Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nejnovější recenze z kategorie Těhotenské testy
Máte zkušenost s Wondfo Ovulační test?
Přidejte zkušenost s Wondfo Ovulační testmikky píše:Hejhulka25 píše:já jsem asi před dvěma týdny měla pozitivní ovu testy prokazatelně pár dní po ovulaci udělala jsem těhu test a byl pozitivní takyAngie-shy píše:no pokud máš pořád pozitivní ovu testy,tak si myslím,že na zkoušku pozdě neníHejhulka25 píše:Moni to víš, že je mám v pozoru, ale na ty je ještě brzy, nejdříve o víkendu…Angie-shy píše:tak tady se schovávášzanetka2712 píše:No to já vím, ale ony byly pozitivní už cca 3-4 dny po ovulaci
angie já jen vím že ovu pozitivní testy odhalí i těhotenství na začátku, nevím jak je to možné ale je to takPéti,souhlasím s tím co napsala Zanetka,ovu testy odhalují i těhu pokud jsou dlouho pozitivní
takže šup pro těhu testíček
![]()
kontrolovala jsi čípek/hlen?
jj, asi to tak bude.. LH a HCG jsou prý docela podobné hormony, takže oba testy částečně reagují na zvýšení kteréhokoliv z nich… tzn. že v době ovulace může být slaboulinký dušík na TT a naopak v době, kdy by se mohl objevit dušík na TT značící těhotenství, může být zároveň pozitivní ovulační test.
Ahoj,
oživuji diskuzi, protože o tomhle testu jsem moc informací nenašla. Jaké s ním máte zkušenosti? Dělá ty slavné stíny, nebo falešné dušíky?
Díky ![]()
Ahoj, pouzivala jsem je u 3 tehotenstvi a nemuzu jim nic vytknout, funguji spolehlive, zadne pochybne vysledky, barva se nerozpiji, prijdou mi kepsi i nez mamatesty.
Chtela bych vlozit svou zkusenost s ovulacnimi testy. Ackoliv by mel byt ovulacni test dr Max citlivejsi (citlivost 20), nez ovulacni test Wondfo (citlivist 25). Vysledky ze stejneho vzorku jsou presne naopak. Wondfo je pozitivni, dr Max ne. a to opakovane behem dne…
![]()
@Luci-Lie lékařem v sanusu mi bylo řečeno, že testy jsou nespolehlivé. Proto mi měří folikuly a ovulaci na utz. To je poměrně jistota.
@Luci-Lie aby bylo wondfo pozitivní, musela by být testovací čárka silnější než kontrolní. Tyto testy to tak mají ![]()
@Tichošlápek Mě právě přišla testovací silnější než kontrolní, dnes jsem si ale měřila bazálku a ta mi ovulaci nepotvrdila. Dnes jsem zkoušela znova oba testy a dr Max jednoznačně negativní, wondfo o něco malinko slabší než včera (dnes už mi nepřijde testovací silnější než kontrolní). Tak teda nevím co si o tom myslet… Budu zkoušet dál a zároveň měřit bazálku… Jsem 3 měsíce po vysazení HA a mám hodně dlouhý cykly. Chtěla jsem zjistit, zda probíhá ovulace a nevim nevim… moudrá z toho zatím nejsem…
![]()
@lachtanice86 obávám se, že 3 měsíce po vysazení se se mnou o tom nikdo nebude bavit pokud nebudu mít nějaký zdravotní problém.
Při prevenčce mi naznačili, že to bude asi chvíli trvat, než se tělo vzpamatuje. (HA jsem měla deset let)… ![]()
@Luci-Lie aha. No mne po vysazeni testy ukazovaly ovulaci a po roce jsem přišla na to, ze vůbec neprobíhá. Normálně popros ať te jeden cyklus sleduje dr - ať mas jistotu a neplacas se v tom zbytecne. Sice bude třeba trochu brblat, ale co ![]()
@Tichošlápek Tak ja k tomu sleduju jeste tu bazalku… ta by snad lhat nemela. Pockam do konce cyklu jak to dopadne s testem… treba se to jeste behem 2-3 dnu ukaze. Dnes jsem mela docela silnou carku i u Dr. Max… ale stale viditelne slabsi nez kontrolni. Pokud to nic neukaze nebo budu mit zase cyklus kolem 50 dni tak si zavolam…
@Luci-Lie měla jsem ha 8let v kuse. Bez jediné pauzy na ms a naštěstí se mi ms dostavila po vysazení po 26 dnech a od té doby vždy pravidelně. Pokud chcete kontrolovat ovulaci a testy si nejste jistá doporučuji měření teploty.
Ahoj snazilky, take bych se s Vami chtela podelit o zkusenost s temito testy. Zacala jsem testovat dva dny po Ms , ktera byla posledni 30.10. Zdalo se mi ale divne ze testy byly pokazde skoro pozitivni, tutiz carka stejna jako testovaci. Znamenalo by ze ovu je hned po Ms. Omyl! Koupila jsem po 4 dnech testovani s temito testy jine v benu lekarne a tam carka skoro zadna. Na fotce vidite rozdil dokonce jeden tenstovany ze stejneho vzorku.
Benu test s testem hned pod nim je z dnešního dne (14dc) celkem rozdilne carky.
Oživuji diskusi a prosím o radu. Dlouho jsem používala ovulační testy Wondfo, narozdíl od Dr.Maxe a jiných značek mi vždycky ukázaly ovulaci (na jiné testy jsem moc nereagovala, asi mám nízkou hladinu lh), jenže teď najednou nejsou v žádné lékárně ani na eshopech k mání a naskladnění je prý úplně v nedohlednu
. Jakou máte tedy zkušenost s jinými ovulačními testy, které jsou jsou opravdu hodně citlivé? Vím, že Wondfo měly citlivost 25, ale třeba oproti tomu Maxovi, který je 20, mi vždycky vyhovovaly mnohem líp. Děkuji a prosím o zachování anonymu, jinak smazat.