Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky.Před 3 dny jsem začla cítit tlak v očích.Včera už mě začli oči bolet a viděla jsem rozmazaně.Hlava mě nebolí jen cítím ten tlak v očích.Dnes jsem vstala a měla jsem radost že zase vidim a hodinu po probuzení to začlo zas,prostě mě bolí se dívat
.Vše vidim rozmazeně,písmenka skoro vubec a přijde mi že se mi trochu točí hlava a nebo spíš pořád zaostřuju.
Myslíte že je možné zjistit ztrátu zraku ze dne na den?
Napadaj mě hororový věci jako nádor na mozku tlačící na oční pozadí atd..
Je pravda že do počítače čumim od rána do večera kvuli práci a také kvuli emiminu
.Jinak jsem vždy viděla jak ostříž.
Kapky pomužou na 5 minut.Pomáhá jen chodit ve slunečních brejlích,pak teda také nic nevidim,ale aspon to nebolí
.
Nikdy jsem u očního nebyla,musim se objednat ,musim nejdřív k mé dr?
Všem předem díky.kamča
Kamčo - bohužel, možné je úplně všechno, ale zatím neplaš!!!
Oblečte se s Matym a upalujte na nějakou oční kliniku nebo k „očařovi“ a uvidíš co ti řekne!!!
Myslím si, že v tvém akutním případě se objednávat nemusíš a nemusíš mít ani doporučení od dr.!!!
Držím palečky aby se ti brzo ulevilo a byla jsi v pořádku
![]()
Ahoj, mě se tohle stalo v 15 letech, rozmazané vidění, byly to zákaly v sítnici, příčina nebyla zjištěna (během 14 dnů v nemocnici mi dělali úplně všechna možná vyšetření), dignóza autoimunitní nemoc, jak přišla, tak odešla, měla jsem pak ještě rok kortikoidy, no hnus. Ale možná je to u tebe zvýšený oční tlak, to může být pěkně nebezpečné, nebo taky se ti pomalu zhoršil zrak a teď se to začíná razantně projevovat a jedna dioptrie to spraví. Na nic nečekej, najdi si nebližší oční aubulanci, zavolej tam, popiš jim to, určitš tě hned vezmou. K obvoďačce nemusíš.
Kamčo, jestli cítíš tlak v očích, tak utíkej na oční. Můj manžel to jednou zanedbal, takéměl zvýšený nitrooční tlak a museli mu pak dávat injekce přímo do očí, musel je mít nějakou dobu zalepený atd. Tak držím palce.
Presne tak, jdi na ocni - vyraz rovnou do spitalu, kde maji ocni kliniku, budou tam mit jiste vic masinek na vysetreni oci. tvuj ocar by te taky mel vzit akutne.
bolest oci a porucha zraku mohl byt zvyseny nitroocni tlak (glaukom) a nebo jen prosty zanet spojivek - zvlast jestli ti pomahaji slunecni bryle - to bys zase mela slzeni a paleni a zarudle spojivky
pokud to mas na obou ocich, tak to nejspis nebude zadny nador ani zanet ocniho nervu, takze to bude nejspis neco, co se vyresi pomerne snadno - ale zvlaste ten nitroocni tlak se nesmi podcenit a nechat bejt…
dej pak vedet
pisu velkym, abys to precetla
Kami, mazej k doktoru !! Ju? Co nejdriv. Rovnou na ocni.
Chci te ale trochu uklidnit, ja mam bryle, na kazdem oku jen 0,75 dioptrie, ale nosim je jen obcas, a kdyz je nemam, tak mam podobne priznaky jako ty… Strasne me boli oci, jakoby tlaci a pali, samozrejme musim porad zaostrovat a je to hodne neprijemne. Treba mas neco podobneho. Ale radsi bez hned.....
Pudlí jak jsi psala velkym tak jsem normálně měla pocit že zase vidim
než jsem mrkla na ostatní příspěvky ![]()
Já chytrá ještě nemám ani zdravotní prukaz takže nejdřív letim na pojištovnu pro kartičku pak rovnou na oční.Asi budu venku ve slunečních brejlích za blázna ještě prší.Navíc jsem ráno odvezla auto do servisu takže jim zavolám jestli už není. ![]()
V očích mi popraskaly žilky a fakt mám strach co to bude ale chvilkama se to lepší a chvilka zas špatný a všimla jsem si že to bolí o 100= víc když koukám na písmenka tak píšu po zvpaměti tak snad je to srozumitelné.
Moc všem děkuji za uklidnění,už jsem si v hlavě jela příběh jak chudáček matyášek bude beze mě ![]()
Děkuji pak se ozvu,doufám že se to nezhorší a nebudu se vracet z bílou holí
.voalala jsem to bráchovi a ten se smál že vodícího psa už mám(naše megi je slepá už 2 roky,trochu teda vidí ale spolehnout bych se na ní nemohla)no humor mě ještě nepřišel tak snad to nebude tak hrozný,díky ka
Kamčo taky ti teda napíšu velkým!!! Rozhodně nech to auto v servisu!!!!! Zvlášť když nevidíš.. A okamžitě se doprav, nebo nechej dopravit do nemocnice. Zřejmě to bude prkotina, ale lepší zbytečně než pozdě…
Tak vidíš nebo nevidíš? Když chceš jet autem? ![]()
Já mám 4 dioptrie tak teda vím co to je nevidět když si ty čočky sundám a to samé co tobě se mi také stává i tak…je to také úvanou očí, pravděpodobně potřebuješ určitě brýle. A nebolí tě spánky? Protože tak také poznáš že potřebuješ brýle…na oční určitě skoč ale nechápu jak je možné že chceš jet autem!!!
Pokud by to byl zvýšený tlak v očích, tak hlavně netahej nic těžkého ![]()
Jinak jak píšou ostatní okamžitě k doktorovi, každý problém se řeší snadněji zavčas než pozdě ![]()
Ahoj.myslela jsem to samozřejmě tak aby mě odvezl manžel autem,máme tet na týden jen moje a zrovna se mi tam rozbil nějaký plovák v kapalině nebo co
,sama bych nejela
Tak mám prý nejspíš zánět spojivek.Tlak mám také zvýšený takže mi napsala Kanamycin roztok na den a gel na noc a zítra se uvidí.Pomáhaj mi sluneční brýle ale jsem jak idiot,proto že tady prší
.
Také říkala dr že by to mohl být syndrom suchého oka,ale to spíš zánět těch spojivek,ale zase oči neslzí tak zítra mám jít na kontrolu,tak jsem zvědavá.Tlak už tolik necítím,ale stejnak vidim pořád rozmazaně ![]()
Myslim že to mám z klimošky v autě,jela jsem o víkendu k babi 100km a bylo vedro a aby to nefoukalo na Matyáška tak jsem si to pustila do ksichtu
![]()
Všem moc děkuji,napíšu jak to dopadlo.Je to teda hnus.Jednou jsem už zánět spojivek měla ale přijde mi že taková bolest to nebyla ani náhodou
díky