Tlačí mé pevná obuv

Anonymní
3.9.23 06:37

Tlačí mé pevná obuv

Ahoj!
Po několikaměsíční pauze, kdy jsem nosila jen sandály a sportovní tenisky, začínám kvůli nové práci a dresscode nosit opět trochu slušňáckou pevnou obuv. Lodičky mi v životě neseděly (dlouhá úzká noha, ve předu se rozšiřující, dlouhý palec…). K tomu velmi úzký kotník.

Nosím dvoje boty. Jedny jsou nízké šněrovací tohoto typu
http://www.obuv-podebrady.cz/…ice-d319.htm
Ty už jsem nosila má jaře a byly ok. Teď jsem je měla 3× a hrůza.

Druhé jsou nízké kotníkové boty podobné těmto
https://danea-shoes.cz/…-160191.html.
Ty jsou nové. V obchodě se jevily pohodlně, ale už při prvním nošení začaly tlačit.

Oboje boty mě tlačí ve stejném místě - na vnější straně malíčku - tam kde je kloub. V pátek už jsem vyloženě kulhala. Mám tam velké otlaky a puchýře. Nevím, co zkusit. Náplasti nepomohly.

Samozřejmě když jsem je kupovala, jevily se jako velmi pohodlné a netlačily vůbec. Botasky jsou stále ok, ale ty nosit nesmím. Pracuji jako kontrolorka a v rámci pracovní doby se občas dost nachodím. Naše šéfová je bohužel vysazená na sportovní obuv a taky je velký kritik barefoot, které bych jinak zkusila. Ale kdyby byly nějaké, co působí elegantně a nestály by majlant, možná bych to zkusila risknout. Jsem ale malinká a k tomu mám relativně velkou nohu (160 cm, boty 39) a k sukní mi boty úplně placaté fakt nesluší.
Poradíte prosím?

Anonym - uvedení profese. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1305
3.9.23 07:43

Ahoj, zkus barefoot od merell (možná merrell), jsou kvalitní, mají i balerinky a městské boty a cena je poměrně přijatelná.
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
3.9.23 08:31
@Anonymní píše:
Ahoj!
Po několikaměsíční pauze, kdy jsem nosila jen sandály a sportovní tenisky, začínám kvůli nové práci a dresscode nosit opět trochu slušňáckou pevnou obuv. Lodičky mi v životě neseděly (dlouhá úzká noha, ve předu se rozšiřující, dlouhý palec…). K tomu velmi úzký kotník.

Nosím dvoje boty. Jedny jsou nízké šněrovací tohoto typu
http://www.obuv-podebrady.cz/…ice-d319.htm
Ty už jsem nosila má jaře a byly ok. Teď jsem je měla 3× a hrůza.

Druhé jsou nízké kotníkové boty podobné těmto
https://danea-shoes.cz/…-160191.html.
Ty jsou nové. V obchodě se jevily pohodlně, ale už při prvním nošení začaly tlačit.

Oboje boty mě tlačí ve stejném místě - na vnější straně malíčku - tam kde je kloub. V pátek už jsem vyloženě kulhala. Mám tam velké otlaky a puchýře. Nevím, co zkusit. Náplasti nepomohly.

Samozřejmě když jsem je kupovala, jevily se jako velmi pohodlné a netlačily vůbec. Botasky jsou stále ok, ale ty nosit nesmím. Pracuji jako kontrolorka a v rámci pracovní doby se občas dost nachodím. Naše šéfová je bohužel vysazená na sportovní obuv a taky je velký kritik barefoot, které bych jinak zkusila. Ale kdyby byly nějaké, co působí elegantně a nestály by majlant, možná bych to zkusila risknout. Jsem ale malinká a k tomu mám relativně velkou nohu (160 cm, boty 39) a k sukní mi boty úplně placaté fakt nesluší.
Poradíte prosím?

Anonym - uvedení profese. Děkuji.

Zajdi do zdravotní obuvi mrknout, u nás mívají (i) krásné, pohodlné boty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
3.9.23 08:40

Nase mama mivala haluxy a nedala dopustit na Rieker.
Ja mam pricne plochy nohy a fandim znacce Lasocki.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
3.9.23 08:43

Být tebou bych šla do obchodu s barefooty. Na trhu je už mnoho značek a mnoho hezkých, slušných bot. Nekupovala bych po internetu, i ty potřebují zkoušet, pokud máš citlivou nohu. I z Barefoot obuvy mě některé boty buď typové nesedí, nebo tlačí ( klasicky šev na špatném místě, který většina lidí nejspíš nijak nezaregistruje.
Nejdřív si budeš možná muset zvyknout na jiný typ chůze a možná se ti boty nebudou líbit - jako příliš široké v oblasti prstů. Ale velmi brzo se chůze stane příjemnou záležitostí a přestanou se ti líbit klasické boty - jen vidím deformovanou špičku a oklepe mě.

Od dětství mi všechny klasické boty dělaly puchýře. Tak měsíc, některé se pak " vychodili" a odmítala jsem je přestat nosit, v dospělosti až do rozpadnutí. Nesnášela jsem nákup nových bot a měla jsem vždy strašně málo, už ošklivých bot. Ale nové boty prostě znamenaly bolest.

U dobře vybraných barefootů se ti to nestane. Už nikdy žádné puchýře.

Dodnes tomu nerozumím, jestli ostatní lidi nemají na nohou tolik nervových zakončení, že je nebolí nechat si deformovat nohy podivnými tvary bot? A bolí mě pohled na jejich nahé chodidla s deformovanými, k sobě stlačenými prsty.

Když budeš nosit Barefoot, ne jen, že už tě nebude obuv tlačit. Chodidla budeš mít pořádně svalnaté, plné masa. Jen tak se ti nestane, že budeš chtít méně chodit, a budeš muset po městě použít auto nebo MHD čistě jen proto, aby tě nebolely chodidla.

Žel, alespoň u mně a mého muže a dětí je barefoot nevratný proces. Ty macaté chodidla do klasické obuvy už nenarveme. Strašně to bolí.

Teď, když jsem si to po sobě četla, macaté chodidla zní celkem odpudivě. Neboj, vypadá to esteticky. Jen už prostě nebudou vypadat neduživě, jako když vybereš ruku že sádry. Hlavně děti, které nikdy nenosili klasickou obuv, mají nádherné chodidla. Takové, jaké je příroda zamýšlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
3.9.23 08:58

@Bramborova Přesně tak, také jedině Barefoot boty a mám krásné, pevné chodidla i klembu, ale do normálních bot už prostě nohy nedám (já je tam narvu i mě to nebolí, jen tlačí, ale už prostě nikdy nechci mít zmacknute nohy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
3.9.23 09:10

Já mám nohu úzkou, ale nějak zvláštně rostlou patu, takže jsem si vždycky odrala paty. Nosila jsem třeba měsíc 4náplasti na sobě, než jsem boty vyšlápla. Navíc mi noha vždy projela dopředu do špičky a tlačily mě malíčky.

Já už nosím taky jen barefoot. Tam jsem nikdy nic z toho řešit nemusela. Byla jsem z toho napoprvé úplně paf. Že si obuju nový boty, jdu v nich ven a nic mě nebolí :)

Oblíbila jsem si merrellky. Dost vydrží, hezký design, priměřená cena (1500 - 2000).

S třeba Riekry nemám dobrou zkušenost.

Podobně třeba značka Saltic. Mají příliš tenkou podrážku a není to na chůzi po městě. Noha trpí tvrdým povrchem.

Ještě existuje značka Bennon, která vyrábí pracovní barefoot obuv. Má to všechny ty možné certifikáty pro pracovní obuv. Má tedy silnější podrážku, ale jinak zase cena priměřená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
3.9.23 09:21

Ahoj, za mě taky barefoot… Dneska už se dělají i elegantní… Já mám třeba úzkou drobnější nohu, a jde mi hlavně o prostor pro prsty, nemusím mít úplně tenkou podrážku…a za mě toto splňují skinners walkers (ne ty ponozkoboty), sedí krásně, podrážka trošku silnější a jsou krásné a elegantní…
Takže si myslím, že i v barefoot se dá vybrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
3.9.23 09:53

Koukla bych po barefoot balerínkách, ale chce to vybírat. K sukni umí vypadat přijatelně, byť lodička to samozřejmě nikdy nebude. Já jsem jen o fous vyšší než ty a nohu mám dvaačtyřicítku, to je fakt paráda. Sedí mi některé (ale fakt jen některé) tvary Rieker lodiček na nízkém podpatku, kožené (což už jich dneska půlka není), aby byly dostatečně měkké. A baleríny se širší špičkou, byť pro malou ženskou s velkou nohou to holt nikdy nebude top vzhled, ale přece si nezhuntuju nohy. Jo a v práci se přezouvám, když zrovna nelítám venku, ale sedím u počítače, mám normální široké, pohodlné baleríny, černé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102473
3.9.23 10:07

No, misto tech prvnich bych zkusila tohle https://www.anatomicfootwear.cz/…_9256123.htm ale jak píší ostatní, určitě vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6444
3.9.23 10:28

Taky mám problém s botami, nechápu jak někdo může nosit úzké lodičky do špičky na podpatku, já bych umřela. Ale mám docela dobrou zkušenost s Riekery, mají velký výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
3.9.23 11:21

Taky jsem přešla na barefoot a od té doby jsem bez puchýřů a otlaků. Do balerín na celodenní nošení bych ale pořídila ještě měkkou stélku. Moc pěkné boty dělá shapen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.23 19:00

S těma masivníma nohama mě teda děsíte. Já mám tlapu 39 a měřím 160 cm. V létě jsem chodila hodně na boso, takže se mi možná taky trochu změnila chodidla :-D Klenbu mám odmala dobrou, nikdy jsem neměla žádný problém, až teď ty otlaky na malíčcích.

Jinak BF baleríny jsem kdysi zkoušela, ale žádné mi v celé prodejně neseděly. Ani normální baleríny. Nikdy v životě. Ani lodičky. Prý mám atypický tvar nohy. Jinak chodím hodně pěšky, denně určitě nášlapu aspoň těch 10 tisíc kroků. A vše po betonu…Tak nevím, jestli je na to BF optimální…
Plus bych teda ráda něco, co mi malinko opticky prodlouží moje krátké nohy, pač jinak v sukni působím jak ustřelené kecky.

• Citovat
  • Upravit
Aleriga
3.9.23 19:05

Já mívala strašně odřené nohy, dokud jsem nezačala nosit fakt kvalitní obuv. Donna Piu, Marc Jacobs, Gurss, Nadia Grilli, z levnějších Caprice nebo Picadilly.

• Citovat
  • Upravit
69142
3.9.23 19:06

Tak dají se i na míru, třeba Kaku dělá a nestojí to úplně majlant. Podrážka je taková silnější, teda na BF. Ale nohy BF baleríny teda rozhodně neprodlouží, no. Já už se smířila s tím, že buď budu krásná nebo nebudu večer pajdat. I když v těch Riekerech, co mám, jsem toho schopná nachodit fakt dost. Ale i ty musím dost vybírat a určitě nesednou na všecky nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková