Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Anonymní píše:
Ahoj,
tak jsem si po několikadenní shánění po BF prodejnách koupila boty. Musím říct, že mi i prodavačky potvrdily hodně atypický tvar nohy na to abych nosila klasickou botu. I z BF mi skoro nic nesedělo. Hlavně velmi úzká noha, ale zároveň se hodně rozšiřující v oblasti prstů. Takže 2 týdny nosím BF. Nohy konečně nejsou odřené, na způsob chůze si zvykám - manžel říká, že chodím ale kachnaNo ale co mě trápí, jsou kolena. Respektive hlavně pravé mě začalo při chůzi dost bolet. Mám skoliózu a vždy jsem trpěla víc na to pravé koleno, ale nikdy tak moc. Takže co teď? Je to jen o zvyku? Nebo to znamená, že BF pro mě nejsou vhodné?
S tvými problémy není bf vhodná. Důvody už tu padly, kromě všeho ostatního i ta kachní chůze zádům zrovna neprospívá. Sice se tu zas objeví rady, jak je to v pohodě, ale není.
@terien píše:
S tvými problémy není bf vhodná. Důvody už tu padly, kromě všeho ostatního i ta kachní chůze zádům zrovna neprospívá. Sice se tu zas objeví rady, jak je to v pohodě, ale není.
Přesně. Mně by BF úplně odrovnaly kyčelní a kolenní klouby. Zkoušela jsem to asi týden a letěly z domu. ![]()