Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky , mám takový dotaz, dokujete dětem hračky.
Včera jsem byla už vážně nas..
malý nám každou hračku časem zničí - to přestane hrát, to se utrhne, pomalu nemá skoro nic. Nekupujeme nějaké věci od Vietnamců, normálně v obchodech, ale sem tam i kravinku od nich, ale prostě nezáleží odkud to je, prostě za chvíli je po hračce.
Buď máme smůlu na hračky, možná náš malý s nimi moc tříská a pod. nevím.
Už jsem včera říkala mojem, že s takovou za chvíli nebude mít nic a to hračky jako dražší - ne tisicové, ale prostě ty zvukové hračky, různé skládačky.
Dokupujete občas nějakou hračku pro radost a nebo ne. Můj tvrdí nic, když si to zničil nic mít nebude, ale zase si říkám, že to nedělá schválně, neuvědomuje si, že to zničí.
kvaček a jak je malý starý? já si myslím, že tu npéči o hračky děti zvládnou až tak kolem 3-4 let. dřív si to rpostě neuvdomují. a jinak ano, dokupujeme. KLárka teda hračky neničí, ale manžel strašně rád nakupuje hračky, takže každý víkend nějakou drobnost dostane. zrovna včera jsme koupili v intersparu jednu krabici dupla, jak na ní mají akci. u nás je zase problém, že už se do pokojíču skoro nevejde. a to jsou před námi vánoce ![]()
Když to zničí, holt to má rozbité
Tolika autíček bez koleček, hrací co nehrajou
ale furt ho to baví. A co spíš pořídit dřevěnou stavebnici, ty se moc zničit nedaj a jsou zábavné furt? My máme tolika krámů, že už jsem dala na hračky embargo.
no občas něco koupím, většinou něco co se mi zamlouvá že už by se hodilo, naposled to byl pytlík kuliček.
jinak když nás čeká delší cesta tak pořídím nějakou novou aby se dítko nenudilo a netýralo nám nervy. A proti rozbíjení hraček nepomůže nic, synek je schopný zničit i dřevěné…
A proti hromadám jsem nasadila teror, jakmile hračce něco chybí, tak letí. Tuhle brečel a hledal autíčko, měl smůlu autíčko bez koleček skladovat nemíním…
v prosinci dva roky, ale vážně mě to štve, protože neni den, aby něco nebylo pokazené, ale ne všechno je jeho vinou, aby to nebylo všechno na něm ![]()
Můj mě nadává když něco koupím, ale je to občas nevím, no.
Hračky nijak moc neničí, ale my máme hodně dřevěných, kde to ani nejde. Vzpomínám si jen na jedno dřevěné auto, kt jde přestavovat na pošťácké / hasičské a čisticí vůz, kde se zlomila tyčka na čištění, ale to by šlo asi spravit
k čemuž zatím neodšlo.
Bohužel ale ve věku 1-2,5 roku zničili hodně knížek
takových těch s vystrkáváním zvířátka apod, odklapovacími obrázky, to strhali, toho mi je opravdu líto, tatínek jim to nechal před spaním na prohlížení, no jak to mohlo dopadnout. Doteď mám ty knížky stranou, že to poslepuju, ale to spíš že nemám srdce je fakt vyhodit, neboť to už asi nepůjde.
Myslím, že děti až tak moc hraček v zásadě nepotřebují, místo dokoupení nové bych vyrobila něco samo dómo, dřevěná auta a mašinky, co stlouká můj starší s taťkou, dvojky milují a úplně jim stačí, zrovna tak plyšáky, které jsem tu a tam ušila, nebo teta uháčkovala a na ně i šaty.
Mrzí mě, když poztrácejí dílky puzzle, pořád u nich být nemůžu ![]()
jojo je fakt že ne všechno je jeho vinou, taky jsem se kvalitně naštvala a flákla vkladačkou až uletěl kus umělé hmoty ![]()
a knížky? darmo mluvit…
u nás i ty hračky co nejsou storprocentí ( auta bez koleček, nehrající pianko atd.) jsou stále v provozu - nevyhazuji je..Dětem je to spíš jedno..
Je pravda, že zpravidla ty, co jsou pochroumané, tak jsou nejoblíbenější (jestli to není tím, že si s nimi nejvíc hráli a dali jim co proto?), tak jsem vděčná, když je pak přinesu dědovi a on je dokáže spravit - řehtačku, parní válec, je fakt šikula ![]()
Hračky, které by mohly být poškozené nebezpečné, ty vyhazuju bez milosti. A ne vždy je to vinou dětí. Hračka je od toho, aby si s ní dítě hrálo, ne aby někde stála ladem. I v normálním hračkářství prodávají méně kvalitní hračky - např. autíčka, panenky, srovnatelné s kvalitou od ťamanů.
Pokud to nerozbijí schválně, tak to nekomentuju, když se s tím dá ještě hrát nechám, když ne, vyhodíme. Občas něco dokupujeme pro radost, ale většinou ne hned a ne pravidelně. Taky je to o penězích, že
Ale ráda je potěším hračkou, která se jim líbí, stojí pár korun a je mi jasné, že při intenzivním hraní bude brzy rozbitá, než abych koupila hračku za několik set, která splňuje všechny atesty a válela se v koutě.
U nás vedou „obyčejné hračky“. Moc se neujaly ty značkové, např. FP, Lamaze. U syna je nejoblíbenější zametací auto, koupené vloni u kolotočů, hraje,otáčí se metle, v autě se přetáčí kuličky.Stálo asi 60 Kč a teprve teď, po roce, se ulomilo kolečko. A malá si nejraději hračky, které vydávají nějaké zvuky a melodie.
ja nakupuju hracky porad a mala nic nenici takze zachvilu budeme jak v hrackarstvi…
mozna uz sme ![]()
My hračky nedokupujeme, ale tchýně pořád něco
Ale mně se nelíbí, co kuúpuje, takové kraviny, tak to nechávám u ní, aby si měl Kuba s čím hrát u nich
Kubík tedy zatím nic neničí, ještě má miminkovské hračky, ze kterých by se nemělo nic ulomit, ale asi to taky přijde. My (rodiče) kupujeme jen na svátky, narozeniny a Vánoce, do té doby má prostě smůlu ![]()
My dokupovali a pak jsem to vzdala, bral věci jako samozřejmost. Takže začal probíhat opačný sled - rozbiješ - vyhodíme a nemáš nic. Časem se co šlo rozbít rozbilo a zůstaly jen odolnější věci a je klid
Teď už bych asi dokoupila leda to co se rozbilo opravdu omylem a bylo hodně oblíbený, ale tajně, aby si myslel že se to k němu samo vrátilo ![]()
dokupujem - podle momentálních zájmů. Nečekám na narozeniny - svátek - Vánoce, protože ten starší to má v průběhu 4 měsíců a ten mladší dokonce během 1,5 měsíce. Takže třeba když toho staršího začalo bavit puzzle, dostal během měsíce další 4, vždycky „za odměnu“. Jen tak hračky opravdu nedávám, to zas ne.
S množstvím to nepřeháníme, nemáme to kam dávat. Nejsme příznivci stovek autíček. Líbí se mi rozmanitost. I když pravda - momentálně to je u nás duplo duplo duplo, vláčkodráha a puzzle ![]()
Snažím se (a většinou se daří) nekupovat hračky jen abych NĚCO koupila, v 90% odcházíme z hračkářství s prázdnou, jen okukujem. RAději nekoupím nic než bych koupila autíčko za 30, co se příští týden rozpadne. Vcelku věřím dřevěným hračkám a duplu. Teď jsem objevila autíčka wow a taky mi přijdou bytelný, že něco vydrží. Ale jinak to asi není jen o značce, zpětný zrcátka na autíčkách asi nevydrží dlouhodobě nikdy ![]()
To me teda nenapadlo dokupovat
Prijde mi, ze mame hracek docela dost. Casto opravujeme, takze synek je uz nauceny, kdyz se neco polame, ze mi to da a ja to slepim. Kyz to nejde a je to k nicemu, tak to spolu vyhodime. Chci aby si uvedomoval hodnotu hracky, triska s nima celkem dost a ne vse se da opravit. Hracky dostava hlavne od babicky, tchyne mu kupuje porad nejaky auta, ma z toho vetsi radost nez syn
Knizky nektery znicil, ale to bylo v nizsim veku, ale hlavnim nicitelem je u nas kralik ![]()
Ja porad zastavam nazor, ze by mel mit min hracek, protoze cim vic jich ma, tim min si dokaze vyhrat a porad odbiha od jedne ke druhe a trpelivost nikde. Takze mu kupuju jen k narozkam apod.