Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, byla jsem dnes na třetí návštěvě na gynekologii a jsem v 7. Týdnu. Doktorka mi řekla, že to jsou jednovaječná dvojčata ale že ani u jednoho nevidí srdeční aktivitu a že to nevypadá dobře🥺. Objednala me na zitra do jine ordinace, kde ma lepsi ultrazvuk, ale prý to vidi bledě. Kdyz jsem byla na prodleni kontrole predtim, tak tam byla srdeční aktivita, ale nebylo videt, ze by byli dvě. Připravuji se na to, ze se nejspíš obě bohužel přestali vyvíjet🥺. Přesto se chci zeptat jestli tu má nějaká z vas zkušenost s tímhle? A jestli tu treba neni malička naděje, ze by aspon jedno bylo v pořádku?
@Maddie22 píše: Více
7tt podle MS? To bude brzy na nějaké závěry ještě. Počkala bych aspoň týden ![]()
Pokud tam srdeční akce byla a už není, tak samozřejmě prognóza asi nic moc. Ale jinak si myslím, že by ještě mohla být naděje, někdy se ukáže až v 8tt.
No podle ms by to měl už byt 8tt. Ale mela jsem tu ovulaci posunutou a velikosti je to menší i doktorka říkala ze to vypada o týden menší. Kdyz jsem tam byla naposledy tak jsem uz mela byt 7tt ale bylo to moc malinkatý. Tak nevim. Každopádně tam byla jedna bublinka a srdíčko bylo videt. Si prave říkám ze to asi neni úplně v pořádku kdyz tam ta srdeční aktivita byla a ted neni 🥺. Je to první těhotenství, takze se v tom ani nevyznám a vše zažívám poprvé. Doktorka ale vypadala, ze to vidi tragicky.
Jestli tam srdíčko předtím bylo a už není tak to dobře není…ale jestli měla teď horší utz tak ho třeba vidět nemusela protože 7tt je fakt ještě celkem brzo a starší přístroje to třeba nemusí zaznamenat. Nonu idis asi tedy zítra na tom lepším utz
@Maddie22 píše: Více
A pak ta dalsi kontrola byla na horsim ultrazvuku?
@Vladusxx kontrolovala mě na tom samém kde tu aktivitu předtím viděla. Proto jsem spíše připravena asi na to, ze to je tak, jak říká bohuzel🥺. Snazim se myslet pozitivně a mít naději. Říkala i ze to u tech jednovaječných dvojčat bývá častý ze se přestanou vyvíjet tak uvidím zitra. Jsem z toho fakt špatná a bojím se🥺
@Tarena Nene právě že na tom stejném🥺 @ka2ka
Byli tam právě obě a ani u jednoho netlouklo srdíčko. Jedno bylo větší a to druhé bylo malinkatý
@ka2ka píše: Více
Kdyz jednou videla 1 embrdo se srdecni akci a ted videla dve embrya a zadnou akci, tak to moc nechapu..?