Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
zdravim všechny chtěla bych se zeptat jaky je normalni tlak v těhotenství????předem děkuji za odpovědi.....
Ahoj, hranice pro normální tlak pro těhotné i netěhotné je 140/90. Hodnota nad 140/90 už je tlak vyšší. Hodnota kolem 90-100/50 je tlak nízký. M.
ahoj…
já jsem měla za to, že tlak v těhotenství by se nějak neměl lišit od toho, co jsem mívala před ním ![]()
a od toho se pak odvíjí jestli je vyšší nebo nižžší…
ale 122/56 tj. 120/60 je klasika - takže normální ![]()
Fragola:ty čekáš už pátý miminko???:-)..jak se zvládaj čtyři děti a těhotenství?:-)..
dekuji..ja jen ze mi je posledni dobou docela zle a obcas me i boli hlava.doktor mi rekl ze je to normalni ale me se to nejak nezda docela se bojim…
Ahoj Terkooo, no, co si budeme namlouvat, občas je to zajímavý
M.
já to čtu a říkám si: týýýjo:-)..ještě v takových krátkých intervalech:-)..to jsi teda dobrá!!já jsem těhotná poprvé a už se těším až bude venku:-)
ssmile: jak psala fragola i v těhotenství je normální ten „normální“ tlak ![]()
Jen tě chci uklidnit, že mě taky často bolí hlava. Před těhotenstvím jsem nevěděla, o čem bolení hlavy je. Prý miminko tlačí kamsi na páteř a bolení hlavy je z toho. Hodně mi pomáhá spánek.
chuanitka.. a je normalne ze mi je furt tak zle nemuzu vubec nic delat jen furt lezim v posteli a doktor rika ze je to normalni a me se to teda moc nezda…
ssmile: je to úplně normální, neboj - užívej si, že můžeš aspoň ležet v té posteli…
Taky bych tam hned hupla - dneska mi doktorka na kontrole naměřila 99/55, ploužím se tu jak zmoklá slepice, ale naši malou to nějak nezajímá a řádí pořád stejně… ![]()
Bohunka ________________
Helenka, 2 roky
26. týden, TP 10/11
BohunkaP..... obdivuju vsechny maminy co maj ditatka a jsou tehotny nevim jak bych to zvladla..mozna sem moc cita nevim jen se proste bojim.....
Ahoj holky, chci se zeptat, mam tlak 161/69 takhle se mi to drzi uz nejaky den, je mi u toho desne zle. Jsem 9+1, kontrolu u lekare mam az za 10 dni. Je to duvod navstivit lekare driv nebo je to ok? Cekam prvni mimi, jsem ze vseho vylekana.
@Mia1990 to teda ok. není!!Máš vysoký ten vrchní.!Okamžitě k dr.At ti dají prášky na vysoký tlak.