Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
chtěla bych se s vámi poradit o jednu nepříjemnou situaci. S přítelem bydlíme v jiném městě, než jeho rodiče a svoje rodiče mám poměrně blízko, což má za následek, že jeho rodiče mají pocit, že nám musí něco “kompenzovat”, protože já mám rodinu u sebe. Za chvíli se nám má narodit miminko, a tak jsme začali shánět kočárek. Když se to dozvěděla tchýně, začala s tím, jak nám ho sežene, že jsou dnes drahé a má známou, která jí ho dokáže sehnat z druhé ruky. Nápad se mi moc nelíbil, ale kývla jsem s tím, že třeba ten kočárek bude fajn. To jsem ale nevěděla, co přijde. Jednoho dne nám volala, že už má kočárek a je připravený doma, že je tak super, že ho rovnou vzala. Tak jsem byla poměrně nadšená, ale chtěla jsem ho vidět. Nakonec jsem zjistila, že se jedná o Polský kočárek za cca 5-6000 a už po nějakém dítěti, starý asi 10 let. Kočárek jsem chtěla odmítnout, ale doslechla jsem se, že je přeci super, že nebudeme kupovat nový a jak bych byla nevděčná. Chápu, že se snaží a chtějí nám ušetřit, ale upřímně můžeme si dovolit i dražší a kvalitní kočárky. Jak byste se k tomu postavily vy? Přítel se mnou souhlasí, ale neumí říct ne, protože budeme vypadat nevděčně a budou naštvaní…moc děkuji za podporu
Řekla bych tchýni, že je to fajn, že si ten kočárek necháme u ní a až k ní budeme jezdit na návštěvu, aspoň nebudeme muset sebou tahat ten svůj. A jinak bych si koupila nový podle svého vkusu.
Nechala bych si ho jako záložní třeba na balkon nebo zahradu. A tchýni bych řekla, že moc děkuji, ale že mám už vybraný jiný, který se mi líbí.
Ahoj.
Myslim si, že věci kolem dítěte mají řešit ti dva společně. Chápu zase, že chce tchyně pomoct. Ale pokud ve vám nelíbí a shodli jste se na tom, tak to odmitnete. Je to přeci jen vaše volba. Ono kočárek z druhé ruky je fajn, pokud je zachovalý, je člověk rád, že má, ale přeci jen pocit z nového kočárku je super ![]()
V klidu jí to řekněte. Další věc… Nedokážu si představit, že kočárek pro moje dítě vybírá někdo jiný, než já. Musí se líbit přece..
Pokud má tchyně rozum, pochopí to ![]()
Ja te tedy nepodpořím… kočárků jsem mela spousty a ten polskej levnej byl z nich nejlepší. Prodala jsem ho za bezva cenu a slouží dal. A od tchyně jsme taky dostali kocar po 2 dětech, nic moc nevypadal, byl to starý typ, ale my jsme byli rádi. Nechali jsme ho u tchyně, protože tam jezdíme často a aspoň jsme nemuseli převážet nas kočár sem a tam. Ten starý od tchyně odložil celkem 5 deti, úplně bez problemu, narodil od nového drazsiho, který jsem posílala na reklamaci po par měsících a po cca roce jsme ho prodali. Pokud tchyně bydli tak daleko a vy k ni jezdíte, nechte kočár tam, bude se to hodit. Ona bude rada, ze vám pomohla, a vy si v klidu koupíte kočár dle svých preferencí.
S tím „polským kočárkem“, bych byla celkově docela opatrná. Když se podíváš na internet, tak zjistíš že 80% kočárků se montuje v Polsku. Aby to zamaskovali, napíšou tam „vyrobeno v EU.“ Kvalita se liší spíš od dodaných komponentů, než od toho, kdo to montoval.
Co se týče toho, že je 10 let starý… Dle mé zkušenosti bývají ty staré kočárky prostorné a fakt bytelné. Stačí si nechat našít nové potahy od nějaké švadlenky a kočár vypadá zase jako nový. Alespoň švagrová tak koupila starý polský kočár, ale za tisícovku, ne za 6
Přešila si potahy a už v něm vozí druhé dítě a neměnila by.
Zase dvě moje kamarádky koupily super drahé a super krásné kočárky. Jedna za 25 tisíc a druhá za 45 tisíc. Ta za 25 tisíc ho během prvního roku třikrát reklamovala, ale nechala si ho, prý se jí s ním dobře jezdí. No, ta co koupila kočár za 45 tisíc využila jenom korbu a pak celý set (trojkombinace) prodala a koupila si lehký sporťák. Protože ten kočár byl sice kvalitní a hezký, ale těžký jak život a zabíral hodně místa v kufru.
Když nechcete být nevděční, tak můžete kočárek nechat u babičky, aby si v něm dítě vozila sama, když budete u ní na návštěvě a pod, takže nemusíte kočárek přesunovat v kufru - ale to platí jenom, když je babča trochu dál ![]()
Jinak bych jí asi řekla, že se omlouváte, ale prostě máte jiný vkus a chtěli by jste radši něco jiného, novějšího, hezčího. Tchýně se tak jako tak urazí, ale snad to pak nějak zkousne.
Mela jsi to zarazit hned na zacatku, kdyz jsi to puvodne odkyvala, tezko to ted budes odmitat, abys neurazila. Melas rict na zacatku, ze ho uz mas vybrany a objednany no ![]()
Ahoj. Tak za prvé nechápu, proč ti prvně tchýně ten kočárek neukázala, nebo neposlala jeho fotku, proč se nezeptala na Tvůj názor a postavila Tě před hotovou věc? ![]()
A za druhé: Řekla bych jí upřímně, co si myslím, že ten kočárek je starý deset let, že se ti nelíbí a že ho nechceš a ať ho vrátí. Že své první dítě si chceš vozit v kočárku, který si sama vybereš a který se ti hlavně bude líbit. Ty v něm to dítě budeš vozit a asi víc než jeden rok. A dívat se každý den na kočárek, který se Ti nelíbí jen abys vyhověla tchýni? Děkuji, nechci ![]()
Já byla matka samoživitelka, opustila jsem chlapa ve 3. měsíci, protože to byl nemakačenko a gambler. Na kočárek jsem si našetřila sama a a stál mě tehdy, před dvanácti lety 25 tisíc. Všechny nabídky, jak mi někdo daruje kočár poděděný po x-tém dítěti a jak to bude super, protože ušetřím, jsem s díky odmítala. Své miminko jsem si chtěla vozit v kočárku, který se mi bude líbit a „bude mého dítěte hoden“ ![]()
Takže tě naprosto chápu a držím palce, ať sebereš odvahu a tchýni odkážeš i s kočárem do patřičných mezí ![]()
Tohle je ale vaše chyba. Vy jste odsouhlasili, že vám kočár sežene tchýně, nedali jste jí parametry a požadavky, co ten kočár má mít a teď se vztekáte, že není podle vašeho vkusu… trochu mimo, ne?
Tak si měla říct, že ho chceš předem vidět než ho koupí. Já mám taky kočárek z Polska a je dobrej. Tak ho nech u ní. Já jsem taky koupila za 500 kč náhradní, protože jezdíme často ke tchyni tak ať ho pořád nemusíme tahat.
Ja bych ji taky rekla, jak uz bylo zmíněno, ze je to od ni hezke, ale ze ho necham u ni, aspon nemusíte sebou ho tahat, ja mam taky kocarek u rodičů po par dětech, jenom abych nemusela tahat svůj..popravde mam u obou babiček různé veci pro syna, at to nemusim tahat, a jsem za to rada..😊
Mela to konzultovat s tebou, jestli jste ji v tom nenechali volnou ruku…taky je jinak na tom kocarku neco spatne? Nebrzdi, kolecka jsou nevhodna pro teren, ktery potrebujete, je nejak spinavy, zniceny a tak? Myslim, ze stari a cena sama o sobe nevadi…je to trojkombinace, nebo jen s korbou? kazdopadne tchyne bydli dlaeko, takze urcite bude super tam mit druhy kocarek a nemuset sebou tahat svuj..ro zabira spoustu mista v aute
@Diane1990 Tak jsi poučená pro příště. Na nápady, které se ti nelíbí, prostě nekývej. A snažila bych se kočárek nechat u tchyně, abyste nemuseli vozit kočár na každou návštěvu.
No a viděla jsi ho? Nebo jen víš, že je 10let starý a z Polska ![]()
Kočárek si vyberte sami.
@Diane1990 píše:
Ahoj,chtěla bych se s vámi poradit o jednu nepříjemnou situaci. S přítelem bydlíme v jiném městě, než jeho rodiče a svoje rodiče mám poměrně blízko, což má za následek, že jeho rodiče mají pocit, že nám musí něco “kompenzovat”, protože já mám rodinu u sebe. Za chvíli se nám má narodit miminko, a tak jsme začali shánět kočárek. Když se to dozvěděla tchýně, začala s tím, jak nám ho sežene, že jsou dnes drahé a má známou, která jí ho dokáže sehnat z druhé ruky. Nápad se mi moc nelíbil, ale kývla jsem s tím, že třeba ten kočárek bude fajn. To jsem ale nevěděla, co přijde. Jednoho dne nám volala, že už má kočárek a je připravený doma, že je tak super, že ho rovnou vzala. Tak jsem byla poměrně nadšená, ale chtěla jsem ho vidět. Nakonec jsem zjistila, že se jedná o Polský kočárek za cca 5-6000 a už po nějakém dítěti, starý asi 10 let. Kočárek jsem chtěla odmítnout, ale doslechla jsem se, že je přeci super, že nebudeme kupovat nový a jak bych byla nevděčná. Chápu, že se snaží a chtějí nám ušetřit, ale upřímně můžeme si dovolit i dražší a kvalitní kočárky. Jak byste se k tomu postavily vy? Přítel se mnou souhlasí, ale neumí říct ne, protože budeme vypadat nevděčně a budou naštvaní…moc děkuji za podporu
Viděla jsi ten kočár naživo? Omrkni ho. Moje zkušenost je taková, že hluboký kočár není nutný zcela nový, je ale důležité, aby byl prostorný a pro dítě pohodlný. Potom si kupte nový sporťák. Ten už využijete fakt hodně, tam bych do použitého nešla.