Tinnitus - pískání v uších.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
6.1.26 20:56

Tinnitus - pískání v uších.

Dobrý den, poprvé co se snažím hledat o pomoc a už je mi divně se ptát o pomoc.
Asi před 3 týdny jsem začal pociťovat tlak v mém právem uchu, později pískání a zjistil jsem, že to splňuje všechny požadavky na to abych měl tinnitus. Někdy to přestane, někdy to je až moc. Nevím co dělat, na ORL jsem byl a jsem prý s uchem úplně v pohodě. Prý doktoři dosud nevědí co s tinnitem dělat, tak se chci zeptat vás, lidí, kteří mohou mít podobné zkušenosti. Také chci zmínit že beru už přes rok antidepresiva, prý to má nějaký vliv, a taky že mi je pod 15 let, a byla by škoda si zničit sluch. :nevim: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76049
6.1.26 21:07
@Ondra81 píše: Více

tak ať tě maminka znovu vezme na ORL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.26 21:17

Řešit co nejdříve to jde - jsou i prášky na prokrvení ucha což může lidem pomoci.
Pokud se to nebude řešit může to zůstat (a často teda zůstavá - pokud to je třeba poškození ucha od hlasité hudby)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
6.1.26 21:18

Šup na ORL v doprovodu rodičů, uši pěkně vypláchnou. Předpokládám, že tinnitus není „ve fázi“ s tlukotem srdce, to by mohlo odpovídat durální arteriovenózní fistule (vzácnost, ale pro zajímavost si to můžete nastudovat).

Hlavně žádná sluchátka do uší a koncerty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
6.1.26 21:28
@Ondra81 píše: Více

Dost často to bývá ze zablokování svalů kolem krční páteře.
Jestli bereš antidepresiva, asi stres máš, a tahle oblast prostě může být přetížená.

Mně jednou zalehalo dost ucho - mám super dr která je skvělý diagnostik a hned to odhadla na tu blokaci svalstva (Btw. Pozor - já se vůbec necítila že bych byla blokla, nemusí to být poznat) a předepsala mi mydocalm (uvolnění svalů) - za týden byl klid. Kdybych to neřešila možná by to přešlo taky do piskani.

Jinak přímo tinitus sem jednou měla třeba dva týdny kvůli závislosti na nosních kapkách - neco s eustachovou trubici v uchu kvůli těm kapkam :mrgreen: - přešlo to po tom, co sem je přestala používat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
6.1.26 22:11

Zkus jiné ORL, já to tehdy neřešila a už to je 15 let, co mi v uších píská…zvykla jsem si, většinou už to ani nevnímám, ale trvalo to a mrzí mě, že nemůžu „slyšet ticho“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
7.1.26 13:53

Znovu na ORL, znamy s timhle skončil na 5 dni v nemocnici na napíchnuti na kapačkách a nebo si mohl vybrat tabletky ale ty mu doporučeny nebyly a nebyla to taková účinnost jako primo na kapačce. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2196
7.1.26 14:38

Tak ti chytří lékaři vědí, dají se léky nebo kapačky na prokrvení, což může skvěle zafungovat. Ale musí se to udělat v počátku. Dělali ti i test, jestli na to ucho slyšíš dobře? V kabince pouští zvuk a ty mačkáš tlačítko když ho slyšíš…
Rychle na jiné ORL. Pak se dá ještě zkusit cvičení na krční páteř. Hlavně se teď vyvarovat hluku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
7.1.26 15:21

Urcite najit podle hodnoceni na internetu nejake dobre ORL a potom fyzioterapeuta se zamerenim na tinnitus (vetsinou to mivaji na webovkach), muze to souviset s celisti a okolnimi klouby nebo krcni pateri. U antidepresiv muzes kouknout do pribaloveho letaku, jestli je tam vliv na usi uvedeny v nezadoucich ucincich a kdyztak konzultovat s tim, kdo to je nasadil moznost zmeny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76049
7.1.26 15:37

@CatOnTheMoon @dceruška @Okta diskusi založilo dítě, takže všude musí jít s rodiči, sám si neporadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
7.1.26 15:54

Muze predat rodicum, co se dozvedel nebo jim ukazat diskuzi :) Navic je prispevek psany velmi rozumne, takze verim, ze dokaze sam vypatrat treba nejake odborniky na zaklade nasich doporuceni, takze nemusi jen pasivne cekat, co rodice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76049
7.1.26 15:56
@dceruška píše: Více

to ano, ale bez rodičů se nedostane nikam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2196
7.1.26 16:17

@stinga To nic nemění na tom, že musí znova na ORL. A pokud má rodiče buď ignoranty nebo neprůbojné, tak co? Má sedět doma? Tak půjde aspoň ke svému pediatrovi a bude doufat, že ten bude mít rozum a nějak to bude řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.1.26 23:04

@miichaellaa @stinga @dceruška @Okta @CatOnTheMoon @Bahha @Doctus @KralJeliman

Chtěl bych vám všem poděkovat. Opravdu jsem nečekal že se někdo ozve, ale zázraky se dějí. Zítra ukáži rodičům tyto příspěvky, a snad změní svůj názor. Podle nich, to je jen na krátkou dobu a že to je jen maličkost, já si to ale nemyslím. (Nechci aby to znělo špatně, vážím si všeho co pro mě udělali) Takže vám všem chci ještě jednou poděkovat, ozvu se po pár týdnech či dnech jak to dopadlo, abych mohl pomoci těm, kteří mohou mít podobný problém. :srdce: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76049
7.1.26 23:29
@Okta píše: Více

jako já to samozřejmě chápu, ale i k pediatrovi musí s rodičem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...