Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Anonymní píše: Více
A co thule spring? Mensi, ale s vlastnostmi thule
@Maggdallena píše: Více
104cm je délka od začátku předního kola po konec zadního kola.
Se zvednutou rukojetí je to 124cm a když se nechá normálně tak už jento skoro 130cm.
Aspoň tak to bylo na starším modelu, který jsem přesně kvůli tomu nekoupila ![]()
Zkus kouknout i na TFK mono. Oproti Thule má trochu užší rozteč mezi zadními koly, takže se o něco lépe vleze do dveří a výtahů. Přijde mi ale že má větší sezení, což pravděpodobně bude pro vás zásadní když má malý zdravotní problémy a můžeš ho vozit ještě dlouho. Ten TFK sporťák je fakt veliký a jde i do úplného sedu, což bys mohla ocenit až ti dítko začne sedět.
@Gracetheworld já jsem právě našla že tfk má 34 cm a thule 33cm což není takový rozdíl
Šli jsme do TFK, protože Thule by se nám nevešlo do výtahu.
Já když jsem ty kočárky viděla, tak mi to TFK přišlo že je v tom prostoru pro dítě o chlup větší, a nejde jen o šířku, ale i délku a nosnost toho kočárku, kor když předpokládáš že budeš vozit větší dítě, tak i na toto určitě bude nutné koukat.
Nejlepší by ale asi bylo si zajít někam do prodejny kde ty kočárky mají oba a osobně si je prohlédnout a vyzkoušet a až pak se rozhodnout.
Pokud bydlíte v bytě s výtahem, tak určitě koukni na šířku dveří, Thule je totiž širší (má zadní kola dál od sebe) a do některých výtahů se prostě nevleze.
@Gracetheworld thule se nám do výtahu vejde, jezdila s ním k nám kamarádka
U nás v blízkosti je nikde nemáme, asi si budeme muset udělat výlet do Prahy ![]()
Mám Thule3 a nemůžu si ho vynachválit. Kupovala jsem sportovní verzi na 1. narozeniny syna. Předtím jsem měla hluboký Bugaboo a to jsem byla otrávená. Jsem z Prahy, takže MHD využívám pořád. Tím, jak je delší, tak se s ním skvěle nastupuje a vystupuje z busů (velmi často zastaví kousek od obrubníku a s krátkým kočárem je to občas problém (s Bugaboo jsem musela často někoho žádat o pomoc). Nikdy jsem v MHD neměla problém s velikostí. Když jezdíme do ZOO, tak tam se nacpalo klidně i 5 kočarů, jinak bez problémů 2 kočáry vedle sebe. V Praze je v přepravním řádu, že krátký bus může vést max. 2 kočáry a spousta řidičů to striktně dodržuje. Další výhodou je skvělá ovladatelnost, skvělé jízdní vlastnosti, pevná kostrukce, ruční brzda (z kopce hodně oceňuji), nožní brzda, zavíratelný koš pod kočárem, jednoduché sundání zadních kol, jednoduché skládání do auta, skvěle vyřešená stříška. Nevýhody - na rukojeť opravdu nedávat nic moc těžkého, převrací se, mám tašku, kde mám věci na přebalení, pití a svačinu pro syna a víc už nedávám, nejde úplně do sedu (synovi to nevadí, ale dají se sehnat takové úchyty, které zvednou do úplného sedu).
Jinak syn začal chodit až ve 20m.
@Magda124 Moc děkuji za váš názor ![]()
My momentálně máme Moon a co se týče co se týče MHD tak nástupy a výstupy šílený, vždy zastaví daleko a mám co dělat abych tam zvládla najet
Jinak u nás je daný 1 kočár, ale řidiči dovolují 2, ale většina trolejbusů má 2 oddělený místa na kočár, takže by to asi nebyl problém s thule
O tom převracení jsem slyšela, syn je teda ještě převážně na UM tak jsem si říkala, že termosku atd. Můžu dávat dolu atd. Tím že tam je velký prostor.
Jen se ještě zeptám, ta pláštěnka co prodávají, má nějaký okýnko? Nebo když budu chtit k malýmu tak ji musím odendat?
Pláštěnku mám z Rossmanna asi za 200 kč a je k nerozeznání od originální. Vpředu je průsvitný igelit s dírkami na čerstvý vzduch, zadní část je taková tmavě šedá, jsou na ní sucháče, takže nic nepadá. Mezi tou tmavou částí a igelitem je zip, takže když přestane pršet, tak odepnu a nechám uschnout, zároveň můžu i k malému. Dole jsou ještě takové gumičky a zaháknu za aretací předního kola.
Jinak dole je velký prostor, takže termoska s veškerým vybavením vejde. Já tu tašku na rukojeti mám spíš z pohodlnosti, abych jenom vzala tašku a šla přebalit. Na bocích u rukojeti jsou takové kolečka, kde věším třeba těžší nákup.
My hodně jezdíme i v terénu a ten kočár je prostě super.
@Magda124 super, moc děkuji ![]()
My právě taky jezdíme hodně po výletech, tak věřím tomu, že ho využijeme i mimo město ![]()
Holky, ještě se zeptám, máte někdo zkušenost s jízdou vlakem? Tím myslím hlavně rychlík kde jsou schody, zda thule projde těmi dveřmi?
@Semtex ptala jsem se sice co se týče města, ale dost často jezdíme po výletech
Golfky nám skrz zdravotní stav malého doporučené nejsou, je potřeba aby byl max. v pololehu, jelikož ani nesedí
Uvědomuji si, že thule je veliký a asi ty jízdy mhd nebudou ideální ale zatím jsem nenarazila na jiný kočár který by byl v úvahu