Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Prosim o radu. Jde jen o estetickou zalezitost, ale stve me to, zvlaste ted v lete. Mam na kolenach nepekne tmave otlaky, k sukni nebo kratasum teda nic moc. Nemate nekdo tip, jak se toho zbavit? Promazavani moc nefunguje, potrebovala bych to nejak spis zesvetlit. Citron nefunguje. ![]()
Diky za vase rady.
Jo! Mam to taky a zaclo to, kdyz jsem s malym zacala lezt po kolenou po koberci.
Prej snad pomaha citron (sem to cetla na lokty - ve vymackanem citronu „tocit“ loket) ale na koleno nevim.
A ted ctu, ze ti nefunguje.
Tak sem s radama. ![]()
Ahoj, moc zajimava diskuse, hlasim se mezi „postizene“
Sice to moc neresim, ale hezky to fakt nevypada. Tak jsem zvedava, kdo poradi neco zaruceneho ![]()
Zaručenné jsou dlouhé kalhoty ![]()
Jako akutní řešení i jako prevence. Je to miniaturní špína, kombinovaná s miniaturním poraněním pokožky a do toho ještě ta rozdrbaná kolena hrubnou kůží na ochranu před lezením a námahou po koberci… Taky jsme to měli, zmizlo to vždycky během zimy, když se mladej vysvlíkl z kraťasů. Promazávání, drbání a citron nepomůže… ![]()
Ale dobrý je, že s věkem a menším množství prolezlých kilometrů, je to lepší…
NiKi
No ja uz ted moc po tom koberci nelezu, pres zimu to bohuzel nezmizelo.
No mozna jeste zkusim nejaky peeling nebo neco…
Hlásím se do klubu.
Po kolenou nelezu, pravidelně se myju, kraťasy nenosím, v zimě to nevymizelo a věkem se to nelepší.
Zkoušela jsem to mazat vším možným i tím citronem a bez efektu. A mám postižené jen jedno koleno kotník (každý kus na jedné noze). Byla jsem i u kožařky. Řekla, že je to suchá kůže, která pigmetuje. Dala mi na to nějakou mast, která hezky promazala a slouplo se to. Trochu to pomohlo, ale ne úplně a navíc mě to mazání po čase přestalo bavit.
Takže jsem kde jsem byla. Budu ráda za každý tip. Nejradši bych na to vzala brusku.
![]()
Jestli to není dědičné. Máma to má totiž taky.
![]()
Já to mívám jen v těhu, takže nevím, jetsli je to zažraná špína, nebo zvýšená pigmentace… Mě teda nepomáhalo nic, ale „naštěstí“ nemám nohy na krátký věci, takže i v létě nosím kalhoty pod kolena, tak je to fuk
NO, divala jsem se po nich na netu a jsou dost drahe, zase nechci kupovat neco, co nepomuze. Tak prave slidim, jetsli je nekdo nezkusil…
Sháním něco na vybělení skvrn na obličeji. Pátrala jsem na netu a doporučovali toto: White objective od Biodermy, americkej krém Porcelana - u nás se neprodává, Fluid Energique C od Le Chaton, White action od Syncare.cz, Unitone a Correcting Concentrate od Payot (doufám, že jsem ty názvy moc nepopletla). Nakonec jsem si koupila jeden od La Roch Posay - ještě jsem nezkoušela a Depigment od Mirralux - a něco to dělá, ale žádnej zázrak.
Mám hnědé otlaky na kolenou po těhotenství, s věkem je to snad horší než lepší. Co s tím? Přišel někdo na něco?
Dobrý den,našel prosím někdo řešení na olaky na kolenách.
Děkuji za radu ![]()
Ahoj a dobrý den také se hlásím do klubu. otlaky se mi začaly dělat po těhotenství a holkam jsou uz 2 a stále mam kolena jak kdyz mam na každém modřinu a k sukni to fakt neladi nějaké nove nápady či zkusenosti?
Dnes si jdu kopit do lékárny Eucerin - Krém na tvár a telo - 5 % Urea…pokud ho seženu,nebo mi doporučí něco jiné písnu výsledky ![]()
Ahoj, já na otlaky netrpím, ale tchýně ano. Dlouho se s tím trápila a pak vyzkoušela Vlákninu od Miss Cosmetic a to ji pomohlo. Občas si to koupí a využívá a je to ok. Dělaly se jí i jakési červené fleky ve vlasové linii a to ji taky ustoupilo. Zajímavé jak střeva ovlivňují kůži. Kdybych neviděla tak nevěřím:-) Ale nevím, jestli myslíte ty stejné otlaky… tak snad jsem pomohla.