caty
15.12.12 09:28

Je holky děkuju, jen koukám taky děláte z hladké mouky, já měla receot na polohrubou. Je v tom nějaký rozdíl ve výsledku??
Jinak jsem dělala z 9ti pramenů a pletlo se to dobře, jen se to trhalo. No a jak se to právě trhalo nešly mi udělat takové tenčí provázy, ty copy no, byly silnější, takže celá vánočka byla velká :-) Příště udělám raději 2 menší. ALe dělala jsem to prvně a neodhadla. navíc se mi nevešla na pekáč, tady mají nějaké menší trouby a musím mít i menší plechy :cert:
No, doufám, že se mi na příště povede no, chtěla bych jí udělat na Vánoce. Jinak nechávala jsem kynout 1?5 hodiny, jak psali, ale nechám příště víc.
A necháváte pak kynout ještě upletenou vánočku na plechu?

• Citovat
  • Upravit
Caty
15.12.12 09:31

Pipet teda ty se ti povedly, vypadají jak umělé :lol: a krásně lesklé. Potíráte máslem nebo vejcem při pečení?

• Citovat
  • Upravit
24798
15.12.12 09:35

Necháme na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme cca 40 minut vykynout, před pečením pomašlujeme žloutkem smíchaným se 2 lžícemi mléka a posypeme mandlemi.
Pečeme prvních 5 minut při 240°C, pak asi 30 minut na 170°C. Pokud už má barvu a není dopečená, přikryjeme alobalem.

tolik píše chytrý recept :lol: Ale málem jsem si u toho pletení zauzlovala ruce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5644
15.12.12 09:56

Ahoj holky.
Prosim nemate nekdo recept na takovou tu kupovanou vanocku.Nam chutna vic nez babiccina.:)
Dekuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
15.12.12 09:58
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
15.12.12 12:49
@Caty píše:
Mám tento recept
1 kg polohurbé mouky, 250g másla, 2 kostky kvasnic, 250ml mléka, 5 žloutků, 1 vejce

Máš tam moc mouky, proto se ti to nejspíš rozpadalo. 1 kg ti vystačí na 2 vánočky.

Já dávám v tomhle poměru:
500 g mouky,
4 žloutky,
120 g cukr krupice,
120 g másla,
30 g droždí,
250 ml mléka,

+

nastrouhaná citronová kůra a trošku šťávy, špetka soli,
1 vanilkový cukr,
rozinky,
bílek na potření,
mandlové lupínky na ozdobu

Kynout nechávám cca 3 hodiny. Hodina a půl je málo. Peču celkem hodinu. Nejdřív na cca 10 min dávám zapéct na 200°C, potom přikryju pečícím papírem a dopékám vnitřek na 150°C.
Když vánočku po upletení zpevníš špejlema, nerozjede se ti. Ta moje vždycky vypadá jak ježek. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
16.12.12 12:31
@drobececek píše:
Máš tam moc mouky, proto se ti to nejspíš rozpadalo. 1 kg ti vystačí na 2 vánočky.

Já dávám v tomhle poměru:
500 g mouky,
4 žloutky,
120 g cukr krupice,
120 g másla,
30 g droždí,
250 ml mléka,

+

nastrouhaná citronová kůra a trošku šťávy, špetka soli,
1 vanilkový cukr,
rozinky,
bílek na potření,
mandlové lupínky na ozdobu

Kynout nechávám cca 3 hodiny. Hodina a půl je málo. Peču celkem hodinu. Nejdřív na cca 10 min dávám zapéct na 200°C, potom přikryju pečícím papírem a dopékám vnitřek na 150°C.
Když vánočku po upletení zpevníš špejlema, nerozjede se ti. Ta moje vždycky vypadá jak ježek. :D

Děkuju moc za recepty i Vám ostatním za rady holky. Vánočka se snědla, manželovi chutnala, jen se děsně drobila. Zkusím příště tento recept, snad se povede.
Jen teda nechápu, že
dá na net někdo blbý recept s hodně mouky a bez mlék :zed: ale co no, snědla se, tak je to dobrý. Přeju krásné Vánoce holky. U nás už byl dnes Ježíšek ozdobit stromeček. Budeme na svátky pryč, ak at si ho taky užijeme.

• Citovat
  • Upravit
404
16.12.12 14:35

@Caty Dneska daj lidi na net jakoukoli hovadinu. Proto mám recept od babičky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí