Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@DandátkoP ja to taky vubec nechapu. Me to i šokovalo, predtim kdyz tam ta akce byla tak to bylo strašně malinký a byl tam videt ten tlukot v té dutince ale blbě byl vidět ten plod. Ted v te dutince byli videt dvě ale aktivita srdíček vubec.
@Maddie22 píše: Více
To nejak nesouhlasi ne, to bys mela srdicko poprve v 5-6tt. To je dost brzy.
Ségře taky říkali, že u miminka nevidí srdeční činnost. Pár dní počkali a dnes tu s námi po světě běhá znuděná puberťačka 🙂
@Maddie22 a proč tě pozvala tak brzy na kontrolu? Většinou se v počátku těhotenství nechodí co týden na kontrolu, jen pokud se lékaři něco nezdá.
@CatOnTheMoon píše: Více
Ale ona uz srdecni akci mela, ted nema, to je dost zasadni rozdil.
Byla jsem tam předtím nějaký 5-6 tt a bylo to vidět no. Mi prave ještě ukazovala na té obrazovce kde to je a ze uz myslela ze mi da ten snímek ale je to jeste hodne malicky a pak jsem šla ted po těch 10 dnech byli videt dvě a srdíčka nikde.
Rekla mi ze se podíváme zítra, ze ma v te druhé ordinaci lepsi ultrazvuk a ze uvidíme a případně se domluvíme na dalším postupu
@Maddie22 píše: Více
To se mi nějak nezdá, že by to tak brzo viděla srdeční akci. Mně pozval dr v 6tt a stejně mě pozval v 8tt, že sice něco vidí, ale na potvrzení to není ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Plno gyndaru rika 6+… jako 6. týden. Prosla jsem pod rukama pri ivf plno doktorum a bylo to tak pul na pul. Takze klidne mohla rikat 6. týden a byla 6+ a tak srdicko byt ma.
@Dahlia0409 píše: VíceÚplně v pohodě je to možné, záleží na utz. První dítě jsem měla srdeční akci 5+6.
U dvojčat už to byl „až“ 7.tyden. Nebýt Vánoc, šla bych na kontrolu už v 6.tydnu a jsem si jistá, že by tam byla vidět.
Nicméně v CAR mají hodně dobre utz, u svého doktora jsem byla až později.
Zakladatelko, taky to nevidím nadejne. Mnoho dvojcetnych těhotenství nedopadne, byla jsem překvapená, kolik žen mi říkalo, že čekalo neúspěšně dvojcata. A jednovajecna jsou ještě rizikovejsi než dvojvajecna. Jestli je tam rozdíl ve velikosti, tak to není dobré. Držím palce, ať varianta, kterou příroda zvolí, bude pro vás ta nejlepší.
Tak jsem byla u dr. Bohuzel srdíčka stále netlučou a nejspíše se nerovnoměrně rozdělili🥺 dostala jsem žádanku do nemocnice. Jeden plod má 7,8 mm a odpovídá 6+4 a druhý má 8,7mm a odpovídá 6+8. Tak uz moc šance nevidím bohužel🥺.