Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla bych poprosit o radu. Jsem 56 DC. Nedalo mi to a ráno jsem si udělala poslední těh. test. Myslela jsem si, že bude jako ostatní, kdy testování čárka byla daleko silnější než kontrolní. Místo toho čárka výrazně zeslábla. Nesetkala jste se s tím nějaká?
Melo by to byt normalni, nekde je tady diskuze, kde byl test snad dokonce negativni. Ona ta hladina nejak dosahne
Vrcholu a stagnuje, nebo dokoncenklesa. Nelov testy, dulezitejsi je doktor..
@Ivett1 Pokud je to jina znacka nez ty vsechny predtim, tak to vubec neber v potaz
To nemusí vůbec nic znamenat, tím bych se nenervovala, kdy jdeš na kontrolu??
Byl ten test stejné značky, jako sis dělala dříve?
Já to tak měla u posledního těhotenství. Čárka byla den ode dne slabší (viděl to i muž), tak jsem plašila a nechala jsem si odebrat krev na hCG a to úspěšně rostlo. Teď jsem v 21.tt a vše je OK ![]()
Kdy jdeš k MUDr.? Pokud brzo, nechala bych to být, stejně to neovlivníš. Pokud za delší dobu a budeš z toho akorát nervní, nechala bych si tu krev vzít jako samoplátce. A po dvou dnech odběr zopakovat (jeden nemá smysl) a uvidíš ![]()
Přeju, ať je vše OK ![]()
@Ivett1 Nestresuj se, na testy se už vykašli, kdyžtak si zajdi na krev, ať máš klid, ale logicky vzato - i v případě neprosperujícího těhotenství to nějakou dobu trvá, než HCG klesne. A navíc - já měla v krvi téměř 1000 jednotek a na testu s citlivostí 25 slabou druhou, nebyla ani zdaleka stejně silná jako kontrolní, přitom to bylo zdravé dvojčetné těhotenství.
já měla to samé..hysterčila jsem a bylo vše ok…on každý test je jiný..i stejné značky..pokud máš pochybnosti zavolej doktorovi, obvykle jsou na to zvyklí a vezmou na kontrolu..
Jo, setkala, u syna.
Taky jsem testovala jak blbá snad do 9tt. a čárka byla mnohem slabší než u prvních testů. Jednak, i stejný test může mít čárku odlišnou - stačí jiná šarže a hlavně - HCG dosáhne vrcholu, pak klesne a zůstane stát na nějaké hodnotě. Takže testovat po potvrzeném těhotenství je fakt blbost.
Strašně moc děkuju za odpovědi. Test byl stejný jako ty předešlý. Na kontrolu jdu pozítří. U posledního testu jsem si říkala, že je stoprocentně poslední. Ale nedalo mi to. Před 2 měsíci jsem spontálně potratila. Tak mám pochybnosti
Doufám, že tentokrát bude všechno v pořádku.
@Ivett1 neboj já to měla jako ty slábla a já šílela ale vše v pořádku
držim palečky
Teda já nechápu, že se vám chce utrácet peníze za testován již po pozitivním testu. síla čárky nemá žádnou vypovídací schopnost o tom, jestli těhotenství prosperuje nebo ne. mě teda stačil na každé těhotenství test jeden – byl pozitivní, tak jsem se objednala k doktorovi a čekala. proč se zbytečně nervovat… a i kdyby bylo cokoliv špatně, tak co s tím uděláš? v počátku je to stejně hop nebo trop a žádný doktor by zárodek nezachránil. je to na přírodě. trošku si věř
prostě bude vše v pořádku a jiná varianta se nepřipouští ![]()
Já měla no name 25tku doma a v 7tt po srdíčku jsem jí našla, tak jsem si ji z legrace udělala a duch!!! sice ne z ranní moči, ale stejně! tak jsem se vyděsila, pak se na to vykašlala a vše ok!
Už mám po kontrole. Mimčo krásně roste a už mu bije srdíčko. Musím přestat myslet na to, že by mohlo být něco v nepořádku. ![]()