to bylo dost hnusny

10
25.3.08 02:45

to bylo dost hnusny

Hezký den všem, předem se omlouvám, za to co tady teď napíši.
Já a spousta jiných maminek navštěvujeme server www.vasedeti.cz, diskutujeme, pomáháme si, radíme a také vkládáme články. A to je právě věc, o které bych vám chtěla něco napsat. Stalo se, že naší kamarádce Tamině bylo celkem hnusným a nemorálním způsobem ukřivděno!!!!
Zjistili jsme, že drze koluje její článek (mimochodem skvělý článek) po serverech a dokonce na některých jej autorky pokladájí za vlastní tvorbu!!!!! Totéž jsme zjistili i tady na emimino.cz, kdy „monicka-S“ vložila článek s názvem Těhotenství aneb nejkrásnějších 9 měsíců v životě ženy. Nepokládá asi za důležité napsat, že to rozhodně není její článek, ani to, kde ho vzala, je jedno jestli ho obdržela od někoho dalšího, nebo ho v horším případě sama zkopírovala, ale sklidila tady od spousty z vás ovace a vůbec se asi nestyděla, protože ani v jednom jejím komentáři není zmínka o tom, že to nenapsala sama.
Nejen, že to je porušení autorského práva, ale je to celkem nemorální a vůči původní autorce sprosté.
Je na vás, co si o tom myslíte, ale nevím zda by nekteré bylo příjemné, kdyby napsal něco takového, vložil do článku své pocity a také čas, aby pak zjistil, že si to někdo drze přivlastnil.
Posílám vám kopii toho co jsem pod článkem tady u vás napsala. V mém příspěvku je nejen odkaz na pravý článek, ale i odkaz na překvapenou a zklamáním naplněnou reakci původní autorky, když zjistila, co se s jejím článkem děje.

TOHLE JE FAKT SVINSTVO!!!!!! TENHLE CLANEK JE UKRADENY A PUVODNI AUTORKA PRAVE ZJISTILA JAK JE S NIM NAKLADANO… FAKT JE MI Z VAS ZLE…
CLANEK JE POJMENOVAN - NEJKRASNEJSICH 9 MESICU V ZIVOTE ZENY - A JEHO ORIGINAL JE JIZ Z LEDNA.
TADY JE ODKAZ - http://www.vasedeti.cz/clanky.php?…snějších%209%20měsíců%20v%20životě%20ženy
ZE VAM TO NENI TROSKU BLBY… NAPSALA TO TAMINA A JESTE VAM ZASILAM JEJI REAKCI NA TO, KDYZ ZJISTILA, ZE JEJI CLANEK KOLUJE VSUDE MOZNE BEZ JEJIHO VEDOMI A ZE SI HO NEKTERI POKLADAJI ZA VLASTNI TVORBU… http://www.vasedeti.cz/tamtam.php
ZE SE DAMY NESTYDITE!!!!!!!!!!!!!! TOHLE JE FAKT TRAPNY

Teď mě tady můžete třeba ukamenovat, ale tohle se nedělá a věřím, že byste se kamarádky také zastaly.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4705
25.3.08 06:35

Je na každém, zda je to osobní spor nebo jestli je to porušení autorského práva.
Mě se to bohudík stalo zatím pouze jednou, článek z dnes již neexistujících stránek baby-eli se objevil právě na vasedeti. Ohradila jsem se, ale poprvé a naposled pouze morálkou. Další už bych řešila podle zákona.
Ale je to riziko internetu, vše je ke zkopírování, ke stažení, všechnu svoji tvorbu tak trochu dáváte všanc :x
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
25.3.08 07:49

Jenom me zarazi, ze kdyz se ten clanek nesmi sirit, tak proc ho autorka strka na internet. Tenhle konkretne, mi nedavno prisel emailem, cetla jsem ho na mimibazaru mezi vtipky, myslim, ze i na dame.cz
Proste je vtipnej a lidem se libi a pokud ho podle autorky nikdo nesmi posilat dal a podelit se o radost z nej s ostatnimi, to mi prijde hnusny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
25.3.08 07:56

no ale Ajlili, myslím že patří k základům slušného chování na netu pod převzaté články uvádět, odkud je článek převzatý, pokud není můj.. už na škole se učí pod vlastní práce uvádět zdroje, pokud z nich vycházím a v případě doslovných opisů bez uvedení zdroje se vyhazuje.

iv-ka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
25.3.08 08:04

.. jiná věc je, pokud to Monicce-S přišlo mailem, jak tady píšete, tak ani nemusela tušit, odkud článek je a odpustit se to dá. ale k tomu se musí vyjádřit sama.

iv-ka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
25.3.08 08:09

No ano, to si Ajlili můžeš u kamarádky doma vzít hezkou vázičku a poslat ji svojí kamarádce a ještě se pod ní podepsat, podstata je stejná - je to krádež.

Článek od taminky je opravdu bombastický, na jednu stranu se nedivím případnému nadšení převzít jej, ale jak píše iv-ka, v rámci nejen slušnosti a morálky, ale i zákona. Tedy nejlépe se svolením autora , v horším tolerantnějším případě s uvedením přesného zdroje, ale i tohle mi přijde trošku mimo slušné chování.
Všechno, co je na internetu je chráněno autorským zákonem, není-li uvedeno jinak…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
25.3.08 08:20

Re: to bylo dost hnusny

arteccc píše:
Hezký den všem, předem se omlouvám, za to co tady teď napíši.
Já a spousta jiných maminek navštěvujeme server www.vasedeti.cz, diskutujeme, pomáháme si, radíme a také vkládáme články. A to je právě věc, o které bych vám chtěla něco napsat. Stalo se, že naší kamarádce Tamině bylo celkem hnusným a nemorálním způsobem ukřivděno!!!!
Zjistili jsme, že drze koluje její článek (mimochodem skvělý článek) po serverech a dokonce na některých jej autorky pokladájí za vlastní tvorbu!!!!! Totéž jsme zjistili i tady na emimino.cz, kdy „monicka-S“ vložila článek s názvem Těhotenství aneb nejkrásnějších 9 měsíců v životě ženy . Nepokládá asi za důležité napsat, že to rozhodně není její článek, ani to, kde ho vzala, je jedno jestli ho obdržela od někoho dalšího, nebo ho v horším případě sama zkopírovala, ale sklidila tady od spousty z vás ovace a vůbec se asi nestyděla, protože ani v jednom jejím komentáři není zmínka o tom, že to nenapsala sama.
Nejen, že to je porušení autorského práva, ale je to celkem nemorální a vůči původní autorce sprosté.
Je na vás, co si o tom myslíte, ale nevím zda by nekteré bylo příjemné, kdyby napsal něco takového, vložil do článku své pocity a také čas, aby pak zjistil, že si to někdo drze přivlastnil.
Posílám vám kopii toho co jsem pod článkem tady u vás napsala. V mém příspěvku je nejen odkaz na pravý článek, ale i odkaz na překvapenou a zklamáním naplněnou reakci původní autorky, když zjistila, co se s jejím článkem děje.

TOHLE JE FAKT SVINSTVO!!!!!! TENHLE CLANEK JE UKRADENY A PUVODNI AUTORKA PRAVE ZJISTILA JAK JE S NIM NAKLADANO… FAKT JE MI Z VAS ZLE…
CLANEK JE POJMENOVAN - NEJKRASNEJSICH 9 MESICU V ZIVOTE ZENY - A JEHO ORIGINAL JE JIZ Z LEDNA.
TADY JE ODKAZ - http://www.vasedeti.cz/clanky.php?…snějších%209%20měsíců%20v%20životě%20ženy
ZE VAM TO NENI TROSKU BLBY… NAPSALA TO TAMINA A JESTE VAM ZASILAM JEJI REAKCI NA TO, KDYZ ZJISTILA, ZE JEJI CLANEK KOLUJE VSUDE MOZNE BEZ JEJIHO VEDOMI A ZE SI HO NEKTERI POKLADAJI ZA VLASTNI TVORBU… http://www.vasedeti.cz/tamtam.php
ZE SE DAMY NESTYDITE!!!!!!!!!!!!!! TOHLE JE FAKT TRAPNY

Teď mě tady můžete třeba ukamenovat, ale tohle se nedělá a věřím, že byste se kamarádky také zastaly.
 Katka

Ahoj Katko,

tak jsem si polistovala a našla jsem si, co sem na emimino bylo vloženo a nic špatnýho jsem nenašla, **Monika tam píše : Jinak já si sem dovoluji vložit jeden krásný popis celého těhotenství:-DDDDD Snad se Vám to bude líbit:-DDDDD

Zkopírováno z http://www.vasedeti.cz/clanky.php?…snějších%209%20měsíců%20v%20životě%20ženy ** nikde si článek nepřivlastňuje, nevydává ho za svůj, takže v tom opravdu nevidím problém :nevim: , uvedla zdroj odkuď článek pochází… co ti tedy vadí?, to už bychom si nemohli nic posílat, protože vždycky je nějaký jiný autor.

Je určitě hnsuný, když se pod článek podepíše jako autor, ale to se tady přeci nestalo, tak ti z „nás“ nemusí být zle..mmch, nesnáším sáčkování do jednoho pytle :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
25.3.08 08:56

Katko,
trošku chápu rozhořčení kamarádky, ale jak už holky psaly, co jednou vložíš na internet, to prostě dáváš všanc. I když jakási pravidla by platit měla, ale víš jak to chodí....... Navíc pod článkem na vasedeti je tlačítko „doporučte článek svým známým“…nebo tak nějak podobně,,,,,, no a to svým způsobem vlastně Monika udělala. A pokud to udělala tak, jak dohledala Amynka, tak je v tom vlastně nevinně.

Články Tvojí kamarádky jsem poznala až díky téhle kauze a jsem za to fakt vděčná, kamarádka píše opravdu bezvadně, tak snad ji tohle neodradí,,,,,, píše přeci pro lidi, viď. Kdyby psala jen pro sebe, tak si píše deníček a schovává ho pod polštářem /sranda, nemyšleno zle:)/.

Tak Taminu pozdravuj, že ji přeji spoustu dalších krásný a vtipných článků, a už se, holky, nezlobte. Udělaly jste svým vzbouřením spisovatelce Tamině tu nejlepší reklamu, jakou jste mohly.

Tak hodně štěstí a krásné jaro /snad už bude/
Anik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
25.3.08 10:32

není to ta samá tamina, co neustále řeší nějaké problémy na rodince?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
25.3.08 10:49

ahoj holky, mozna ma puvodni reakce nebyla primerena a byla napsana s horkou hlavou, za coz se omlouvam, ale abych vysvetlila, o co jde…
Samozrejme je super, ze se clanek libi, to rozhodne potesi, ale jde o to, ze ho nekdo nekam vlozi a neprizna, ze to nepsal. Jde mi o to, ze pod clankem se pise: Moni, to je super clanek atd… Stacilo bud napsat v uvodu nebo na konci toho: hele holky, tohle mi prislo mailem, nebo dostala jsem to od te a te, nenapsala jsem to ja. To same v reakcich, kdyz ji kazdy vlastne chvalil.
To je vsechno o co jde. Ja mam svuj blogisek a do nej musim obcas cerpat take z jinych zdroju, lekarskych (blog je o problematice ADHD), ale nikdy neopomenu pridat odkud to mam a kdo to napsal.
Je to asi o svedomi a moralce. Nevim, je to muj nazor a ne kazdy se mnou musi souhlasit. Stejne tak ja si uvedomuji, ze internet dela sve, pres to, pokud nekdo nekde publikuje, mel by priznat a napsat, ze to jeho prace neni.
A to ze jsem tento problem tady otevrela, je mozna dobre, rada si prectu i nazory ostatnich. Takze i ja dekuji za ty kladne i negativni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
25.3.08 10:55

Nerada pouštím (a v poslední době je už jako samostné články nepouštím, jen jako součást pravidelného deníčku - a že jich občas chodí mraky) různé kolující vtípky, maily, popisy dopisy a podobně - ale pokud je u toho napsáno proč to daná uživatelka zveřejňuje a od koho to je, tak s těmi články nemám problém.

A speciálně u tohoto článku byl uveden zdroj… A to hned před textem - a NAVÍC TO ANI NEBYLO POSLÁNO JAKO ČLÁNEK, ALE JAKO KOMENTÁŘ K DENÍČKU - A ZNOVU OPAKUJI, ŽE SE ZDROJEM.

Zdroj problému najdete zde: https://www.emimino.cz/…s/story/6009#…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
25.3.08 11:10

ja jsem rada, ze se to nejak napravilo, myslim, ze to je pak neprijemne kazdemu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
25.3.08 11:16
arteccc píše:
ja jsem rada, ze se to nejak napravilo, myslim, ze to je pak neprijemne kazdemu…

Víš, ono to je fakt těžké - snažíme se tu hlídat reklamu, zdroje článků - ale je toho tolik a Internet je tak obrovský, že ne vždy se vše uhlídá :(
Ale jsem ráda, že jsme si to ujasnily a moc doufám, že autorka (která mimochodem píše opravdu vtipně) nebude mít pocit křivdy…

Musím říct, že mě trápí i jiná věc - jedna autorka pošle často jeden článek na různé servery - a pak si přečtu stejný článek třeba třikrát nebo čtyřikrát… A mrzí mě to, protože kdybych na to narazila před vydáním, asi bych se snažila autorku kontaktovat a domluvit se s ní…

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
25.3.08 11:28

Lesi, to mas pravdu, jestlize autorky vkladaji sve clanky i na ostatni weby, pak tyto ztraceji svou originalitu. Je to skoda. A myslim, ze na kazdem tom webu jsou pisatelky, ktere jsou kvalitni. Vuci Tami mi to prislo skoda, protoze jeji clanecky opravdu stoji za to. Ja vim, je to mozna i pro ni pocta, ze se takhle ctou, ale presto ji chapu, ze se chce sama pochlubit, ze je to jeji prace.
Navic chci i podekovat tady vsem, protoze pisi sve nazory na tuto problematiku at uz tedy kladne ci negativni. Je to dobre.
A ja se jeste jednou omlouvam za svou „horkou“ hlavu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
25.3.08 12:37
Lesina píše:
Musím říct, že mě trápí i jiná věc - jedna autorka pošle často jeden článek na různé servery - a pak si přečtu stejný článek třeba třikrát nebo čtyřikrát… A mrzí mě to, protože kdybych na to narazila před vydáním, asi bych se snažila autorku kontaktovat a domluvit se s ní…

Aha, to mi ani nenapadlo, že by to mohol byť problém… Vždy som si myslela, že je jedina na autorovi, kam svoje „diela“ pošle… :oops:

Ako by si chcela, aby to v praxi fungovalo?

Gabika

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová