tmavý guláš?

234
6.4.08 14:33

tmavý guláš?

Zdravim všechny kuchařky a prosím o radu.Jak docílím toho aby měl guláš tmavou barvu? Ať dělám co dělám, podle manžela není nikdy dost tmavý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9548
6.4.08 14:38

Předpokládám, že děláš hovězí, že? já čím víc nechám maso vydusit, než ho zaliju, tím je tmavší… Přidávám taky strašně moc papriky, ta jej zabarví do tmavočervena. Nebo když jsem měla pocit, že maso je sušší než obvykle, přidala jsem kostku Masoxu, aby byla šťáva a to byla barvička :wink: i tvůj manžel by to určitě ocenil :D

Teď mě napadlo, proč vlastně chce ten guláš tmavý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
6.4.08 15:15

ja taky vzdycky touzila mit gulas, co nejtmavejsi, protoze pak vypada vic jako ten spravny hospodsky

a tady je muj vychytany postup:
do zakladu dam cibuli, maso, papriky a rajsky protlak + koreni (ale to je na tobe, ale protlak na tu barvu fakt pomuze)
a vse dusim az na tuk, musi se u toho stat a michat, aby se to nepripalilo (trosku muze, tim se ziska jeste tmavsi barva, ale pozor, at se to neprepiskne)
pak zaliju trochou vody a znovu dusim az na tuk
no a tento postup je idealni opakovat nekolikrat, protoze to dela tu tmavou barvu
ingredience jsou na tobe, ale figl je v tom nechat vydusit az na tuk, zalit a znovu nechat vydusi az na tuk
je to piplacka, vetsinou to vydrzim tak 2×, ale je to fakt znat

jednou to takhle ukazovali v Prima varecce a od te doby mam gulas lepsi nez moje mama :)

• Citovat
  • Upravit
234
6.4.08 15:37

Tmavý proto aby byl jak z hospody, i když na chuť je stejně dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
6.4.08 15:38

Jo a je to hovězí guláš.Zak zkusim déle maso dusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
6.4.08 16:00

dus ho fakt tak dlouho, az tam neni zadna voda, jen tuk

• Citovat
  • Upravit
53
6.4.08 16:37

chce to základ z hodně tmavé cibulky a maso před podlitím dlouho restovat, až bude mít tmavě hnědé hrany… teprve pak na pár sekund zarestovat papriku a podlít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
6.4.08 17:18

Dobrým fíglem je taky použít Hotovou jíšku od Vitany - tmavou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
6.4.08 17:26

Dřív jsem doháněla barvu tmavou jíškou a masoxem. Teď už vím, že to nebyl ani pořádně guláš, ale taková vždy stejně chutnající masoxová omáčka. začala jsem dělat podle tohoto receptu : http://kucharkaprodceru.cz/…azka_309.pdf
(je to pdf, takže potřebuješ acrobat reader)
HOdně cibule a pořádně, ale opravdu púořádně osmažit, nechat vyvařit všechnu šťávu, co maso pustilo, a až teprve když se téměř připaluje, zalít vodou. Barvu má úžasnou. A chuť ještě lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
6.4.08 18:56

Ta tmavá jíška od Vitany je největší hrůza co může být. Mám ráda tu světlou, do světlých omáček samozřejmě, ta je bezvadná. Ale tmavá je fakt šílená…příšerná chuť. Pro tu tmavou barvu opravdu pořádně vydusit a přidat masox..... teď jsem si oblíbila hodně právě ten hovězí, jak je na něj nejnovější reklama, jak to prodává řezník v řeznictví,,,,, ten má supr chuť a dávám to do hodně věcí, gulášem samozřejmě počínaje. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
6.4.08 19:33

Noemmi tak příště až budu dělat guláš, tak vyzkoušim recept z tvého odkazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
6.4.08 20:16

Od kuchaře z hospody vím,že se musí pořádně ,,připálit,, cibulka, oni se tam s tím nemažou,potom má krásně tmavou barvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
6.4.08 20:24

ahoj podle manzi umim vyborny hovezi gulas.Na radu mamky tam sypu hooodne papriky - i 1,5-2 pytliky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
6.4.08 20:39

Taky hodne prismahnu cibulku a maso, a barva je pak pekne tmava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
6.4.08 21:08

manža je kuchař a ten radí cibulku pěkně do barvy a pak je guláš tmavý :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie