Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Tak hlavně pozor, ať nezaměnís celkovou velikost kočárku s reálnou velikosti prostoru pro dite
měla jsem sportak typu buggy od Gessleinu a tam je ta sedačka opravdu velká, i když kočárek samotný působí tak nějak normálně. A tedy hmotnost skoro 12 kg by mě u kočárku od koupe hodně odradila, takovy jsem měla jenom pro dvojčata (věkově blízké sourozence) a byla jsem rada, když jsem se ho zbavila😃
Možná i nějaký Baby Jogger. Měla jsem starší typ Summita a děcko se do něj vešlo ještě při výšce těsně pod 130 cm.
@Semtex píše: Více
Nesouhlasim. Nekolikrat jsem jela kratkym trolejbusem, kde byl krome Thule dalsi kocarek typu Roan ( nevim presne co to bylo za znacky) a bylo to ok. Dokonce se parkrat na cast cesty svezlo kocarku i vic, konkretne ctyri.
Vubec bych se cestovani MHD nebala. Ano, neni ti takova pohoda, jak s vyslovene mestskymi kocarky, ale ani zadna hruza. Ta manevrovatelnost je skvela. Nejvetsi problem pri cestovani s jakymkoli kocarkem jsou vzdy spolucestujici, kteri proste nepocitaji s tim, ze kocarek se nevytoci uplne na petniku a ze vam nemusi byt uplne prijemne, kdyz se vam o nej prakticky opiraji, misto toho, aby se posunuli nekam dal do vozu.
A pokud je z toho zakladatelka nervozni i tak, tak porad muze zvolit TUG4, tam je sedak stejny, ale tim, ze je to ctyrkolka, je o chlup kratsi nez trikolka.
@starfish_at_night říkám si, že nás možná pak do budoucna nemine zdravotní kočár, myslím si, že velikostně bude podobně, takže asi nemá cenu se tím nějak stresovat ![]()
Hele, ale on je poměrně úzkej. Je širokej, ale sedačka uzoučká. Zkus se jeßtě podívat na TFK. To by ti možná mohlo sedět spíš.
@Sany80s píše: Více
Mám jinou trojkolku a je to proti Thule a tfk drobný kočár
nicméně ani tak to nejsou žádní démoničtí obři ![]()
@Semtex píše: Více
Ale vejde naprosto bez problemů (jak do pražských autobusů tak do tramvají).
Jezdila jsem s ním po Praze roky a nikdy se nestalo, že by kvůli jednomu Thule musel někdo další zůstat na chodníku, druhý i třetí se vlezly vždy. V autobuse nás jednou jelo pět kočárků včetně nás. Když se chce, vejde se to vždycky. Ale to jsme si snad všechny už i fotily.
Pro srovnání: Thule Urban Glide 2 má šířku zhruba 69 cm, délku kolem 104 cm.
Většina běžných městských kočárků má šířku 62–64 cm a délku 98–100 cm, takže plošně zabírají asi 0,63 m², zatímco Thule přibližně 0,72 m² – rozdíl je tedy jen pár centimetrů.
Jezdila jsem v pražské MHD s jednokočárem i dvojkočárem Thule denně několik let. Vždycky jsem sklopila madlo, tím se kočár zkrátil, ale určitě je trošku širší než jiné kočárky. Nikdy se mi nestalo, že by se vedle mě nevešel jiný kočár (pokud tam bylo místo na 2 kočárky). Jízdní vlastnosti kočáru jsou výborné jak v přírodě, tak na kočičích hlavách. Určitě bych ho doporučila. Jediné, kde jsem občas měla problém, byly malé obchody s úzkými uličkami, na to je potřeba myslet.
@Thomassss a je pravda, že se tam opravdu vejde třeba i 4leté dítě? Nebo to tak není?
Ano vejde. Kamarádka si náš půjčovala když měla na horách s námi nemocnou dceru, bylo ji 5 a je i celkem přerostlá.
@Maggdallena píše: Více
Ale prdlajs, hele chceš jezdit po městě s koněm, tak si s nim jezdi, když ti to vyhovuje a když se ti to líbí😃 ale já bych 104 cm dlouhý, 12 kg těžký a skoro 70 široký kočár na jedno dite nechtěla, takové rozmery měl muj na dvojčata a nejsem blázen, abych se s tím tahala kvůli jednomu dítěti
. Fajn, na šířku měl 74, takže o 5 cm více, ať nezeru
Sportak, který mám teď, má šířku 58, váha necelych 9, a golfky šířka neco přes 40 a váha 3,5, což si dovolím tvrdit, ze je rozdíl už docela velký
chapu, když si to pořídí někdo, kdo s tím pak běhá v přírodě nebo tak, ale proč si to pořizují i lidé jenom do města, to mi hlava nebere. Taky nechodim po městě běžně v pohorkach, proč bych to dělala, když tím městem neprocházim někam do přírody
ale moc nechapu, proč se citis nějak ukřivděná tím, ze se někomu tvůj kočárek nelibi? Já bych s tím nejezdila a stejně tam by někdo nejezdil s tím mým golfacem, protože je objektivně vzato designově skaredej a jízdní vlastnosti taky nic moc oproti tomu sportaku. Ale jsem schopna ho cely zvednout i s ditetem vevnitř a naložit sama do schodech nahoru do vlaku, a to je velké plus, když zrovna není nikdo poblíž
a taky se vecpat vedle ty tvoji obludy do trolejbusu😜 😜 😜
@Evkad právě, že ten zdravotní zatím nechceme. Tím pádem se nám ten thule líbil, tím že je prostorný a malý by v něm měl víc prostoru než v tom co máme teď (Moon)