Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
S puberťákem máme letos zatím za sebou 20 celodenních výletů/akcí/prodloužených výletů. Nejvíc se nám líbil Semmering v Rakousku a pak výlet do Štramberku a Kopřivnice.
Kde se v poslední době líbilo vám? Nebo doporučte nějaké své oblíbené místo. Ideálně dostupné veřejnou dopravou z Prahy.
Byly jsme na prodlouženém víkendu v Berlíně. Vlakem. A celý jsme ho projezdili na kolech, co se všude dají půjčit. Bylo to bezva.
Za nás: Orlí hnízdo v Německu, delfinárium Norimberk, Hřensko- je tam toho spoustu, visutý most přes údolí na Dolní Moravě, lanovka Špindlerův Mlýn - Medvědín.
Polsko vlakem.
Letos v květnu Londýn. Letenky se dají sehnat za hubičku a Londýn má co nabídnout, je historický, multikulturní, zábavný. Prostě paráda.
@Alyss2 píše: Více
O Berlíně jsme přemýšleli letos v létě, ale nakonec vyhrála dovolená v Dánsku. Ale s těmi koly je to dobrý nápad ![]()
@Lisa19 píše: Více
Londýn nechce a ani mě před lety nezaujal. To spíš jiná místa v Anglii.
Tak zvol jiné místo v UK. Byli jsme i v Oxfordu, Edinburgh je úžasný a Ryanair má přímé lety.
Takhle velký dítě už by mohlo mít samo tipy kam chce a co ho zajímá.
Tak ono tipy má. Jen jsem chtěla doporučení na nějaká další zajímavá místa, která neznáme, nenapadla nás. A ideálně vhodná na jednodenní výlet.
Jednodenní výlet jakýkoliv hrad či zámek. Byli jsme před 14ti dny na zámku Loučeň. Krásný park i zámek. Příjemné posezení na oběd i kávu po prohlídce. Moc se nám tam líbilo.
@blabla01 píše: Více
Tak dolet do Londyna trva podobne dlouho jako dojezd do Stramberku. A dokonce kratsi dobu nez dojezd do Semmeringu. Verim tomu, ze byste to za jeden den zvladli.
@Hibou píše: Více
Jako že bychom na otočku letěli na jeden den do Londýna, který nás neláká? To si rádi odpustíme.
Tam už jsme nebyli hodně dlouho, to není špatný nápad
my právě letos máme za sebou zámek Libochovice (u něj je také příjemná cukrárna, kde dělají klasické zákusky jako třeba kremrole v mini podobě), Krásný Dvůr, Křivoklát, Karlštejn, Veltrusy a Nelahozeves.
Babiččino údolí u Ratibořic, Národní památník odposlechu u Lipnice nad Sázavou, Mšeno (cesta na Pokličky a Kokořín a secesní bazén, na náměstí super zmrzlina), komentovaná prohlídka důl ČSA Most, elektrárna Dlouhé Stráně, Český ráj - třeba z Turnova přes Valdštejn na Hrubou Skálu a přes skalní reliéfy zpět, nebo Humprecht-Plakanek-Kost, Prachovské skály ještě před sezónou, Kutná Hora skrz naskrz, Automatické mlýny Pardubice (jsem až teď viděla, že chceš hromadnou dopravou, vlak do Pardubic v pohodě). Teď dávají v TV cyklus po stopách Járy Cimrmana, to chtějí moje děti všechno vidět.
@zrcadlo píše: Více
Díky, něco z toho už máme za sebou, ale něco je pro mě novinka a dávám si to na seznam ![]()
Muzeum starých strojů a technologií Žamberk. Nadšená jsem byla já i pubertální děti.