Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Kat87 píše:
Máte prosím někdo zkušenost s novým kočárkem tfk mono2? Manžel básní běhat s kočárkem, nemohu ale vybrat vhodný.. a kdy jste začali běhat, myslím jak staré bylo miminko?
Ahooj, já jsem hrdá majitelka TFK Mono2. Máme ho od června a plně využíváme. Jelikož bydlime na samotě u lesa a mezi poli, tak sama za sebe můžu říct, že mi tenhle náš nejlepší kámoš občas bere dech. Můj sen byl vždycky Thule UG2, ale když jsem byla těhotná, tak jsme ho potkávali úplně vsude a hlavně i u lidí co jeho potenciál plně ani v životě nevyuzijí, ale protože to sousedka rikala tak oni ho poridili taky. Vyhod má TFK oproti Thule nespočet. Nejen že je větší korba pro mrňouse ale hlavně co bylo za nas rozhodujici byla šíře kočárku. Thule je tak široký, že má problém se všude vejít - v obchodě je to teda obzvlášť otravný. My jsme i majitelé pejska takze jsme hledali i nejakou normální velikost do auta a ne ze budu furt sundavat kola u kočáru ![]()
Co bylo ale asi uplne nejvic rozhodující byla korbička ze ktere se da udelat přechodný sporťák.. To je naprpsta pecka a snad žádný jiny kočár toto nemá. A zrovna ted, kdyz je male dkoro 5 měsíců to dost vyuzivame, protoze uz chce vidět a tohle je teda game charger. Kazdopadne Thule UG2 ma nadherny design to ne ze ne. Libi se mi, ale potkat za 20min na Chodove v nakupaku 15 maminek s timhle kocarem
nezlobte se ale to mi teda hlava nebrala.. Co se tyka terenich vlastnosti TFK fakt pecka, s hlubokou korbou jsme prošli zatim vše. Výběhy na cyklostezce taky super! Ale brusle az se sportakem. Kdyby cokoli tak rada zodpovim dotazy ![]()
Jeee moc dekuju za takovou recenzi
trochu už jsem měla pochybnosti, jak jsem všude viděla thule a tfk skoro nikde <3
teď jsem o to víc ráda, že ho budu mít ![]()
@Gabík1243 sama mám Tfk a neměnila bych za nic, když vezmu, co zvládl s prvním a už je v něm druhé dítko. A potkávám je tu u nás na vesnici za Prahou více než Thule.
To hladí po dušičce, že jsem koupila dobre
a co těžiště vozíku třeba?:-) když máte těžkou brašnu na kočárku ![]()
@Gabík1243 nevím, to tam nevozim 😁 mám když tak menší na nutnosti a zbytek dávám dolu. Ale tedy na běhání super, do terénu taky - máme tedy Sport 16 s výměnným dvoukolem do města.
@Gabík1243 píše:
To hladí po dušičce, že jsem koupila dobrea co těžiště vozíku třeba?:-) když máte těžkou brašnu na kočárku
Těžiště kočárku v poho i s taskou na madle. Mam batůžko/tašku z Wuch a co byl skvělý kup tak taška pod kočár přímo od TFK - da se použít i jako batůžek a je to teda za mě taky pecka. Takže kdyz potrebujete schovat neco pod kocar a zaroven do batuzku tak je to možné. Kolikrát uz se mi stalo, ze me to zachranilo, kdyz jsme toho sebou meli bambilion.
@Drbiska Dobrý den,
díky za skvělé sdílení zkušeností.
Jak dlouho jste vozili v korbičce/malém sporťáku?
Mně totiž jediné co nesedí, že malý sporťák nejde dát do lehu. A co pak s tím, když miminko usne a chci ho nechat dospat třeba na zahradě.
Takže tahle kombinovaná korbička mi přijde skvělá, ale vypadá to, že je to řešení jen na “pár” týdnů a pak je stejně potřeba přesedlat na velkou korbu.
Díky za odpověď. ![]()
@MisaMark
Krásný den, i já jsem měla tento stejný pocit a problém. My jsme poměrně dlouho vyckavali s plným sedem. Až cca v 10m. Takže jsme do te doby byli v plné korbicce v lehu a občasném naklonenem lehu když chtěla malá něco vidět. Aktuálně jsme předělání teď ve 14m na velký sportacek. Na tom korbickovem sporťáku je super že jde po i proti směru a nám to dost pomohlo v období kdy chtěla vidět porad mě. Hold jsme nespali v úplném lehu ale v tom nejmenším možném co korbicka umožňuje a řekla bych že ji to i sedělo více. Aktuálně máme již veliké sportovni sezeni a tam je zase problematicke že nejde úplně do plneho sedu ani do úplného lehu jako placka ale ten leh je v opravdu miniaturním náklonu. A překvapivě musím říct že velika korba se nám ale líbí moc. Přijde mi malá i spokojenější. Více místa. Ale každopádně, uvažovala jsem o prodeji korby a koupeni jiného kočárku ale po všech různých variantách a hlavně terennich vlastnostech, skladnosti a toho kam se na šířku vlezeme jsem zase skončila u tohoto kočárku a vím že měnit už nebudeme. Vleze se nám i do stresniho boxu když jedeme daleko a nacpani. Projedeme 60cm dveře a to jiný kočárek ne.. a o tom terenu ani nemluvím, my jezdíme fakt denně pole a louky a to prostě nemá konkurenci. Snad jen jedna vada za mě je a to ta brzda. Kdyby udělali nožní tak by byla pecka. A co mohu za sebe doporučit? Plastenka jiné značky co seděla na korbu i korbickovi sportacek tak nesedí na velký sporťák. Podařilo se mi sehnat origo tfk plastenku na velký sporťák za dobrou cenu a musím říct že to byl kup🤩 🤩 kdyby cokoliv tak pište a já se pokusím zase s lehkým zpožděním odpovedet🫡
Za mě je Thule víc módní hit, proto jich je víc, i bývá argument, že líp vypadá. Ale TFK bych řekla, že má výhod víc. Měla jsem na dvě děti TFK Joggster Adventure, teď už se neprodává, takže recenzi na aktuální TFK nemám, ale byl do hor a na sport dokonalý! Korba se dala pak použít i do sedu a sporťák byl tak pohodlný a široký, že jsme tam dávali děti spát ještě ve 4 letech na výletě a pořad měly místo… A kvalita neskutečná, dali jsme mu fakt zabrat, pořád přes kořeny, kameny v horách, projel vše! Ale s Thule jsem nejezdila, jen korba vím že je úzká a tak..