Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, prosím o vaši radu. V sobotu mi mela přijít MS. Nyní jsem 18-19DPO. Udelala jsem si test a je pozitivní. Zkoušela jsem ho delat každý následující den a čárka mi prijde porad stejná. Mate nekdo zkušenost? Myslíte, ze to bude v pořádku?
Nevim, jak moc silné umí test livsane udělat čárky. Diky.
Testy máš normálně pozitivní, tohle močení 10× dokola každý den a porovnávání je hrozný nešvar. Proč to holky děláte?
Síla čárky může a NEMUSÍ vypovídat NIC o prosperitě těhotenství. Podle testu jsi těhotná a máš je prostě úplně normálně pozitivní. Objednej se na kontrolu, když není nějaké problém, chodívá se až později. Můj doktor objednává na týden 6+ a výše. Držím palce a nestresuj se čárkama.
@Mutlice píše:
Testy máš normálně pozitivní, tohle močení 10× dokola každý den a porovnávání je hrozný nešvar. Proč to holky děláte?Síla čárky může a NEMUSÍ vypovídat NIC o prosperitě těhotenství. Podle testu jsi těhotná a máš je prostě úplně normálně pozitivní. Objednej se na kontrolu, když není nějaké problém, chodívá se až později. Můj doktor objednává na týden 6+ a výše. Držím palce a nestresuj se čárkama.
Ahoj, Diky.. Ja vim, ze bych neměla. Jenže mam za sebou jedno zamlkle a jeden spontanni.. a ted se objevily čárky poprvé po roce a půl, tak plasim ![]()
@Mia890 píše:
Ahoj, prosím o vaši radu. V sobotu mi mela přijít MS. Nyní jsem 18-19DPO. Udelala jsem si test a je pozitivní. Zkoušela jsem ho delat každý následující den a čárka mi prijde porad stejná. Mate nekdo zkušenost? Myslíte, ze to bude v pořádku?
Nevim, jak moc silné umí test livsane udělat čárky. Diky.
Testuje se ob den. Jelikož hcg narůstá za 48h. Já teda při 18-19dpo měla dálnici, ale každá má nárust hcg jinak.
@Mia890 píše:
Ahoj, Diky.. Ja vim, ze bych neměla. Jenže mam za sebou jedno zamlkle a jeden spontanni.. a ted se objevily čárky poprvé po roce a půl, tak plasim
Zajdi si na gyndu a pokud potvrdí těhotenství, tak si nech předepsat utrogestan. Já ho po potratu taky brala, a pak asi od 28tt gynprodyl.
Běžný TT jsem si poprvé dělala až v druhém těhotenství v sedmém týdnu, abych aspoň jednou viděla ty dvě čárky. A byla jsem zklamaná, jelikož to byla velmi slabá čárka. Tolik k silným čárkám.
@Mia890 píše:
Ahoj, Diky.. Ja vim, ze bych neměla. Jenže mam za sebou jedno zamlkle a jeden spontanni.. a ted se objevily čárky poprvé po roce a půl, tak plasim
Ja take 2× potratila nez se narodil syn. Neplas. Nicemu to neprospiva ![]()
PS: co se tyka priznaku, nejlepe vypadalo prvni a druhe tehotenstvi, ani jedno nedopadlo. Nenech se desit tema carkama. Navic jak rikaji zkuseni lekari, na pripadny potrat je zadelano v okamziku spojeni, protoze 90% je z geneticke priciny. To uz ted nijak nevymazes, curanim na testy to embryo uz nezmenis. Drz se ![]()
Testovala jsem livsane a nikdy jsem nemela carku stejnou jak kontrolni. Nyni jsem v 17tt a vse je v poradku. Na ko jdu po nedeli.
Ahoj holky, bohužel jsem mela velmi nízké hcg v krvi a nyní krvácím a odchází to.. je to uz třetí ztráta. Tak asi opravdu záleží na intenzitě čárky ![]()