Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Vyhrála sem v aukci tkz kefírovou houbu
http://www.rodicem.cz/…irova-houba/
Nemáte někdo zkušenosti?Pomáhá?Neotrávim se?
Zjistila sem že se stářím už začínají nějaké zdravotní problémy a pak sem natrefila na tento zázrak tak doufám že se ozdravim a né otrávim.
Budu ráda za každou zkušenost.
Díky a hezký večer ![]()
Jó, to je dobrá věc. Taky jsem ji měla od kámošky a nezemřela jsem, jak vidíš
dělala jsem si z toho ten kefír. Jednoho dne mě to ale omrzelo, houbu jsem šoupla do skleničky a za měsíc jsem neměla odvahu ji znova použít, tak jsem ji vyhodila
Ale strašně rychle se to v tom kefíru množí, takže lidi si to pak různě dávaj i zadarmo. Kdybyste někdo chtěl, stačí vygůglit a jistě se najde dobrá duše, co vám to věnuje ![]()
A pozitivní účinky to nějaké mělo -ehm na zažívání - prostě lepší jak Activia
, tak se neboj a dej si do nosu, kefír nebyl chuťově špatný.
A myslíte, že je ten kefír lepší (jako pro zdraví), než když necháte normálně zkysnout mléko na kyšku?
Aspoň moje babička to tak dělávala (samo s mlékem od krávy ne z obchodu) - dala to do kameninového hrnce a nechala to pár dnů stát ![]()
Jinak bych se otravy asi nebála ![]()
Mela jsem nedavno..je to super,kefir je stopro zdravejsi,nez z normalniho mlika.
http://jaklj.sweb.cz/…/Houba_2.htm
Navic je to moc dobry
já jí mám doma už skoro rok. Někdo ji nechává v pokojové teplotě a ten kefír je pak husčí a někdo v lednici.je z toho pak také kefír,ale ne tak hustý a houba se tolik nerozmnožuje.Nám bylo razeno 20 dní pít,týden vynechat.Dá se skladovat i chvíly v mrazáku,ale trvá pak asi necelý týden,než se zase nastartuje.Já bych spíše měla dotaz,jestly se dá konzumovat i v těhotenství a při kojení ???!!!:nevim:
Každopádně si myslím,že mi docela pomáhala,ale v těhotenství a teď při kojení jsem neměla odvahu si ji brát.Jo a měly jsme dávkování 2pol.lžíce na 0.5l mléka a každý den vypít a vyměnit mléko.
Tak to si asi někde pořídím, já kefír můžu
Takže nevadí, že při posílání není v lednici?
Nevadi..ja ji mela pri pokojove teplote.Ma se pit vecer,aby se potom uz nic nejedlo.Precedit a dukladne proplachnout vodou,promnout v ruce.Jinak se tvori sliz.Zalit novym mlikem.Desne rychle to roste a pribyva,pak uz to neni koumu davat ![]()
Vše, díky.Tak to se na ni těšim.
angu na MMB je v aukci snad obden cena tak 6kč
Já ji mám taky poslanou poštou.Pán mi jí dal na cestu do mléka.Pokud se vám na ni vytvoří sliz,tak se nemá pít.Má se s ní zacházet jako to teď tozn.Důkladně propláchnout a zalít mlékem a až se sliz stratí,tak se může zase konzumovat.
Kamčo, dík, tak mrknu do aukce, dívala jsem se normálně na bazar a nejlevněji je to za 20,– + 50,– pošta, někdo ji má dokonce za 80,– - prý původní cena 300,–
A to jsem se dočetla, že by se měla darovat a ne prodávat…
Janč, dík, dobrý tip…
Janč píše:
Já ji mám taky poslanou poštou.Pán mi jí dal na cestu do mléka.Pokud se vám na ni vytvoří sliz,tak se nemá pít.Má se s ní zacházet jako to teď tozn.Důkladně propláchnout a zalít mlékem a až se sliz stratí,tak se může zase konzumovat.
Ten sliz se ale sam od sebe neztrati.Musi se odstranit mechanicky - mnutim v ruce a vodou.
Mamina jí taky má a dělá z toho dobrou Lučinu a taky tvaroh. Tady je o ní diskuze http://diskuse.dama.cz/d.php?…
Jo a myslíte, že to může malý v pohodě taky? Nenapadá mě proč ne, ale co když… ![]()
Lučinu a tvaroh? To si přečtu ![]()
Tak mě už se taky slušně množí:-))
.Je to výborné a to mléko nesnášim:-)
Mnam, nam, taky mi to jede
(Ted jsem k veceri vypila skoro pul litru kefirku
)