Použitý kočárek od tchýně

141
17.3.21 09:00

Použitý kočárek od tchýně

Ahoj,

chtěla bych se s vámi poradit o jednu nepříjemnou situaci. S přítelem bydlíme v jiném městě, než jeho rodiče a svoje rodiče mám poměrně blízko, což má za následek, že jeho rodiče mají pocit, že nám musí něco “kompenzovat”, protože já mám rodinu u sebe. Za chvíli se nám má narodit miminko, a tak jsme začali shánět kočárek. Když se to dozvěděla tchýně, začala s tím, jak nám ho sežene, že jsou dnes drahé a má známou, která jí ho dokáže sehnat z druhé ruky. Nápad se mi moc nelíbil, ale kývla jsem s tím, že třeba ten kočárek bude fajn. To jsem ale nevěděla, co přijde. Jednoho dne nám volala, že už má kočárek a je připravený doma, že je tak super, že ho rovnou vzala. Tak jsem byla poměrně nadšená, ale chtěla jsem ho vidět. Nakonec jsem zjistila, že se jedná o Polský kočárek za cca 5-6000 a už po nějakém dítěti, starý asi 10 let. Kočárek jsem chtěla odmítnout, ale doslechla jsem se, že je přeci super, že nebudeme kupovat nový a jak bych byla nevděčná. Chápu, že se snaží a chtějí nám ušetřit, ale upřímně můžeme si dovolit i dražší a kvalitní kočárky. Jak byste se k tomu postavily vy? Přítel se mnou souhlasí, ale neumí říct ne, protože budeme vypadat nevděčně a budou naštvaní…moc děkuji za podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
788
17.3.21 09:05

Řekla bych tchýni, že je to fajn, že si ten kočárek necháme u ní a až k ní budeme jezdit na návštěvu, aspoň nebudeme muset sebou tahat ten svůj. A jinak bych si koupila nový podle svého vkusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
17.3.21 09:07

Nechala bych si ho jako záložní třeba na balkon nebo zahradu. A tchýni bych řekla, že moc děkuji, ale že mám už vybraný jiný, který se mi líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
17.3.21 09:07

Ahoj.
Myslim si, že věci kolem dítěte mají řešit ti dva společně. Chápu zase, že chce tchyně pomoct. Ale pokud ve vám nelíbí a shodli jste se na tom, tak to odmitnete. Je to přeci jen vaše volba. Ono kočárek z druhé ruky je fajn, pokud je zachovalý, je člověk rád, že má, ale přeci jen pocit z nového kočárku je super ;)
V klidu jí to řekněte. Další věc… Nedokážu si představit, že kočárek pro moje dítě vybírá někdo jiný, než já. Musí se líbit přece..
Pokud má tchyně rozum, pochopí to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8800
17.3.21 09:08

Ja te tedy nepodpořím… kočárků jsem mela spousty a ten polskej levnej byl z nich nejlepší. Prodala jsem ho za bezva cenu a slouží dal. A od tchyně jsme taky dostali kocar po 2 dětech, nic moc nevypadal, byl to starý typ, ale my jsme byli rádi. Nechali jsme ho u tchyně, protože tam jezdíme často a aspoň jsme nemuseli převážet nas kočár sem a tam. Ten starý od tchyně odložil celkem 5 deti, úplně bez problemu, narodil od nového drazsiho, který jsem posílala na reklamaci po par měsících a po cca roce jsme ho prodali. Pokud tchyně bydli tak daleko a vy k ni jezdíte, nechte kočár tam, bude se to hodit. Ona bude rada, ze vám pomohla, a vy si v klidu koupíte kočár dle svých preferencí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3915
17.3.21 09:10

S tím „polským kočárkem“, bych byla celkově docela opatrná. Když se podíváš na internet, tak zjistíš že 80% kočárků se montuje v Polsku. Aby to zamaskovali, napíšou tam „vyrobeno v EU.“ Kvalita se liší spíš od dodaných komponentů, než od toho, kdo to montoval.
Co se týče toho, že je 10 let starý… Dle mé zkušenosti bývají ty staré kočárky prostorné a fakt bytelné. Stačí si nechat našít nové potahy od nějaké švadlenky a kočár vypadá zase jako nový. Alespoň švagrová tak koupila starý polský kočár, ale za tisícovku, ne za 6 :D Přešila si potahy a už v něm vozí druhé dítě a neměnila by.
Zase dvě moje kamarádky koupily super drahé a super krásné kočárky. Jedna za 25 tisíc a druhá za 45 tisíc. Ta za 25 tisíc ho během prvního roku třikrát reklamovala, ale nechala si ho, prý se jí s ním dobře jezdí. No, ta co koupila kočár za 45 tisíc využila jenom korbu a pak celý set (trojkombinace) prodala a koupila si lehký sporťák. Protože ten kočár byl sice kvalitní a hezký, ale těžký jak život a zabíral hodně místa v kufru.
Když nechcete být nevděční, tak můžete kočárek nechat u babičky, aby si v něm dítě vozila sama, když budete u ní na návštěvě a pod, takže nemusíte kočárek přesunovat v kufru - ale to platí jenom, když je babča trochu dál :)
Jinak bych jí asi řekla, že se omlouváte, ale prostě máte jiný vkus a chtěli by jste radši něco jiného, novějšího, hezčího. Tchýně se tak jako tak urazí, ale snad to pak nějak zkousne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
17.3.21 09:13

Mela jsi to zarazit hned na zacatku, kdyz jsi to puvodne odkyvala, tezko to ted budes odmitat, abys neurazila. Melas rict na zacatku, ze ho uz mas vybrany a objednany no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
17.3.21 09:16

Ahoj. Tak za prvé nechápu, proč ti prvně tchýně ten kočárek neukázala, nebo neposlala jeho fotku, proč se nezeptala na Tvůj názor a postavila Tě před hotovou věc? 8o
A za druhé: Řekla bych jí upřímně, co si myslím, že ten kočárek je starý deset let, že se ti nelíbí a že ho nechceš a ať ho vrátí. Že své první dítě si chceš vozit v kočárku, který si sama vybereš a který se ti hlavně bude líbit. Ty v něm to dítě budeš vozit a asi víc než jeden rok. A dívat se každý den na kočárek, který se Ti nelíbí jen abys vyhověla tchýni? Děkuji, nechci :?
Já byla matka samoživitelka, opustila jsem chlapa ve 3. měsíci, protože to byl nemakačenko a gambler. Na kočárek jsem si našetřila sama a a stál mě tehdy, před dvanácti lety 25 tisíc. Všechny nabídky, jak mi někdo daruje kočár poděděný po x-tém dítěti a jak to bude super, protože ušetřím, jsem s díky odmítala. Své miminko jsem si chtěla vozit v kočárku, který se mi bude líbit a „bude mého dítěte hoden“ :srdce:
Takže tě naprosto chápu a držím palce, ať sebereš odvahu a tchýni odkážeš i s kočárem do patřičných mezí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli

Tohle je ale vaše chyba. Vy jste odsouhlasili, že vám kočár sežene tchýně, nedali jste jí parametry a požadavky, co ten kočár má mít a teď se vztekáte, že není podle vašeho vkusu… trochu mimo, ne?

• Citovat
  • Upravit
35970

Tak si měla říct, že ho chceš předem vidět než ho koupí. Já mám taky kočárek z Polska a je dobrej. Tak ho nech u ní. Já jsem taky koupila za 500 kč náhradní, protože jezdíme často ke tchyni tak ať ho pořád nemusíme tahat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
17.3.21 09:17

Ja bych ji taky rekla, jak uz bylo zmíněno, ze je to od ni hezke, ale ze ho necham u ni, aspon nemusíte sebou ho tahat, ja mam taky kocarek u rodičů po par dětech, jenom abych nemusela tahat svůj..popravde mam u obou babiček různé veci pro syna, at to nemusim tahat, a jsem za to rada..😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
17.3.21 09:19

Mela to konzultovat s tebou, jestli jste ji v tom nenechali volnou ruku…taky je jinak na tom kocarku neco spatne? Nebrzdi, kolecka jsou nevhodna pro teren, ktery potrebujete, je nejak spinavy, zniceny a tak? Myslim, ze stari a cena sama o sobe nevadi…je to trojkombinace, nebo jen s korbou? kazdopadne tchyne bydli dlaeko, takze urcite bude super tam mit druhy kocarek a nemuset sebou tahat svuj..ro zabira spoustu mista v aute

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.21 09:22

@Diane1990 Tak jsi poučená pro příště. Na nápady, které se ti nelíbí, prostě nekývej. A snažila bych se kočárek nechat u tchyně, abyste nemuseli vozit kočár na každou návštěvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
17.3.21 09:22

No a viděla jsi ho? Nebo jen víš, že je 10let starý a z Polska :lol:
Kočárek si vyberte sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
17.3.21 09:23
@Diane1990 píše:
Ahoj,chtěla bych se s vámi poradit o jednu nepříjemnou situaci. S přítelem bydlíme v jiném městě, než jeho rodiče a svoje rodiče mám poměrně blízko, což má za následek, že jeho rodiče mají pocit, že nám musí něco “kompenzovat”, protože já mám rodinu u sebe. Za chvíli se nám má narodit miminko, a tak jsme začali shánět kočárek. Když se to dozvěděla tchýně, začala s tím, jak nám ho sežene, že jsou dnes drahé a má známou, která jí ho dokáže sehnat z druhé ruky. Nápad se mi moc nelíbil, ale kývla jsem s tím, že třeba ten kočárek bude fajn. To jsem ale nevěděla, co přijde. Jednoho dne nám volala, že už má kočárek a je připravený doma, že je tak super, že ho rovnou vzala. Tak jsem byla poměrně nadšená, ale chtěla jsem ho vidět. Nakonec jsem zjistila, že se jedná o Polský kočárek za cca 5-6000 a už po nějakém dítěti, starý asi 10 let. Kočárek jsem chtěla odmítnout, ale doslechla jsem se, že je přeci super, že nebudeme kupovat nový a jak bych byla nevděčná. Chápu, že se snaží a chtějí nám ušetřit, ale upřímně můžeme si dovolit i dražší a kvalitní kočárky. Jak byste se k tomu postavily vy? Přítel se mnou souhlasí, ale neumí říct ne, protože budeme vypadat nevděčně a budou naštvaní…moc děkuji za podporu

Viděla jsi ten kočár naživo? Omrkni ho. Moje zkušenost je taková, že hluboký kočár není nutný zcela nový, je ale důležité, aby byl prostorný a pro dítě pohodlný. Potom si kupte nový sporťák. Ten už využijete fakt hodně, tam bych do použitého nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí