Těžký porod-názor

89
9.11.10 11:25

Těžký porod-názor

Přeju všem hezký den :pankac: .Chci se zeptet co je na tom pravdy, když žena v těhotenství nesportuje a ani nechodí na několika kilometrové procházky, ž bude mít těžkej porod? Prosím vás o vaše názory :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8707
9.11.10 11:26

není to pravda :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
9.11.10 11:27

Tak já jsem živým důkazem toho, že to není pravda. A hned 2×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
9.11.10 11:30

Heheh, v březnu ti povím :wink: :jazyk: holt momentálně můj případ. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
9.11.10 11:30

nevěř!! já nic nedělala a porod od prasklé vody 4hodiny, bolesti asi cca 3hodiny..takže docela pohoda :-)

• Citovat
  • Upravit
89
9.11.10 11:32

Dámy děkuji vám :-) To víte, mám to od tchýně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
9.11.10 11:33

heh, ja mam otazku z druheho tabora :lol:

ked som cely zivot sportovala a teraz chodim aspon kazdy den minimalne na hodinu na prechadzku (so psom, nieze by sa mi az tak chcelo :-P ), je nejaka sanca, ze mi to ulahci porod a tehotenstvo vo vyssom stadiu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
9.11.10 11:34

ahoj - no asi to nelze říct takhle obecně, hodně záleží i na miminku - jak rotuje atd…ale řekla bych, že pokud se člověk hýbe a udržuje v lepší kondici, tak se prostě pravděpodobnost, že to v pohodě zvládne zvyšuje

Za sebe můžu říct že je lepší se hýbat, porody jsem měla snadné a po porodu potřebuje člověk hodně sil…čím lepší kondice, tím rychlejší regenerace.
Pokud člověk nemá komplikace, neměl by sedět doma na kavalci a žrát - není to přirozené…No prostě žádný extrem, přiměřeně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
9.11.10 11:35

Rozhodne to neni pravda,je to spis o stesti,trochu genetice a hlavne psychice. Jinak naopak zeny ktere mely pred tehu vypracovane brisni svaly maji udajne nepoddajny prisni lis a tim padem protrahovanou druhou dobu porodni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
9.11.10 11:35
soldi píše:
heh, ja mam otazku z druheho tabora :lol:ked som cely zivot sportovala a teraz chodim aspon kazdy den minimalne na hodinu na prechadzku (so psom, nieze by sa mi az tak chcelo :-P ), je nejaka sanca, ze mi to ulahci porod a tehotenstvo vo vyssom stadiu?

nechci tě strašit, ale mě PA říkala že pokud někdo hodně sportuje může mít naposilovaný svaly pánevního dna a ty se pak špatně uvolňují u samotnýho porodu…ale je to asi hodně individuální

jinak sport tě udrží v kondici a těhotenství budeš líp snášet a porod líp udýcháš, v tom jsou výhody 100%

• Citovat
  • Upravit
6051
9.11.10 11:37

jo a ještě dodám, že jsem jedla fakt hodně - při prvním těhu jsem měla 10kg nahoře, při druhém 7 a až do porodu jsem byla v dobré kondice, žádná hekající funící mašina…dost mi to i ulehčilo péči o staršího syna - nevím jak bych se o něj jinak zvládla postarat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.11.10 11:41

Já jsem nesportovala, ani nechodila na dlouhé procházky a rodila jsem celý den a kleštěma. Ale pochybuju, že to bylo tím - jednak jsem tam přijela brzo, takže mi to popoháněli a jednak byla špatně hlavička… Ledaže by díky otřesům na procházkách sedla jinak, to by pak mělo smysl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
9.11.10 11:43

Anguo - no přesně jak píšeš - hodně záleží na miminku, jak rotuje atd…

prostě není možný říct, že to platí obecně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
9.11.10 11:44
soldi píše:
heh, ja mam otazku z druheho tabora :lol:ked som cely zivot sportovala a teraz chodim aspon kazdy den minimalne na hodinu na prechadzku (so psom, nieze by sa mi az tak chcelo :-P ), je nejaka sanca, ze mi to ulahci porod a tehotenstvo vo vyssom stadiu?

Myslím, že je to silně individuální a v tomto směru je porod hodně v tělesné schránce jednotlivce.
U porodu spíš člověka může zradit psychika :think: !
Když jsem odrodila prvního potomka, tak jsem ležela předpisově dvě hodiny na porodním sále a šla po mně rodit paní, které u toho dělala takový cirkus, že rodit po ní, zasekla bych se! :mrgreen:

Příspěvek upraven 09.11.10 v 11:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
9.11.10 11:45

ja si naopak myslim,ze fyzicka kondice porod ovlivnuje.Ale ne jak to tvrdi tva tchyne :wink: ,nejsou treba kilometrove tury a velke sportovani.Ale normalni pohyb.
Ja u prvniho tehu lezela totalne jak lata cele ctyri mesice(nedelala jsem absoulutne nic,a za den neudela vic jak deset kroku na WC) a na me fyzicce se to teda jooo podepsalo,nozicky jak blato..kdyz jsem pak obesla dum,byla jsem znicena :lol: ..porod byl tezky..
U druheho jsem mela take riziko,ale z jineh duvodu,takze jsem se setrila,ale tak nejak i lehce varila,lehce uklizela..a fyzicka byla znatelne lepsi.I u porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí