Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jste tu někdo technický tip?chceme koupit tiskárnu ale nevíme zda inkoustovou či laeserovou??
jen víme že jsou do leaserové dražší barvy ale třeba zas déle vydrží než v inkoustovce… ![]()
otázka spíš je, kolik toho budete tisknout, zda chcete barevnou nebo černobílou, zda budete tisknout fotky a kolik do toho chcete dát.
jinak my máme multifunkční tiskárnu Canon pixma - je to inkoustovka barevná a jsou z toho i pěkné fotky. a velmi dobrý poměr cena-výkon.
obecně se laserové vyplatí tehdy, když se tisknou velké objemy dokumentů. pro domácí použití stačí klidně inkoustová.
Pro běžné domácí použití inkoustová.
Na tisknutí skript do školy jsem měla vyřazenou starou laserovku z nějaké kanceláře, na to byla super…
chceme to hlavně na fotky.....a max do 3tis kč.....a aby to mělo ten scaner nebo jak se to píše
tak to fakt koukněte na tu inkoustovku Canon. ještě jsem se šla podívat přímo na typ - máme MP 540. Manžel to vybíral podle výsledků testů a vyšla hodně dobře v hodnocení (časopis CHIP). teď už dělají vyšší verze. a pořizovací cena byla myslím tak 2000,–. je to klasicky tiskárna, scanner, kopírka. fakt jsme s ní hodně spokojení.
Ahoj. Barvy jsou dost drahé a když se dýl netiskne, tak zaschnou. My takhle odrovnali jednu tiskárnu až tak, že už s ní nešlo nic dělat. Takže teď se snažím tisknout aspoň občas něco. Ale barvy jsou fakt nákladné a neoriginální se bojím koupit. Takže jsem si napsala Ježíškovi a někteří příbuzní pochopili, že mě víc potěší jako dárek barva do tiskárny, než čokoláda, na kterou mám závislost, takže ji vždycky hned zlikviduju. ![]()
No a my máme Epson stylus /nějaké číslo/, brali jsme proto, že se dají koupit zvlášť jednotlivé barevné náplně, některé značky to mají tak, že i když dojde jen žlutá např., tak se musí stejně vyměnit celá ta barevná kazeta s inkoustama. - Černá je zvlášť snad u všech. ![]()
ahoj, máme taky canon pixma, kombinaci tisk, kopírka a scanner a přijde mi super - stála na mall.cz jen 1000 kč v nějaké akci
nozu píše:
tak to fakt koukněte na tu inkoustovku Canon. ještě jsem se šla podívat přímo na typ - máme MP 540. Manžel to vybíral podle výsledků testů a vyšla hodně dobře v hodnocení (časopis CHIP). teď už dělají vyšší verze. a pořizovací cena byla myslím tak 2000,–. je to klasicky tiskárna, scanner, kopírka. fakt jsme s ní hodně spokojení.
a v té se mění barvy po jedné nebo v té celé kazetě-všechny
a nemáte někdo zkušenost nebo možnost srovnání do jaké tiskárny vyjdou barvy levněji??myslím tím že třeba do leaserové jsou dražší ale zase déle vydrží nebo je to blbost??
To se obávám, že se asi takhle nedá srovnat. Leda že by někdo dělal testy ve srovnatelný kvalitě, což asi moc nejde. Někde jsem kdysi četla, že pro běžný tisk fotek, obrázků a černých testů vyjde líp laser. My jsme šli do OKI a tuším, že tam byla i cena za A4, ale to se fakt hodně špatně odhaduje, protože většinou asi tiskneš míň barvy. Já to beru takhle, tonery dokupuju jednou za 2 až 3 roky a to na ní tiskne i muž věci pracovní a faktury.
Celkem zajímavý informace k tématu jsou třeba na
http://www.poradte.cz/…inkoust.html