Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem ![]()
Čas dovolených se blíží a určitě se najde někdo, kdo strávil dovolenou s mrnětem na ostrovech Karpathos nebo Zakynthos.
Co byste doporučovali víc jako dovču s půlročním mimčem?
Díky předem ![]()
Anonymní:Proč tak zostra
![]()
Já sice nebyla ani na jednom z míst, ale s půlročním Ondráškem jsme byli letecky na Djerbě a vše bylo naprosto v pořádku, spokojenost na všech stranách.
Myslím, že je na každém, zda vycestuje k moři či ne a pokud je mimi v pohodě, tak proč ne
![]()
KATRINKO, díky, mrknu ještě na Djerbu. A taky myslim, že když je mimi vpoho,tak není problém a naopak mi známý doporučujou vyjet, dokud vozím jídlo všude s sebou
![]()
to uz spis ten Zakynthos. Na Karpathosu byla na svatebni ceste kamaradka a prej tam vubec nic neni… A do Afriky bych s miminem nejela uz vubec.
Ahojky ![]()
Márty - nebyla jsem s půlročním prckem nikde, ale můj strejda byl se 7.měsíčním synem a manželkou na Zakynthosu......byla to taková jejich záliba „prolízat“ Řecký ostrovy-byli snad na všech…a na Zakynthosu byli moc spokojení-je to tam prý takový civilizovanější.....a bylo to už před 5ti lety…takže předpokládám, že to teď bude ještě o fous lepší ![]()
Přeju, ať dobře vyberete............... pamatuju si, že vloni nějak touhle dobou si oznamovala // a teď už se chystáte i s prďolinkou na dovču
![]()
ANONYMNÍ, Zakynthos se mi zamlouvá taky asi o tochu víc, už jenom proto, že je to „zelenej“ ostrov, třeba na Rhodosu bylo taky fajn, ale pak už jsme se těšili do Čech na zelenou trávu ![]()
DITTO ahoooj! To to letí co? Loni jsme // oznamovala 13.6., mám ty testy schovaný na památku i s datumem
Ale zrovna o víkendu jsme s Jaromírem zavzpomínali, že jsme před rokem někdy touhle dobou Emušáka uplácali
![]()
Jak se máte? ![]()
Márty jojo vlastně-bylo to na začátku června
sice jsem na Snažilky ještě nechodila-ale pilně četla a to tvoje testování se mi teda vrylo do paměti.......a malá je sladká-prohlížela jsem tuhle tvoje album......nám se zatím nějak nedaří-dneska jdeme na spermio-tak se modlím a jsem nervózní-ještě ráno to bylo dobrý-teďuž mám břichobol
![]()
Tak pa-jsem zvědavá, co nakonec vyberete
![]()
Ahoj Márty,
zrovna mám před sebou fotky ze Zakynthosu. Byla jsem tam s manželem před 6ti lety a považuji tuto dovolenou za jednu z nejlepších, kde jsme byli. Pokud mohu doporučit, tak hezká pláž a ubytování jsou v místě zvaném Kalamaki. Je to klidné místo, takže pro miminko v pohodě. Je to kousek od Laganas, což je trochu rušnější, ale pro večerní procházku jak stvořené. Nad pláží sice přistávají letadla, což může znít hrůzostrašně, ale v noci, myslím, letadla na Zakynthosu nelítají. Je to teda zážitek nechat si letět letadlo cca 100m nad hlavou. Taky je hezký zaplatit si výlet lodí okolo ostrova. Navštívíte tím pašerácký vrak (je tam úžasně průzračná voda), fosforeskující jeskyně apod. Taky na tomto ostrově žijí želvy caretta-caretta, takže je na plážích zakázáno zapichovat do písku slunečníky. To se dá vyřešit takovým půlstanem a místo kolíků se dají použít kameny. Je to hodně zelený ostrov a nudit se na něm určitě nebudete. No víc určitě najdete na netu.
Tak hezkou dovolenou…a pozdravuj tam ![]()
DITTO, ježiš, tak to držim palečky, ať vám to už konečně vyjde! A myslím, že to vyhraje ten Zakynthos ![]()
ZELVOON, tak to jsi mě potěšila, že se vám tak líbilo! Já chtěla už několikrát vyrazit sem, ale pak se to nějak zvrtlo a jeli jsme jinam
Chtěla jsem tam kvůli těm želvám, ale v září je na ně už pozdě
A pozdravovat určitě budem, jestli se tam konečně vypravíme ![]()
Ahoj, my byli na Zakyntosu před 6 lety a super, jen jsme měli hotel u ne příliš pěkné pláže ( moc úzká a neupravená). Naštěstí jsme si půjčili auto, takže jsme jezdili na krásnou pláž cca 15km daleko ( už si nepamatuju název) Takže Zakyntos určitě doporučuju, ale pořádně se poptej, jaká je u hotelu pláž
Jinak my jeli s pětiměsíčním mimi do Chorvatska a pohoda, takže ani Řecka bych se nebála…
Marty, byli jsme loni na Zakhyntosu v Kalamaki, Lucce bylo v té době 8 měsíců a musím říct, že to bylo super. Malé středisko, klid, čistá písečná pláž (v okolí Kalamaki kladou želvy Kareta vejce, takže pláž je hlídaná, čistá, pravidelně kontorlovaná ochránci)…Lucka zvládala skvěle cestu letadlem i pobyt, opravdu bych se tam klidně vrátila.
Ahojky, tady nepřihlášená majdina. My byli na zakynthosu ještě bez dětí, v hotelu Anastasia na okraji Laganas, kde to zrovna pro děti docela bylo, je klidný a na kraji. Jen vím, že jedni lidi s malými dětmi tam byli naštvaní proto, že sice na pokoji byla lednička, ale při odchodu z pokoje se automaticky vypínal v pokoji proud. Ale pak to nějak vyřešili. To pro případ, že byste potřebovali něco chladit. My uvažujeme o cestě na Thassos se 14ti měsíčním dítětem, což už chce víc hlídání a zábavy…
Obecně myslím, že pokud mimčo netrpí nějakými problémy, tak je v pohodě jet kamkoliv. Mě mrzí, že vloni jsme tak dlouho váhali, až jsme nejeli
O Karpathosu jsem taky uvažovala, ale co jsem se dočetla, asi tam dost fouká? I o Rhodosu se říká, že je tam studené moře, tak že by tam byla nějaká studenější oblast?
Jinak s tím Zakynthosem je to tak, že želvy hnízdí jenom někdy a jenom tehdy se nesmí píchat slunečníky a jenom někde. Na pláži normálně slunečníky jsou, to není problém. My budem asi ´vybírat hotel na pláži a pohybovat se spíš v bazénu.
No a na závěr si myslím, že pokud jste zdraví a nemáte nervózní mimčo, tak v pohodě vyražte
Výlety tam jsou fakt fajn a stojí za to, teda mně se líbily, jak s výkladem českým, tak s anglickým od místní cestovky. Hodně jsme toho tam nachodili i pěšky, což by s kočárkem asi taky šlo, nebyl tam etra provoz
Majdino my byli na Thassosu loni s 11m Amalkou, a jako…uz bysme tam nejeli,byla tam strasna nuda
Mam obavy,ze 14m dite se tam bude nudit taky
Pokud mu teda nestaci kyblik,lopatka a pisek u vody ![]()