Tlak na ukončení kojení

39
14.10.15 14:42

Tlak na ukončení kojení

Ahoj maminky, zajímalo by mne, jestli má některá z Vás podobnou zkušenost. Synovi bude rok a stále ho 2× denně (a dle potřeby v noci :)) kojím. Nehodlám to měnit a doufám, že ideálně ještě rok to spolu zvládneme, protože to považuji za zdravé a důležité fyzicky i psychicky pro nás oba. Rodina (kromě manžela) a kamarádky (všechny kojily max 6 měs.) mě od toho zrazují, že z něj udělám závisláka, že to je nenormální kojit déle než rok, že je už velký, má zuby, bude mluvit, že mu to nic nedává a Sunar je chutnější… No, dovedete si ty argumenty jistě představit.

Dodám, že syn není „závislák“, co by vyžadoval prso na usnutí nebo uklidnění, naopak musí být v polospánku, aby se nakojil, jinak ho zajímá všechno okolo jen ne moje prso, takže rozhodně nehrozí, že by se po mně sápal a lezl mi pod tričko kdykoli se mu zachce a oni tvrdí, že to v něm vypěstuji.

Stalo se Vám to taky :,(?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
14.10.15 14:46

@Katka_Sv rodině je do toho prd, dělej si to dle svého. Ovšem nechápu - když to dítko nevyžaduje, ve své podstatě mu to nutíš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
14.10.15 14:47

Rada je jasná, vykašli se na „chytré rady“ :mrgreen: Pokud kojit chceš a můžeš, tak není co řešit.
První dceru jsem kojila 22 měsíců, druhé je 18 měsíců a hodlámkojit min. do dvou let, pak se uvidí.
Ani jedna holka se mi nikdy pod tričko nesápala, byly zvyklé, že se kojí jen doma v posteli - ráno a večer.
Nechápu tu logiku - kojit max. do roka, ale UM kupovat do 3 let :roll: Když kojit nelze, tak je to jiná, ale proč se do ukončování kojení nutit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.10.15 14:50

@robínek tak nějak.. nebo proč nutit někoho, kdo kojit nechce. Ať dlouhé kojení, nebo nekojení - každá si má rozhodnout sama a okolí to má respektovat :palec: nenechala bych si do toho vůbec kecat.. prvního jsem kojila 16 m, u druhého jsem to kvůli zdrav. stavu utla 10 m - okolí ať si myslí, co chce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.10.15 14:54

Každýmu je do toho prd. Nekojila sem vůbec, to ucucnutí na začátku se snad ani nedá počítat a dost mě to zpětně mrzí. Moje sestra první kojila 6týdnů, druhého do 3 let a nejmladší půl roku. Ten co si chodil podle chuti ucucávat ještě ve třech letech je z těch dětí nejzdravější. Holky jsou samá alergie, astma, ekzém. Kluk ani ťuk. Je mu 17let a závislák to fakt není :mrgreen:

Ty jsi matka, tak si do toho nenechej kecat…sama víš co je pro vás dva nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874

No jediné, co mi na dlouhodobém kojení vadí, je, že mi do toho začíná kecat samo dítě! Vybírá si, ze kterého prsa to bude a jak dlouho, oblíbené prso poplácává za mohutného volání EŠTĚ! a neoblíbené odstrkuje (každý den je ovšem oblíbené jiné). Takže kecat od okolí si do ničeho nenechám, ale malého tyrana poslouchat musím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko

Upřímně jsem se pobavila. Jestli tvému okolí přijde, ze kojit dvakrát denně roční dítě je moc, tak ať se staví k nám-16 m dítě, kojeno cca 6 krát denně,2~3krát v noci. A dítěti to teda sakra něco dává. jinak who doporučuje kojit aspoň do dvou let.

• Citovat
  • Upravit
39
14.10.15 14:56

@robínek To mě pobavilo, je to hrozně roztomilé :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.10.15 14:56
@robínek píše:
No jediné, co mi na dlouhodobém kojení vadí, je, že mi do toho začíná kecat samo dítě! Vybírá si, ze kterého prsa to bude a jak dlouho, oblíbené prso poplácává za mohutného volání EŠTĚ! a neoblíbené odstrkuje (každý den je ovšem oblíbené jiné). Takže kecat od okolí si do ničeho nenechám, ale malého tyrana poslouchat musím :roll:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
14.10.15 14:57

Klii, já kojila do 18mes a pak sem přestala jen proto, že sem musela kvůli lékům.dr.na mě koukal, jak na blázna, že ještě kojim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
14.10.15 14:57

@Katka_Sv je to snad tvoje věc ne, dělej co chceš ty a pokud chceš kojit okolí důrazně řekni, že o tom už nehodláš diskutovat!
Mimochodem znám jednu co kojí čtyřletou jen v noci, ale i tak a tohle už je ujetý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
14.10.15 14:58

@Katka_Sv Mě připadá, že by se syn už pomalu i sám odstavil, jestli musí být v polospánku, aby se napil… Ale jinak si do toho nenech mluvit, je to tvoje věc, závislák by se projevoval jinak. Malou jsem kojila do 17m, pak jsem přestala, protože už jsem byla zase těhotná a byla zrovna vhodná příležitost, sama už nevyžadovala prso. Druhé chci kojit taky jak to půjde, rozhodně si do toho nenechám mluvit, když bude chtít, tak klidně do dvou let, protože třetí těhotenství v brzké době nepředpokládám. Znám i matky, které kojily do tří let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
14.10.15 14:59
@robínek píše:
No jediné, co mi na dlouhodobém kojení vadí, je, že mi do toho začíná kecat samo dítě! Vybírá si, ze kterého prsa to bude a jak dlouho, oblíbené prso poplácává za mohutného volání EŠTĚ! a neoblíbené odstrkuje (každý den je ovšem oblíbené jiné). Takže kecat od okolí si do ničeho nenechám, ale malého tyrana poslouchat musím :roll:
:lol: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
14.10.15 15:01

Ne, nestalo, u mě ví, že by s tímhle nepochodily. Nastav si hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
14.10.15 15:02

Je to tve rozhodnuti. Osobne bych necpala koneni diteti, ktere o to nejevi zajem. Ale zarid se tak jak ti to vyhovuje. Ja treba starsi kojila do 15 mesicu, mladsiho 10 mesicu, kdy ztratil zajem. Vic alergii ma starsi dite :) Takze az takovou souvislost mezi kojenim a alergiemi bych nehledala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová