Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, moc prosím o jakékoli zkušenosti s tímto ostrovem ![]()
Chystáme se s dvěma dětma (4+1,5 let), tak uvítám všechny vaše tipy, zkušenosti, rady, nápady…
Moc děkuju, Jana
letíme zítra s Alexem, tak nevím, jestli Ti tu pak stačím něco napsat:-) Každopádně čekám, že to bude krásný malý řecký ostrůvek:-) Moře je tam prý taky krásné. Ale mě zajímá fakt všechno a ke spokojenosti mi stačí procházet se celý den v olivovým háji a koukat na ty pasoucí se kozy apod., takže já budu nejspíš spokojená:-)
Ahoj Majdino, díky a přeju prima dovolenou
Když si pak vzpomeneš a napíšeš mi, jaké to bylo, budu ráda
My jedeme do Kiniry, to je na východním pobřeží. Jsem zvědavá hlavně na ten trajekt a na letiště…
Mám trošku z těch pidiletišť hrůzu - a Alexandr Veliký (to letiště na pevnině naproti Thassosu) asi bude stejný zážitek jako Valetta na Maltě
Šťastnou cestu, Jana
trajekt čekám, že bude už v pohodě, protože to už bude dítě ve svým kočárku. Bojím se letadla, že tam buď bude znyděný řev, nebo naopak budem celé letadlo bavit tím, jak fouká větříček a kutálí se brambora.
Vrátíme se 23 večer, tak teoreticky 24.6. bych ti sem mohla něco napsat.
jestli mate strach z miniaturniho letiste tak v tom pripade nelette na Korfu - nejkratsi letiste v Evrope, kam za:,–(ne nepristavaji pravidelne letecke linky, jen chartery. Cast pristavaci drahy je „nasypana“ v mori, navadeci lampy jsou uzasne rezave…
Jinak ale je Korfu nadherne…Hanka1
snad ještě není pozdě, nestíhám. Už jsem to jednou sepsala a neodeslala…
Takže naše dovča na Thassosu byla bez potíží, super. Ostrov je moc pěkný, zelený, moře krásně čisté, průzračné, pláže od písčitých přes oblázky po kameny - doporučuju boty do vody, byli tam ježci.
Let trval 1hod 55min tam i zpět bez potíží. Alexandr Veliký je fakt malé letiště, ale vše bylo OK, jen jsme si dělali srandu z toho, že stejná paní nám vydala palubní lístky, pak nás odbavila a nakonec sedla do autobusu a dovezla nás k letadlu:-) Bylo tam celkem čisto, klídek, zažila jsem teda daleko horší letiště.
Cesta na trajekt autobusem je 8km, takže chvilka a nám navazoval, kdybychom tedy nezapomněli na letišti jedny lidi a nemuseli se pro ně vracet. Takže nám trajekt ujel a čekali jsme na další, ale půl hodiny, to je v klidu.
Trajekt byl taky OK, krmí se rackové, my tam měli i kočárek, který se teda musí vynést.
Kinyra je myslím úplně krásné místo, tedy my tam jen projížděli, ale byli jsme blízko na pláži Paradise, kde je jemný písek a velké vlny a tam jsme se teda senzačně vyblbli. Taky to odtamtud není daleko do vesničky Panagia, což má být horská vesnička, no tak jo, je tam pár domků a obchůdků se suvenýry:-) A v místní pekárně výborný vanilkový štrůdl) Celá ta oblast je hornalá, takže moc pěkná, nejhezčí z ostrova bych řekla, ten sever se nám tolik nelíbil
Jo, kočárků jezdilo po ostrově mraky a byly to většinou golfky. My se sporťákem byli celkem vyjímka, ale osvědčil se jako vždy. Do letadla nebyl problém, letělo jich asi šest, v Kavale vyjely na pásu, ale přednostně. Při zpátečním letu nám je po vyjednávání dali u letadla. Vždycky je nejlepší se zeptat. Nikdo neměl žádné poškození nebo ztrátu.
Jinak ostrov je pěkný, nevím, jak to budete mít třeba s nějakým dětským hřištěm, my v Potosu našli takové rezaté houpačky, kolotoč a skluzavku, ale naše mimi tam byla spokojená, důležitě se vozila na kolotoči a bylo jí ukradený, že není moderní a z plastu. Ale ona ještě nemá rozum:-)
My byli na dvou výletech, první džípy do středu ostrova, organizovaný cestovkou…no bylo to fajn, my hlavně byli šťastní, že naše mimi to zmáklo levou zadní, ale jak to tak bývá, nic převratného:-) Ale bylo to dobré rozptýlení proti válení na pláži a u bazénu a procházkám s kočárkem. Pak jsme si pronajali auto sami a projeli jsme celý ostrov, což je asi nejlepší, zastavíš kdekoliv a kdykoliv.
Jinak ostrůvek je malý, domorodců už tam moc neuvidíš, spíš turistická centříčka, nic velkého, my byli před sezónou, takže absolutní klid, rozjíždělo se to až když jsme odjížděli. Největší je Limenas, hl. město, kam přijedete trajektem, jsou tu i nějaké ty památky a muzeum.
Už mě nic nenapadá, kdyžtak se zeptej. My byli prostě moc spokojení, jeli jsme poprvé s dítětem, takže trochu strach a teda plány, že všechno podřídíme jen jí, nakonec ona byla skvělá a naprosto bezproblémová, že doteď valím oči.
Jo, vezměte si určitě raid na komáry, i když se tam samozřejmě dá koupit. Nás teda extrémně nežrali, ale lidi si hodně stěžovali.
Tak krásnou dovču!
Ahoj Majdino, moc děkuju za podroné vylíčení
taky se už těšíme ![]()
Jen se chci zeptat-jak to bylo s autosedačkama, když jste si půjčili auto? Díky Jana
Autosedačka nebyl problém, je v ceně. Měl tam tři na zemi, dvě takové odrbané a jednu pěknou modrou. Řekla jsem mu, že ta modrá by byla akorát a on ani nemrkl a dal nám ji do auta. Totéž na výletu džípy - tady to zajišťoval průvodce a na první pokus mu to prý nedopadlo, ale „naštěstí věděl, kde je sežene“, takže sehnal a jeli jsme. Taky vypadala nově. Tak snad to budete mít stejné. M
Ještě jsem si vzpomněla: plenky Pampers Maxi 34ks jsem kupovala za 11,70€ v akci, jinak stály 12,70€ a v lékárně dokonce 15,20€. Tak když budete mít místo, vezměte si jich dost.
Jéééé
no snad už budeme bez plen, ale stejně jich pár vezmu-do letadla, na spaní apod. Díky díky ![]()