Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Uvařím kolinka orestuju na sucho strouhanku přidám cukr smíchám posypu nudle a zalijí rozpuštěným máslem
![]()
na pánvičce opražím strouhanku s trochou másla -až je trochu do hněda, pak smíchám s moučkovým cukrem, dáváme na těstoviny (ještě přidávám rozpuštěné máslo a tvaroh, nebo ovoce´), dobré je to i na tvarohové knedlíky.
Já to dělám klasicky, tedy nejprve na pánvi rozehřeju máslo a pak na něm orestuju strouhanku a nakonec přisypu cukr a ještě tak dvě tři minutky míchám.
To jsem teda nikdy nezkoušela, ale určitě to bude dobrý, na ovocných knedlíkách ji miluju
Jednou vyprávěl někde Novotný, že dělá těstoviny s nastrouhanou tatrankou a že je to dobrota, tak s tou houskou a cukrem si představuju, že by to mohlo být dost podobný ![]()
@Martinik no copak Novotny, ze, to je pekny prasatko, takze se vubec nedivim, ze neco takoveho papka.
Nedělám páč by mi to nejedl ani pes.Škoda těstovin a strouhanky.
Tak jak jsem stará, tak tuhle kombinaci jsem nikdy neslyšela, to by u nás nikdo fakt nejedl…
Strouhanku smazenou na masle znam jen jako posypku na svestkove knedliky z br. testa.
Na těstoviny jsem to nikdy nezkoušela, já to miluju na bramborové šišky
.
@Lainaire8 píše:
Google?a proč anonymně?
Tak pro nekoho je naznaceni pristiho kuchynskeho experimentu silne intimni informaci, trochu empatie, ne? ![]()
nechápu proč tento dotaz je anonym,ale jinak jak se zde píše osmahnout strouhanku na másle pak smíchat s těstovinami a cukr.Nic složitého.
U nás to vaří dětem ve školce. Říkám tomu jídlo chudých. Jinak vaří moc dobře, ale jednou za čas mají takovou hrůzu.
Ahoj, tak já miluju sladká jídla a zrovna tuhle posýpku miluju jak na těstoviny, tak na ovocné knedlíky.
Rozpustím máslo na pánvi a vmíchám do něj strouhanku, kterou opékám na pánvi do hněda, rychle se připaluje, takže mýchat. Nechám vychladnout a pak vmíchám moučkový cukr.
Nasypu na horké těstoviny, nejraději farfalle a k tomu tvaroh nebo bílý jogurt. Mňam. ![]()
Ahoj, jak prosím děláte těstoviny se smaženou strouhankou a cukrem?