Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše: Více
Dala bych toho Daniela, ať to má každý jiné ![]()
Určitě bych vybrala jiné jméno než Tadeáš. Tadeáš a Tobiáš bych nedala ani dvojčatům. Nejsem příznivcem pojmenovávání všech dětí skoro stejně, takže za mě je třeba Martin, Tobiáš a Daniel úplně v pohodě a určitě lepší než třeba Tadeáš, Tobiáš a Tomáš (jen pro příklad).
Znám bratry, co se tak jmenují, za mě strašný. Plete se to a přijde mi to taková nudná kombinace.
Chceš slyšet bizár? Moje rodina dala jména Tobiáš, Tadeáš, Matyáš a Eliáš. Snad jsem na dalšího nezapomněla, množej se jak králíci….
Ne, nedala bych takhle podobný jména. Pak se to jen plete.
@annali @terien Já s vámi vlastně souhlasím, měla jsem to tak už dřív, právě se mi nelíbilo ani že někdo dal Jáchym a Jonáš, přitom je to vlastně úplně různý jméno. Že znám Anežku a Annu, tak to mi přišlo úplně úlet. A ani jsem nechtěla takové to Sára a Samuel. Samuel a Sebastian, tyto stejná písmena a styl. Proto máme Martin a Tobiáš, ale teď to třetí se nám prostě Tadeáš líbilo při vybírání nejvíc, hlavně manželovi, ale myslím, že jsme schopný vybrat něco jiného, že buď ten Daniel nebo máme celkově seznam asi deseti, že na ničem nikdo vyloženě netrvá naštěstí
Tadeáš nám dobře vycházel i svátek, ale něco se najde
![]()
@Anonymní píše: Více😅 Chápu no. Taky jsem na to vždycky koukala jak zjara. Znám Annu a Anežku
Kombinace Tobiáš a Tadeáš určitě ne. Ty jsi nadšená. Ale je to hlavolam pro všechny. Už raději Mikuláš. Jestli chceš dalšího -áše.
Dala bych Teodor, Damien nebo David. Klidně i zmíněný Samuel k těm stávajícím.
@Kelsey1 Jj, já úplně pamatuju, že jsem měla stejný názor, když to někdo takhle dával. Taky se mi to nelíbilo. A u tří děti mi hlodá i to, že dvě by měla podobné jméno a jedno jiné. Ještě se to dá víc chápat u těch dvojčat, že to mají stejné. Ale dvě podobné a jedno jiné… Asi mě ovlivnil manžel, že se mu to jméno Tadeáš fakt líbí a mně se taky vždycky líbilo. Brali jsme to čistě jako výběr klučičího jména ze seznamu, co jsme si udělali už dříve. Nekoukali jsme na ty sourozence. Musíme vylovit jiné ![]()
Znala jsem sestry Ivu, Idu a Ditu
. Znělo to divně asi jako Tadeáš a Tobiáš.
Miluju jméno Alfréd, známá ho dala dítěti, hodně se mi líbí.
Určitě nic na -áš…to se bude plést, i kdyby to byl Tobiáš a Mikuláš. Kamarádka má Julii a Lucii
a to se nedá vůbec rozlišit. A v dětství jsem znala sestry Juditu, Editu a Ditu, to byl dobrý hlavolam.
Daniel rozhodně lepší.
@Kelsey1 Jo a o -áše mi vůbec nejde. Líbí se mi jména Tobiáš a Tadeáš sami o sobě, jinak máme Martina. Žádná obliba ášů to není
Jinak Mikuláš je pěkné, to jo.
Ahoj
, čekáme 3.mimi, pohlaví bude asi překvapení, a máme 2 kluky, Martin a Tobiáš. Líbí se nám jméno Tadeáš, ale odrazuje nás, jestli to není podobné s Tobiášem a zároveň by Martin nebylo teda rázem z úplně jiného soudku. Jestli by nebylo lepší dát třeba Daniel a prostě by bylo každé jiné. K příjmení jde spousta jmen, takže výběr je široký. Taky se setkávám s názorem, že tato jména se pletou, i když jsou vlastně každá jiná, ale že to platí i pro Jonáš a Jáchym, které jsem potkala už asi třikrát jako sourozence, nebo Samuel a Sebastian, Jakub a Jan apod. Co myslíte?