Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nejlepší poporodní kalhotky jsem koupila v místní lékárně - nohavičkové, pratelné…nosila jsem je doma ještě po CS a do zahojení jizvy. Bohužel ale značku nevím, zkusím ještě vykoumat a případně doplním.
V porodnici jsem ocenila různé proteinové tyčinky, možná i kojící polštář (ne všude mají k dispozici). Kojící noční košile je taky moc fajn, praktická. Lanolin nebo Bepanthen na máznutí bradavek. Nějaký příjemný sprcháč nebo pak mycí emulze na intimní partie. Sluchátka do mobilu.
@Anonymní píše:
Zdravím,poprosím o vaše doporučení top produktů, popř dalších vychytávek, co si vzít/nezapomenout do porodnice!
Například mě hodně zajímá doporučení na Vámi osvědčené poporodní kalhotky a poporodní vložky - nejlépe rovnou značku a klidně i počet kusů. Jaká je dle Vás nezbytná kosmetika pro prcka i pro Vás (Purelan, dubová kůra…)?
A co rozhodně nesmí chybět?
Mela jsem vložky, co měli na Pilulce, dělala jsem objednávku i pro mimi, k tomu síťované kalhotky. Počet kusů těžko říct, vždy se dají dokoupit v drogerii. Kosmetika co nejméně, maximálně něco na koupání a mazání, plus třeba Bepanthen na zadeček miminka a bradavky maminky.
Já jsem třeba jela s velkým kufrem, no a vlastně jsem z něho 3/4 věcí ani nevytáhla.
Jediný co jsem opravdu využila tak : síťované kalhotky (na 4 dny mi stačilo 5 kusů, ale brala bych rezervní), poporodní vložky cca 5 na den. Obojí jsem brala v lékárně. Ty vložky doporučuji ty opravdu dlouhé. Ručník, župan, sprcháč, dubovou kůru, sluchátka a pantofle. Pro miminko plenky, ubrousky. Zbytek jsem dostala tam.
Oblečení stačilo až na cestu zpět.
Bradavky jsem v porodnici měla ještě v pohodě a mazat jsem je nepotřebovala.
Vložky sme měli v porodnici erarni, vlastní jsem nepotřebovala. Kalhotky obyc takové hodně pružné z Dr Maxe. Jinak sem nepotřebovala skoro nic, par ručníků, pantofle, několik pyzam (hodně sem se potila), mobil a nabijecku, nějakou základní drogerii. Nic jiného sem nevyuzila.
Kalhotky s nohavičkami, vložky je asi jedno značka, hlavně ať jsou velký a prodyšný.
Jídlo
měla jsem po porodu vždy hrozný hlad a ne vždy to vyšlo tak, že se zrovna jídlo podavalo.
Síťové kalhotky zn. Canpol babies, vložky měla vždy porodnice neomezené množství.
Mně přišlo fajn vlhcene ubrousky s dubovou kůrou, ty jsem používala par dni po obou porodech, pak nějaký i sprchac s dubovou kůrou určený přímo po porodu a případně i ten gel z dubové kůry (při obou porodech jsem si vytlačila hemoroid, takhe bylo potřeba dost dubové kůry
). Ale i to bylo prijemne na spodek, jak byl otekly, citlivý atd ![]()
Noční košile jsem používala také vždy erární porodnické, zupan jsem nevyuzila, holky se narodily obě, když bylo teplo.
Na miminko plenky.
Na první porod jsem si vezla kde co, většinu jsem vůbec nevyuzila.
@Lajdus tyhle? Za me jsou nej. Pevny, nepadaj, neskrtej a pratelny. ![]()
Kalhotky rozhodně s nohavičkama. Poporodní vložky jsem měla dobrou zkušenost s batist flower a kombinovala jsem je se značkou Bella (oranžový obal).
Jinak mi hodně pomohlo, když jsem měla někoho na telefonu (rodiče - v tomhle spíš mamka
a manžela) a věděla jsem, že kdybych něco potřebovala, tak mi to přivezou.
Edit: A doporučuju řídit se seznam dané porodnice. Na šestinedělí jsme musely mít vlastní vložky, pleny a dokonce i toaleťák.
Příspěvek upraven 18.01.24 v 22:05
Papírové úterky- nešpinil se ručník. Malou lahev s pitkem - na rychlo ošplouchnutí na WC, když nebyl čas na sprchu. Vložky jsme měli neomezené množství.
Taky doporucim vlozky Batiste, rooozhodne nejlepsi. Oni maji jemnou vrchni vrstvu, jsou takove naducane. Ty s jakoby gumovou vrchni vrstvou jsem nemohla vystat.
Jinak hlavne vlastni jidlo ![]()
@Hibou v Klatovech udělali bufet pro maminky 🙂 ovoce, jogurty, pečivo, salám kafe super 👍
@nakupenina214 píše:
@Hibou v Klatovech udělali bufet pro maminky 🙂 ovoce, jogurty, pečivo, salám kafe super 👍
Jo? Tak až budu mít děti, budu se těšit
.
Zdravím,
poprosím o vaše doporučení top produktů, popř dalších vychytávek, co si vzít/nezapomenout do porodnice!
Například mě hodně zajímá doporučení na Vámi osvědčené poporodní kalhotky a poporodní vložky - nejlépe rovnou značku a klidně i počet kusů. Jaká je dle Vás nezbytná kosmetika pro prcka i pro Vás (Purelan, dubová kůra…)?
A co rozhodně nesmí chybět?