Thule kočárek: Je vhodný do města, do MHD - hlavně do busu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.10.25 19:25

Thule - do města?

Zdravím, máte někdo thule a využíváte ho i ve městě? Synovi je 15 měsíců, má centrální hypotonii, nechodí a nějakou dobu chodit nebude tak mám zálusk na thule, tím že v něm vozí i starší děti a je prostorný. Jak zvládáte jízdu busem? Nebo celkově město. Dost často čtu, jak si lidi stěžují na thule a cestu busem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11550
11.10.25 19:37

Neznám tyto kočárky, co jsem četla, tak jsou větší, některých větších jsem si v mhd všimla.
Ale pokud byste stejně potřebovali zdravotní kočárek, tak ten na tom bude rozměrové asi podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
11.10.25 19:49

O Thule tu byla diskuze asi 14 dni zpet. Proslo mi rukama x kocarku a jiny bych uz nechtela.
Té velikosti bych se u něj vůbec nebála. I když ano je větší a rozkročenější. Já jsem malá a drobná a ovládal se mi, tahal do MHD, dával do auta i nosil snadno. Je lehký. Dobře se skládá. A co se týče výšky, tak je opravdu praktický pro prcka jako jsem já i pro manžela který má přes 190. Co se mi líbilo že je neskutečně obratný “otočíš ho na pětníku” a k tomu jednou rukou. Pokud je potřeba odvezeš na něm prakticky slona (tím nemyslím jen velké dítě ale třeba inákup a tak dál). No a zároveň se s ním skvěle jezdí jak ve městě (co si budeme takové kočičí hlavy jsou peklo), tak i v terénu. Ve městech jich jezdí spoustu.
Je to prostě univerzál. Já na něj přešla že Cybexu a to bylo nebe a dudy. Původně jsem si myslela že Cybex budu používat ještě třeba do obchodu, ale zkusila jsem pak ještě jednou a šel z domu. strašné hrkadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12816
11.10.25 20:04

Bydlím ve městě a když jedu dopravou, minimálně jeden thule vždy jede.
Za mě je to bezohledný humus trápící všechny okolo, jakmile jede víc lidi dopravou, tak stejný počet kočárků se kvůli thule špatně vejde, všem zavazí. Pro děti docela podprůměr, matkám se ale asi hodně dobře vozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
11.10.25 20:07

Thule jsem neměla.

Ale bydlím v Praze celý život, denně jezdím MHD, čekám čtvrté dítě (všechny od novorozeněte též skoro denně v MHD, autem skoro nejezdíme) a že by existovala nějaká značka kočárů, která v MHD nějak speciálně překáží, to jsem si nikdy nevšimla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12816
11.10.25 20:11
@Platanka píše: Více

Nebydlím v Praze, můžete mít jiný druh busů, ale můžu tě ujistit, že normálně se nám do krátkého autobusu vejdou 3 kočárky v pohodě, pokud je jeden Thule(pravděpodobně by bylo fuk, kdyby to byla jiná trojkolka, podle mě je to tou roztečí), už je to velmi na knop, pokud dva, což se stává, je to podle mě momentálně nejrozšířenější kočár, tři se již nevejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75923
11.10.25 20:11
@Sany80s píše: Více

u nás může být v MHD pouze 1 kočár, takže je úplně jedno, jak je velký,
a když tam jel vozíčkář a na zastávce stála matka s kočárkem, tak ji řidič nevzal, přestože by se vešli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12816
11.10.25 20:13
@stinga píše: Více

U nás víc, takže to problém je, ale abych byla poctivá, pravděpodobně by bylo fuk, zda thule nebo jiná trojkolka, jen je teď thule hodně rozšířený, takže jich hodně jezdí.
Jezdím často okolo polikliniky, kde je více dětských a nějaká fyzio, takže kočárů stále plno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14561
11.10.25 20:15

V MHD je to peklo pro ostatní, zabere místo pro dva kočárky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14561
11.10.25 20:17
@stinga píše: Více

U nas v Praze jezdi vozy s místem pro 4 kočárky, a fakt je to někdy plné. Takže bud pojedou dva thule, nebo čtyři normální :nevim: a ze jsem už kolikrát ty čtyři kočárky zažila😃 já si tedy do MHD beru s sebou takové úzké hrkadlo, se kterým se narvu i vedle toho thule. Ale není to prijemne, no :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
11.10.25 20:31
@Semtex píše: Více

Sorry, ale to je blbost. Klasicke TUG opravdu nezabere misto pro dva “bezne” kocarky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
11.10.25 20:33

Měla jsem a spokojená jsem nebyla. Sezení poměrně málo prostorné, nemá plný sed, do mhd a hlavně vlaku se s ním špatně zajíždí (je dlouhý, na strmějších kolejnicích je to fakt vzpírání) a nejvíc mi vadila jeho nestabilita. Opakovaně se mi stalo, že jsem měla na madle normální přebalovačku (plíny, převlečení, pití, svačina pro dvě děti) a když jsem z něj vyndavala miminko, zvedlo se mu přední kolo a v plné rychlosti o centimetr minulo miminko. Má tendenci se převracet dozadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3009
11.10.25 20:34

Nevím jaké u vás jezdí busy, u nás nejčastěji jezdím busem co má dva oddělené „chlívky“ pro dva kočárky.
Normální kočárek se vejde na vymezený prostor, s Thulem to lidi vždy zapíchnou diagonálně přes to místo i uličku a oni stojí skoro v prostoru dveří.
Jo, někdy si blbě stoupne i menší kočár, ale tříkolky vidím jezdit výlučně takhle.
Do mhd to prostě nic šikovného není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
11.10.25 20:40

@Maggdallena fakt to blbost neni. Jsem z Prahy a kolikrat jsem se kvuli thule nevesla. Do autobusu se vejdou 4 mensi kocarky nebo 2 thule, jezdim ve spicce na cviceni a casto musim cekat na dalsi bus. V tramvaji navic thule zabrdi vodorovne, nikoliv kolmo, takze druhy kocarek uz se taky tezko vejde…
Mam hybrid ezyfold a ten nastesti nacpu vsude, i kdyz je to priserne hrkadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14561
11.10.25 20:41
@Maggdallena píše: Více

Ale ten vtip je v tom, ze druhy bezny se vedle nej proste nevejde. Asi jako když někdo zaparkuju auto na ko.ota neboli přes středovou čáru. Sice vidíš kus volného místa, ale je ti k nicemu, nevejdes se tam s normálním autem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí