Testy plodnosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.7.20 14:44

Testy plodnosti

Dobrý den, jdu sem s otázkou.

Se snoubencem se ještě nesnažíme o mimi, ale rádi bychom věděli, jestli je naše plodnost v pořádku. Udělají nám někde vyšetření ještě před snažením nebo pouze pokud se nám nebude dařit? Popřípadě kam zajít?

Prosím o anonym, nechci aby to rodina věděla

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
9.7.20 14:46

Ty si můžeš nechat udělat hormonální profil a folimulometrii, tvůj partner spermiogram. Nicméně to považuji za zbytečné. Tohle se řeší až po roce neůspěšného snažení.

• Citovat
  • Upravit
5006
9.7.20 14:49

Je otazka, jaky mate vek, jestli jste mladi, tak bych cekala ze Vas spise nebudou chtit vysetrit. Ale asi si muzete testy zaplatit (nebo treba po dohode neco napisou na pojistovnu a neco ne, nebo byste museli zalhat ze uz se rok snazite a nic). U chlapa to chce spermiogram, u zenske vedet neco o svem cyklu (pravidelnost, delka), zhodnotit predchozi anamnezu (zanety apod) a vysetreni ultrazvukem, cytologii a z krve hormonalni profil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
9.7.20 14:50

Jeste dodam ze ja to za zbytecne nepovazuji, zejmena pokud by vam bylo nad 30, protoze nikdy nevis :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.20 14:55

Je nám oběma 23 let. Ale já mám strach z toho, že budu třeba po mamce, protože ta otěhotněla s bráchou, pak 3× potratila a až po dalších 6 letech se jim zadařilo se mnou. A já se bojím, abych nedopadla stejně, protože můj sen je mít velkou rodinu.

Tak jsme nejdříve chtěli vědět, na čem jsme. :?

• Citovat
  • Upravit
Janli
9.7.20 15:04
@Anonymní píše:
Je nám oběma 23 let. Ale já mám strach z toho, že budu třeba po mamce, protože ta otěhotněla s bráchou, pak 3× potratila a až po dalších 6 letech se jim zadařilo se mnou. A já se bojím, abych nedopadla stejně, protože můj sen je mít velkou rodinu.Tak jsme nejdříve chtěli vědět, na čem jsme. :?

Tak si nech vyšetřit štítnou žlázu a trombofilní mutace, to je běžné vyšetření i bez plánování těhotenství. Pak už jen genetika, ale mám obavu, že tu ti jen tak neudělají.

• Citovat
  • Upravit
25179
9.7.20 15:06
@Anonymní píše:
Je nám oběma 23 let. Ale já mám strach z toho, že budu třeba po mamce, protože ta otěhotněla s bráchou, pak 3× potratila a až po dalších 6 letech se jim zadařilo se mnou. A já se bojím, abych nedopadla stejně, protože můj sen je mít velkou rodinu.Tak jsme nejdříve chtěli vědět, na čem jsme. :?

Tak pokud je tvým snem mít velkou rodinu, tak s tím extra neotálej. Protože to ti poví každý gynekolog, že čas jde ohledně plodnosti proti nám, a u žen je to ještě markantnější. Na to nepotřebuješ žádná vyšetření, abych ti garantovala, že ted jsi fyziologicky na vrcholu plodnosti.
Po třicítce to jde obvykle ještě bez problémů, po pětatřicítce plodnost klesá, po čtyřicítce už to jít nemusí vůbec.
Chceš velkou rodinu, tak at stíháš :kytka: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.20 15:11

@Janli Se štítnou žlázou se léčím už asi 10 let. :(

@pe-terka Nijak se nechráníme, ale ani se vyloženě nesnažíme. Několikrát se do mě už udělal a nic, ale to se uklidňuji tím, že nehlídám ovulaci, tak že jsme se netrefili. Říkali jsme si, že po svatbě se začneme snažit jakože fakt snažit, takže někdy na podzim, pokud se nezadaří třeba dřív. :)
Ale právě víme, že to nejde hned, ale zase se nechceme snažit 2 roky bez výsledku. Čas je neúprosný :nevim: :D

• Citovat
  • Upravit
6499
9.7.20 16:13

Žádné vyšetření ti nezaručí, že nikdy nepotratíš. Velmi často se potrácí špatně založená těhotenství a to se prostě stává a stává se to častěji, než si myslíš. Ve tvém věku bych tohle opravdu neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
9.7.20 16:37

Nepříznivé výsledky ovšem nemusí znamenat, že se nezadaří bez potíží a dobré výsledky vám bohužel taky nic nazaručí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.7.20 16:47
@Anonymní píše:
@Janli Se štítnou žlázou se léčím už asi 10 let. :(@pe-terka Nijak se nechráníme, ale ani se vyloženě nesnažíme. Několikrát se do mě už udělal a nic, ale to se uklidňuji tím, že nehlídám ovulaci, tak že jsme se netrefili. Říkali jsme si, že po svatbě se začneme snažit jakože fakt snažit, takže někdy na podzim, pokud se nezadaří třeba dřív. :)
Ale právě víme, že to nejde hned, ale zase se nechceme snažit 2 roky bez výsledku. Čas je neúprosný :nevim: :D

aha. V tom případě bych se na veškerá vyšetřování ted vyprdla, akorát se tím vystresuješ. Protože jak už tu padlo, ani příznivý výsledek ti nezaručí, že problémy nepřijdou. A naopak. Času máš ve 23 dost, ted si užívej rok dva nechráněného sexu, max to podpoř nějakou bylinkou…Lehce stresovat bych začla, až by se vám nezadařilo do tvé 25. Ptž pak máš ještě dost času případný problém řešit.
Jinak pokud máš tu štítku dobře kompenzovanou, mělo by to být ok. Známá takto bez potíží porodila tři děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.20 13:10

Všem moc děkuju za rady :)

Nebudu se stresovat a ani to resit, pokud se do 25 nezadaří, tak to zacneme resit :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex