Tiky mého synka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18277
7.9.20 12:29
@mennii píše:
@bigl děkuji za zkušenost. Syn si tiky právě uvědomuje, protože ho omezují a vadí mu při běžných aktivitách. Také se snažíme dělat „že nic nevidíme“, ale je to v některých situacích na veřejnosti náročné.

Já ti rozumím, pro mě to byl tehdy šok, protože on vyloženě trhal hlavou tak, že jsme měli strach aby si nepoškodil krční páteř. A vypadal jak blázen, lidi se po něm otáčeli. Bylo mi hrozně, když jsem ho viděla…
Ale uvidíš že bude líp, musíte to teď překonat. U nás ta narkóza to tehdy strašně zmírnila, jsem to řešila s neuroložkou, jak je to možné, ona říkala, že se s tím ještě nesetkala, ale že to taky působí na mozek a že to možná nějak ovlivnilo.
Věř tomu že se to časem zmírní a zlepší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.20 15:31

Dceri byl v 5 letech diagnostikovan Tourett. Zkusila bych Eye Q. A nehroutit se z toho. Nekdo ma tiky, nekdo neco jinyho a na nekoho treba neco ceka a nebo taky ne. Jsou horsi veci.

• Citovat
  • Upravit
4
5.10.20 12:32

Pripojuju se k debate-nas prvnacek zacal pred tydnem taky tikat. Uz od jara pokaslaval a posmrkaval, doktori na nic neprisli, tak se to uzavrelo jako neuroticky kasel, pres prazdniny to vicemene vymizelo (myslela jsem, ze pomohly Schusslerovy soli, ale spis to asi samo odeznelo)… Ale ted tri tydny po zacatku skoly, na kterou se malej hrozne tesil, se zacalo objevovat trhani hlavou. Je fakt, ze toho stresu bylo na nej moc, je to hodne citlivej kluk. Takze mame pohybovy i zvukovy tiky (pokaslavani a spol se vratilo v plne sile), ceka nas kolecko po doktorech…a ja se moc bojim, ze taky skoncime s diagnozou TS. Vim, ze jsou horsi diagnozy, ale presto moc doufam, ze to bude jen docasna epizoda. Ma tady nekdo zkusenost s kombinovanymi tiky, ktere do toho roka samy odeznely?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
26.9.21 08:13

@Bazalka81
Asi píši už pozdě, ale alespoň napíši, jak se tiková porucha vyvíjela u syna dále - zmizela po roce a půl.

Občas vidíme náznaky, tak se hned v začátku snažíme udělat režimová opatření. Stres je prostě spouštěč. Měl ji opravdu velmi rozjetou, sám byl z toho smutný. Upřímně jsem už ani nedoufala, že se někdy tiky zmírní, zvlášť po výrazu pediatry, když zjistila, že trvá už přes rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí