Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, je tu nekdo, kdo za soucasne situace rodil v Thomayerce? Jak tam vypadaji opatreni? Moc dekuju.
@tkub ahojky, podívejte se na Instagram na profil mamysplany ( mámy s plány) a tam je maminka po dvou porodech (2017 a 2020) a má tam video o porodnici ![]()
@tkub Jestli je to pro tebe stale aktualni, pak mam tyden stare informace
Muz muze na prijem do ambulance a pak i na porodni sal. Musi mit ciste obleceni na prevleceni a respirator. Muze byt u porodu celou dobu a nasledne jeste na dve hodiny na sale i s miminem. Rouska u porodu byt nemusi. Ani na sestinedeli rousky nikdo neresil, jen kdyz clovek sel z pokoje na chodbu. Nektere maminky rousku ale nenosily ani tam. Navstevy jsou momentalne jen pro tatinky denne 14 - 17, zase s respiratorem.
Zdravím,
Může se to zdát směšné a nepodstatné, porod se blíží za pár týdnů a řeším jídlo. Máte někdo zkušenost, že by se dalo domluvit předem, že budu bez jídla? Vím téměř stoprocentně, že to co by mi přinesli nebudu schopná sníst. Dlouho jsem trpěla na těhotenské nevolnosti a ze spousty jídel se mi dělá na zvracení i normálně. Hlavně tučné maso a kapalné živočišné tuky. Mám trauma ze školní jídelny, kde jsem jako poslední byla donucena dojídat jídlo, po kterém jsem se málem pozvracela a družinářky na mě foukaly, abych to do sebe nacpala. Když nemám dobré a kvalitní jídlo, cítím se psychicky špatně a nechci to přenášet na své dítě. Zase mi ale přijde mi škoda, aby mi jídlo přinesli a pak se to vyhodilo, když někdo jiný by si třeba rád přidal a chutnalo by mu to. Manžel mi klidně hodí něco za dveře, pokud pořád ještě nepovolí návštěvy a něco studeného si klidně vezmu s sebou z domova.
Nemáte někdo fotky z porodnice? Jak je to tam s bondingem?
Chystáte se někdo rodit v březnu?
@Sarlotak Fotky maji na strankach http://www.ftn.cz/…i/index.html
Da se tam proklikat porodnim salem, oddelenim sestinedeli atd.
Po porodu mi dali vzdy dite na bricho. Prvni dcera ale musela kvuli plicim na JIPku, takze ji po chvili odvezli. Druhou mi nechali nejaky cas na brise, pak si ji vzali na vazeni, mereni a popsani, me zatim zasili. Vysetreni na tele a odlozeni vazeni apod. jsem nepozadovala, takze nevim, jak se k tomu stavi. Po zasiti mi ji zas dali a zbytek dvou hodin na sale jsme travily spolecne. Zkousely jsme kojeni a tululy se. Po prevozu na pokoj si ji vzaly detske sestry na oddeleni a ja mela cas se vykoupat a v klidu naveceret. Ale pokud bych nechtela, tak mi ji nechaji celou dobu, ptaly se, jak to chci. Pak uz jsem ji mela celou dobu u sebe.
Ahoj, nevite jak je to ted s navstevy? Muzou tam stale tatinci? Diky
@Anonymní píše:Řekni si o muslimskou dietu
Zdravím,Může se to zdát směšné a nepodstatné, porod se blíží za pár týdnů a řeším jídlo. Máte někdo zkušenost, že by se dalo domluvit předem, že budu bez jídla? Vím téměř stoprocentně, že to co by mi přinesli nebudu schopná sníst. Dlouho jsem trpěla na těhotenské nevolnosti a ze spousty jídel se mi dělá na zvracení i normálně. Hlavně tučné maso a kapalné živočišné tuky. Mám trauma ze školní jídelny, kde jsem jako poslední byla donucena dojídat jídlo, po kterém jsem se málem pozvracela a družinářky na mě foukaly, abych to do sebe nacpala. Když nemám dobré a kvalitní jídlo, cítím se psychicky špatně a nechci to přenášet na své dítě. Zase mi ale přijde mi škoda, aby mi jídlo přinesli a pak se to vyhodilo, když někdo jiný by si třeba rád přidal a chutnalo by mu to. Manžel mi klidně hodí něco za dveře, pokud pořád ještě nepovolí návštěvy a něco studeného si klidně vezmu s sebou z domova.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.