Tetky a mařeny z vesnice

7
15.7.26 22:27

Tetky a mařeny z vesnice

Když se o někom řekne, že vypadá nebo chová jako tetka z vesnice. Kdo to je?

Nemastná, neslaná, co se o sebe nestará.
Jedno triko, jedny tepláky..
Jen vaří, uklízí a plete..
Nejlépe si ostříhá vlasy dle kastrolu.
Máme up nezná.

Tak jestli vidí ještě někdo mařenu jinak.
Já se nevysmívám. Mám jich kolem sebe hodně.
Ale kde to vzniklo, že se to tak dehonestuje. Ty vypadáš jako tetka z vesnice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
151291
15.7.26 22:48

Zase ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2108
16.7.26 00:06

Tetka z vesnice, mařena… je obtloustlá, nepřitažlivá ženská, která o sebe moc nedbá a dvacet už jí taky není… Vás tak někdo nazval, že? Dostala jste milion dobrých rad, jak nebýt mužatka, tetka nebo cokoliv dalšího hanlivého. Tak je využijte… Jsou mezi námi ženy, které jsou krásné od přírody. A ty nemusejí nic moc dělat. A pak ženy, kterým prostě tolik naděleno nebylo a musí se snažit mnohem víc. To je život. S tím nemá smysl bojovat. Jste to, co jste. Vykřesejte z toho co nejvíc jde. Anebo se utápějte v lítosti z toho, že z vás nikdy nebude druhá Barbara Palvin. To je vaše volba. Ale už to proboha furt nepitvejte. Buď zlepšení, nebo sebelítost. Obojí zároveň mít nemůžete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
16.7.26 01:58

Já si s tímto pojmenováním pojím především chování dotyčné než vzhled.

“Tetka z dědiny” je žena, která má tak nudný život, že její největší zálibou je rýpat se v životech ostatních, zkrátka je to drbna. Ma výjimečně dobrou schopnost dělat z komára velblouda, ale moc rozumu nepobrala. Má maloměšťácké názory a uvěří každé dezinformaci a pomluvě. Jelikož si svou situaci částečně uvědomuje, je závistivá a nepřející, uvnitř nešťastná, že jí ujel vlak. Záleží jí na tom, co si o ní kdo na dědině myslí.

S tím kde tak nějak ruku v ruce, jak vypadá. Dbá víc o svoje okolí než o sebe - chlapovi chystá i oblečení, protože on to sám neumí, barák se musí lesknout, aby si lidi na dědině něco neřekli. O zdravém životním stylu toho moc neví a sport je pro ni cizí slovo, navíc ztráta času, který může být věnován lepším činnostem - uklízení, vaření, žehlení nebo čumění z okna na dědinu nebo přes plot k sousedům. Namaluje se jednou za uherský rok, když jde s chlapem na místní myslivecký ples. Pravidelně ale chodí ke kadeřnici a někdy k Vietnamcům na nehty. Lidem, co se o sebe víc starají, závidí, a tak je nazývá povrchními se zájmem jen o zevnějšek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1494
16.7.26 05:03
@Anna766 píše: Více

Která to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43189
16.7.26 05:16
@Zvedava1 píše: Více

Lilale, Laleli nebo jakseto :mrgreen: :mrgreen:
Sama vypadá jak stará mladá, tak ji tak asi někdo nazval :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1494
16.7.26 05:18
@Betty MacDonald píše: Více

Jo, rtěnka a krupky, koupání v jedné vodě. A celá dědina jim závidí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43189
16.7.26 05:25
@Zvedava1 píše: Více

Jj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6034
16.7.26 06:11

Moment, to je ta s brýlemi, co všichni radili změnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11149
16.7.26 07:04

O cem se s tema chlapama bavis, kdyz mas tak spatny vseobecny rozhled? Ptas se na veci, ktere bys mela vedet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43189
16.7.26 07:52
@vendulaaa píše: Více

Bingo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15618
16.7.26 08:28

Pod pojmem Mařena z vesnice si představím obtloustlou ženu v legínách, dlouhém triku, pantofle, nevkusné učesaná, namalovaná. Tetka z vesnice je spíš nějaká drbna a její obzor nedosahuje dál než konci vesnice… Každopádně tyhle pojmy jsou už mimo realitu, protože v dnešní době už nejdou poznat typičtí vesničani kterým čouhá sláma z bot.Dnes už se žije jinak. Například moje kolegyně z vesnice si hodně dbá na to jak je oblečená a upravena. Nevyšla by z domu nenalíčena atd. Kdežto já žiju skoro v centru města a klidně vyjdu se psem ven nenamalovaná a v teplakach. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
16.7.26 09:49

:nevim: takovejchnmuze být hodně.
Asi bych to ze svého pohledu hodnotila jako :
Osobu co vyhledává drby, ví kde, kde, s kým, co. Zná veškeré rodinné vazby sousedů.
Ví kdo má kde jaký dluh. Kdo se skym o co pře. bsvechno každému řekne jen ne do očí. A možná, možná má taková osoba starý špinavý, rozpadlý domov a nepořádkem okolo. Nejspíš na kolem svého soukromí víc kostlivců než celá vesnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5233
16.7.26 11:11
@Ainelie píše: Více

A ty jsi co? Tetka nebo mařena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25294
16.7.26 11:12

Oni se někdy i lidi z města/velkoměsta chovaji jak „Mařeny z vesnice“.

Drby, pomluvy, vlézt každému az do kuchyně, každého hodnotit. Minimální IQ. Tohle je moje představa. Pro mě to je třeba minimálně o vzhledu. Nekdy, kdyz prvni pohled pěkná ženská otevře pusu, tak… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová